OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-3


Bαριά ήττα με 0-3 για τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης σε ένα παιχνίδι που πήγαν στραβά... όλα όσα μπορούσαν να πάνε. Κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια με Μάντσεστερ ο Ολυμπιακός. Σοκ και αγωνία για Ολαϊτάν. 

Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα όπως και στην αναμέτρηση της Τρίτης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με διάθεση στην αναμέτρηση και πίεζαν τους «πράσινους» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Τζόελ Κάμπελ φάνηκε να παίρνει πιο πολλές πρωτοβουλίες από τον Πέρεζ αναπτύσσοντας το παιχνίδι από τη μεριά του Νάνο. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο ξεκίνημα όμως κάποια λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή δεν του επέτρεψαν να γίνει απειλητικός από νωρίς.

Στο 22' ο Ολαϊτάν έκανε την αρχή μετά από πάσα του Πέρεζ, ο οποίος ήταν σε ιδανική θέση να πλασάρει τον Καπίνο όμως άνοιξε πολύ το κοντρόλ του χάνοντας τελικά την μπάλα. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό πιέζοντας ψηλότερα έχοντας σε ρόλο δημιουργού τους Τσόρι και Κάμπελ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ολαϊτάν λιποθύμησε πέφτοντας στο χορτάρι παγώνοντας προσωρινά τους πάντες. Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού έσπευσε κατευθείαν στο σημείο και ο Νιγηριανός μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο, παραχωρώντας τη θέση του στον Νέλσον Βαλντέζ.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τη διακοπή συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με σέντρες από τα πλάγια χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η πιο ουσιαστική ευκαιρία προήλθε από ατομική ενέργεια του Τσόρι Ντομίνγκες . Ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψηλά ώστε να πιέσει, όμως ένα λάθος στο κέντρο ήταν αρκετό για να βγει ο Παναθηναϊκός στην αντεπίθεση και να φτάσει μέχρι το γκολ με τον Πράνιτς στο 45'. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται και τον Μίτσελ να αναζητά λύσεις για το δεύτερο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ισπανός τεχνικός πέρασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στη θέση του Ιβάν Μαρκάνο. Ο κόσμος προσπαθούσε να εμψυχώσει την ομάδα όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά βιαστικά λάθη, κάτι που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει νέα ευκαιρία για γκολ με τον Μπεργκ στο 47'. Το τέρμα των «πρασίνων» στο πρώτο ημίχρονο έδειξε να αποσυντονίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδειξαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου να μην είναι συγκεντρωμένοι.

Ο Ολυμπιακός θα δημιουργήσει την πρώτη του επικίνδυνη φάση με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού με τον Βαλντέζ μετά από σέντρα του Κάμπελ. Αν και η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτική υπέρ του Ολυμπιακού, το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» ήταν αρκετά νευρικό. Ο Μίτσελ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 66', περνώντας τον Φουστέρ στη θέση του Σαλίνο μετατρέποντας έτσι το σύστημα σε 4-4-2. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» και πάλι με τον Μπεργκ στο 67', ο οποίος έκανε το 2-0 καθώς βρέθηκε τετ α τετ με το Ρομπέρτο μετά από διώξιμο της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Η αναμέτρηση κυλούσε προς το τέλος της με τον Ολυμπιακό να κρατάει τη μπάλα αλλά να μην απειλεί. Στο 78' ο Κουτρουμπής ανέτρεψε τον Βαλντέζ και ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι, το οποίο έσπευσε να εκτελέσει ο Τσόρι. Δείγμα του γενικότερου εκνευρισμού των «ερυθρόλευκων» ήταν ότι ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καπίνο, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Σαν να μην έλειπε αυτό, ο Παναθηναϊκός σκόραρε και τρίτη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αμπέντ, σταματώντας το αήττητο σερί και χαλώντας τη φιέστα του Ολυμπιακού. Το τρίτο τέρμα το ΠΑΟ έφερε και άλλα νεύρα και η αναμέτρηση διεκόπη για ακόμα μία φορά με το Σιδηρόπουλο να μην αργεί να σφυρίξειτη λήξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Χολέβας, Μαρκάνο (46' Παπαδόπουλος), Μανωλάς, Σαλίνο (66' Φουστέρ), Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Ολαϊτάν (35' Βαλντέζ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Λαγός (90' Μαρινάκης), Ζέκα, Αμπέιντ, Ατζαγκούν (87' Καρέλης), Μπεργκ (76' Πέτριτς)

Ανακούφιση στον Ολυμπιακό με τις εξετάσεις του Μάικλ Ολαϊτάν. Αυτές έδειξαν ιογενή μυοκαρδίτιδα –λόγω άγχους- και δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, όπως διαβεβαιώνει το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. 

 Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Μάικλ Ολαϊτάν. Η αρχική «παγωμάρα» με την κατάρρευση του Νιγηριανού μεσοεπιθετικού κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ήρθε να δώσει τη θέση της στην ανακούφιση.

Κι αυτό διότι ο άσος των Πειραιωτών μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και οι πρώτες εξετάσεις που υποβλήθηκε, έδειξαν πως έχει ιογενή μυοκαρδίτιδα. Αυτή προκλήθηκε απ’ το άγχος και το στρες που είχε εκείνη την ώρα ο παίκτης, ωστόσο το ιατρικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων» ξεκαθαρίζει πως δεν είναι κάτι σοβαρό, δεν αφορά κάποια χρόνια πάθηση και ο Ολαϊτάν θα είναι μια χαρά στην υγεία του.

Σήμερα, βέβαια, θα παραμείνει στο «Μετροπόλιταν» προκειμένου να υποβληθεί και σε άλλες εξετάσεις, κυρίως προληπτικού χαρακτήρα και είτε την Δευτέρα, είτε το αργότερο την Τρίτη θα πάρει εξιτήριο για να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Μάλιστα, ο Μίτσελ και οι παίκτες του Ολυμπιακού επισκέφτηκαν τον Ολαϊτάν στο νοσοκομείο, προκειμένου να δουν πως είναι στην υγεία του. 


Σταθερή χαρακτήρισε την κατάσταση του Μάικλ Ολαϊτάν ο Μίτσελ, στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός υπογράμμισε ότι η ομάδα του έκανε κακό παιχνίδι ενώ έκανε και την αυτοκριτική του.

Απογοητευμένος ήταν ο Μίτσελ στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός τεχνικός στην αρχή τοποθετήθηκε για την κατάρρευση του Μάικλ Ολαϊτάν. στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν έκανε καλό παιχνίδι, ενώ ίσως και ο ίδιος να έκανε λάθος με τη χρησιμοποίηση της ίδιας εντεκάδας σε σχέση με τον αγώνα με τη Γιουνάιτεντ.

«Καταρχήν σοκαριστήκαμε πολύ για τον Μάικλ. Ήταν κάτι πολύ δυσάρεστο. Ήταν μία κρίσιμη στιγμή που τον είδαμε να φεύγει με το φορείο. Για αρκετή ώρα δεν είχαμε νέα. Πήγε στο νοσοκομείο και φαίνεται πως η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Όμως πρέπει να γίνουν εξετάσεις για να βρούμε γιατί υπήρξε αυτή η λιποθυμία. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα περιστατικό τέτοιο με το αγωνιστικό σκέλος όμως από κάθε πλευρά ήταν καταστροφική η βραδιά για εμάς» ήταν η αρχική τοποθέτηση του 50χρονου προπονητή που συνέχισε με το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι: «Δεν μπορέσαμε να δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις και απαντήσεις στο ματς με αντίπαλο μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν μας άρεσε καθόλου το πως πήγε το ματς. Αν και η χρονιά πηγαίνει πολύ καλά δεν θέλαμε με τίποτα ένα στραβοπάτημα σαν το σημερινό. Δεν ήμασταν καλοί αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Να παραδεχθούμε πως ήμασταν κατώτεροι και να συνεχίσουμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν έπρεπε να γίνει κάποιο φρεσκάρισμα σε σχέση με τον αγώνα της Τρίτης με τους πρωταθλητές Αγγλίας: « Στον πρώτο γύρο όταν παίξαμε με Παναθηναϊκό είχαμε παίξει επίσης με ΠΑΟΚ και Μπενφίκα και πήγαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια. Τότε κανείς δεν με ρώτησε κάτι τέτοιο. Ίσως σήμερα να έγινε αυτό το λάθος».

Τέλος για τη διαχείριση του αποτελέσματος από την ομάδα του, υπογράμμισε: «Πραγματικά σήμερα ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν το ήθελε. Είναι πολύ άσχημο και το αποτέλεσμα και η εμφάνιση όμως η ομάδα δεν θα σταματήσει να δουλεύει. Να συμπληρώσω από πριν έχουν συμβεί διάφορα αρνητικά. Δεν θα με δείτε ποτέ να παρουσιάζω κάτι άλλο από το αποτέλεσμα που προκύπτει μετά από τέτοια ματς. Όπως και μετά την Μάντσεστερ είχαμε ευφορία έτσι και σήμερα έπειτα από ένα αρνητικό σκορ δεν θα με δείτε να λέω κάτι θετικό».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons