OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

«Ρεσιτάλ τακτικής από Βαλβέρδε»...

Με πήρε γνωστός δημοσιογράφος τηλέφωνο ένα τέταρτο αφού είχε αρχίσει το ματς -δεν τον εκθέτω, ξέρει ο Σινάνογλου ποιος είναι αλλά του είπα να μην το γράψει- και μου λέει «χάλια είναι ο Ολυμπιακός, δυο παίκτες να κάνουν το 1-2 δεν βλέπω να έχει, σε αντίθεση με τη Μέταλιστ, θα φάει καλά». Του λέω «σοβαρέψου, είναι εκπληκτικά στημένος ο Ολυμπιακός, μην τον φοβάσαι». Με πήρε όταν έληξε το ματς και μου είπε «σου βγάζω το καπέλο».

Ήταν ένας Βαλβέρδε πάλι με ρεσιτάλ στο στήσιμο. Εγώ κρίνω κάθε ματς, δεν είμαι ούτε Βαλβερδικός, ούτε αντιΒαλβερδικός. Τον τελευταίο καιρό μονίμως τον υποστηρίζω τον Βαλβέρδε γιατί βλέπω ότι έχει βελτιωθεί πολύ στην τακτική. 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλά μελετημένος. Πιστεύω ότι ο προπονητής είχε δει στο σκάουτινγκ ότι η Μέταλιστ είναι γεμάτη με Λάτιν παίκτες που αρέσκονται σε ένα-δύο μέσα στην περιοχή, επειδή έχουν καλή τεχνική το παρακάνουν και θέλουν να μπουν με τη μπάλα στα δίχτυα, δεν σουτάρουν. Τους είχα δει και στα χάι λάιτς στα γκολ που έβαζαν, τις τεσσάρες που πετούσαν, ήθελαν να μπουν με τη μπάλα στα δίχτυα. Πάνε να σε αδειάσουν μέσα στην περιοχή.

Παρέταξε λοιπόν μία 4άδα σφικτή πίσω, και προσέξτε, 4 χαφ πολύ κοντά στην αμυντική γραμμή να έχει δεμένους και κλεισμένους όλους τους χώρους. Να μην μπορούν να τρυπώνουν μέσα στην περιοχή οι τεχνίτες παίκτες της Μέταλιστ. Ο Φουστέρ γυρνούσε να βοηθάει τους Μακούν, Μανιάτη, Ορμπάιθ. Ξεχάστε την πίεση ψηλά, υπήρχε πίεση στο κέντρο. Όπως έπρεπε.

• Στα 8 με 11 βήματα από την αμυντική τετράδα ήταν οι χαφ του Ολυμπιακού. Όπως έπρεπε.

Πρώτος παίκτης της αμυντικής γραμμής ο Αβραάμ. Καλός και ο Μέλμπεργκ και ο Τοροσίδης. Ο Μαρκάνο ταλαιπωρήθηκε λίγο, αλλά άντεξε. Σκοπός του Ολυμπιακού ήταν να μην αφήσει ούτε δύο τετραγωνικά μέτρα ελεύθερα για να τρυπώσουν μέσα στην περιοχή οι αντίπαλοι τεχνίτες και με μακρινές μπαλιές να απειλήσει στην κόντρα. Δεν ήταν σε μέρα όμως ο Τζιμπούρ και ο Μιραλάς. 

• Η ομάδα πήγε στο ημίχρονο έχοντας κρατήσει το μηδέν πίσω. Βγήκε στο β’ μέρος, ανέβηκε μέτρα, ανέβηκε και ο Μακούν, τους κόλλησαν το γκολ με τον Φουστέρ  κι έπειτα πάλι σφικτά πίσω να κρατήσει τη νίκη.

Και οι αλλαγές μου άρεσαν. Σωστά έβαλε τον Χολέβα να κάνει τρίγωνο με τον Μαρκάνο και τον Αβραάμ, και να έρχεται ο Ορμπάιθ να κλίνει στην πλάτη του Αβραάμ όταν έβγαινε να βοηθήσει λόγου χάρη στον Τάισον. Σωστά δεν έβγαλε τον Τζιμπούρ, παρ’ ότι ο σπίκερ έλεγε ότι αυτόν θα βγάλει, και πιστεύω ότι δεν τον έβγαλε γιατί ο Τζιμπούρ μπορεί να πάρει κεφαλιές να βοηθήσει πίσω στα στημένα στα τελευταία λεπτά, σε αντίθεση με τον Μιραλάς. Σωστά έβαλε και τον Μοντέστο. Καλώς έβαλε τον Αμπντούν που ήταν φορμαρισμένος και όχι τον Καζίμ που είναι τεμπελάκος. 

Γενικώς άμα κατέβαζε την 11άδα που κατέβασε στον ΟΦΗ, θα έτρωγε 2 γκολ . Άλλο ο ΟΦΗ και άλλο η Μέταλιστ. Το επιθετικό ποδόσφαιρο εκεί που δεν σε παίρνει, είναι ανεύθυνο. Αυτά έκανε ο Σόλιντ και έτρωγε τεσσάρες στο Καραϊσκάκη και τον έκραζα.

Έτσι έκανε και τις επιτυχίες ο ΑΠΟΕΛ. Παίζοντας απέναντι σε γνωστές ομάδες στην Ευρώπη που τις απέκλεισε. Ένα 4-4-2 εκπληκτικό είχε με τη Λιόν. Κλειστοί οι διάδρομοι και βγαίνανε 3 μπροστά στην κόντρα. Μπράβο στον Γιοβάνοβιτς που ήταν μεν παικταράς στην Ελλάδα αλλά σαν προπονητής δεν είχε δείξει τίποτα. Στον ΑΠΟΕΛ όμως έδεσε σύνολο. Δεμένες γραμμές, πολύ τρέξιμο, ωραίες επαναφορές, κάποιοι παίκτες που απέτυχαν στην Ελλάδα, βρήκαν χημεία στην Κύπρο, έχει κι ορισμένους καλούς παίκτες όπως ο Αϊλτον και ο καράφλας ο στόπερ πίσω, ο δε Χαραλαμπίδης και ο Μαντούκα είναι μεταμορφωμένοι σε σχέση με αυτά που είχαν δείξει στην Ελλάδα. Δεν τον βρίσκεις ανοικτό τον ΑΠΟΕΛ πίσω, κάνει 1 γκολ και το κρατάει. Έφτασε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μεγάλη επιτυχία.



Μάθε μπαλίτσα από τον Αλέφαντο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons