OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0 (35' Valdez) (90' Fuster)


 Φορτωμένος με έναν ακόμα τίτλο θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ ο Ολυμπιακός! Καθαρίζοντας 2-0 τον Πανθρακικό οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν οριστικά το 41ο πρωτάθλημα και πάνε αεράτοι στο «Ολντ Τράφορντ».

 Το καθήκον του το έκανε! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 στο άδειο –λόγω τιμωρίας – «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Πανθρακικού, κατέκτησε και μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πηγαίνει πρωταθλητής για τη διεκδίκηση της πρόκριση απέναντι στη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ.

Πολλές αλλαγές ενόψει του επαναληπτικού για τη φάση των «16» του Champions League από τον Μίτσελ, που είδε την ομάδα του να φτάνει στο γκολ με τον Βαλντέζ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Τσόρι στο 35’ και να νικάει τον εξαιρετικό Αθανασιάδη. Με δέκα παίκτες από το 41’ η ομάδα του Άκη Μάντζιου, λόγω αποβολής του Σαρακατσάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με το… μυαλό στο «Όλντ Τράφορντ» οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έριξαν στροφές και δεν θέλησαν να «ξοδέψουν» δυνάμεις. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Φουστέρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90ο λεπτό.

Tο ματς:



Με ξεκάθαρη πρόθεση να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι μπήκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Η ομάδα του Μίτσελ με προσπάθειες κυρίως από τα άκρα και τον άκρως δραστήριο Χολέμπας προσπάθησε να «ανοίξει» την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανθρακικού, που άντεξε το «κύμα» πίεσης των γηπεδούχων χάρη στις καλές επεμβάσεις του Αθανασιάδη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ρίξουν τον ρυθμό που ήθελαν να δώσουν στο ματς οι «ερυθρόλευκοι» και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, προσωρινά.

Ο Ολυμπιακός, αν και διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, έδειχνε «μπλοκαρισμένος» όταν πλησίαζε την περιοχή της ομάδας της Κομοτηνής και η έλλειψη τελικής πάσας ήταν φανερή. Τον «γόρδιο» δεσμό της πολυπρόσωπης άμυνας της ομάδας του Μάντζιου «έλυσε» ο Τσόρι Ντομίνγκεζ που με έξυπνη εκτέλεση φάουλ στην πλάτη της άμυνας έδωσε στο… πιάτο το 1-0 για τον Βαλντέζ στο 35’. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ και το έργο τους έγινε πιο εύκολο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Σαρακατσάνος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 41’. Οι παίκτες του Μίτσελ πίεσαν πολύ για το 2-0 όμως ο Αθανασιάδης με εξαιρετικές αποκρούσεις κράτησε το 1-0 μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου.

Με όρεξη και ενέργεια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μίτσελ ήθελε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να «τελειώσει» το ματς από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Από την άλλη πλευρά, ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να «ξεμυτίσει» από τα καρέ του και γλίτωσε σε αρκετές περιπτώσεις την παραβίαση της εστίας του για δεύτερη φορά. Με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός των «ερυθρόλευκων» έπεσε με αποτέλεσμα το 1-0 να διατηρηθεί, παρά την υπεροχή του Ολυμπιακού.

Οι αλλαγές από τους δύο προπονητές αποσυντόνισαν τους παίκτες των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή τους στο γήπεδο. Μάλιστα, στο τελευταίο τέταρτο οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν το… πόδι απ’ το γκάζι και «κράτησαν» δυνάμεις ενόψει του επαναληπτικού απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2-0 διαμορφώθηκε λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Κύζα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φουστέρ στο 90ο λεπτό.
90' ΓΚΟΛ, 2-0, ο Ολυμπιακός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ του Φουστέρ.

 35' ΓΚΟΛ, 1-0, ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Βαλντέζ.... Εκτέλεση φάουλ του Τσόρι στην πλάτη της άμυνας, εκεί βρέθηκε ο Παραγουανός, που με ωραία προβολή έκανε το 1-0.
  
Ολυμπιακός (Mίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Αβραάμ, Τόρες, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρεζ, Τσόρι, Βαλντέζ.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Πελέ, Φουστέρ, Σέποβιτς, Εντινγκά, Μασάντο, Μπονγκ.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Ντιόγκο, Χασομέρης, Εμπόου, Μολίνα, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Καθάριος, Ντος Σάντος, Μπεν-Σαμπάτ, Σαρακατσάνος

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Τριανταφύλλου, Ζδράβος-Ρίζος, Μακρυδημήτρης, Μαμούτ, Λαδάκης.

Στο άδειο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει κόντρα στον Πανθρακικό να κατακτήσει και μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, λίγες μέρες πριν από το σπουδαίο ματς με τη Γιουνάιτεντ.

Ιδιαίτερο θεωρείται για τον Ολυμπιακό το αποψινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 2).

Πρώτα από όλα το Καραϊσκάκη θα είναι άδειο, λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στους Πειραιώτες για όσα έγιναν στο ντέρμπι της με τον Παναθηναϊκό.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ο προσεχής επαναληπτικός με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», όπου θα κριθεί η πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Όπως και να ’χει, σήμερα το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

Χωρίς τον κόσμο στις εξέδρες αυτό δεν θα γίνει, όπως θα ήθελαν το ποδοσφαιρικό τμήμα και η διοίκηση, αλλά δεν παύει να τελειώνει με την υπόθεση «τίτλος».

Άλλωστε, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να πάρουν τα «πάνω» τους μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εν όψει της αναμέτρησης με τους «κόκκινους διαβόλους».

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ – έχοντας στο μυαλό του και εκείνο το ματς – αποφάσισε να ξεκουράσει τον Σαλίνο και τον Μανωλά, ενώ οι επιλογές του στο αρχικό σχήμα θα έχουν γνώμονα το παιχνίδι στο Μάντσεστερ.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Παπάζογλου, Παπαδόπουλο, Μπονγκ και Χολέμπας.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης και ο Μανιάτης, με τον Φουστέρ και τον Κάμπελ να είναι στα πλάγια. Ο Ντομίνγκες θα παίξει πίσω από τον Βαλντές.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μασάντο, Εντινγκά, Πελέ, Πέρες, Σέποβιτς και Τόρες. Εκτός από τις «ανάσες» που έδωσε, ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει τους Σιόβα, Σαβιόλα, Μαρκάνο, Ολαϊτάν και Ιμπαγάσα.

Προϊστορία

Το απόλυτο στις νίκες επί του Πανθρακικού σε επτά αγώνες εντός και εκτός έδρας διατηρεί ο Ολυμπιακός. Ειδικά στο Φάληρο, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρεις νίκες με συντελεστή τερμάτων 9-1.

Τα τρία ματς που έχουν διεξαχθεί επίπεδο πρωταθλήματος
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

23/09/12 Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1 (4', 51' Τζιμπούρ, 27' Χολέμπας, 29' (αυτ) Σκλιοπίδης - 82' Κυβελίδης)

13/12/09 Ολυμπιακός-Πανθρακικός 3-0 (37΄ Γκαλέτι, 45΄, 58΄ Ντουντού)

19/10/08 Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0 (66', 73' Γκαλέτι) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons