OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Έφυγε» ο Σταύρος Νταϊφάς...

H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θρηνεί για το χαμό ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου Ολυμπιακού, του Σταύρου Νταϊφά.

Η ζωή του και η διαδρομή του θα είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος για όλους.

«Αλησμόνητος στις καρδιές μας»....

Μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για το χαμό του Σταύρου Νταϊφά.

Σήμερα είναι μέρα πένθους για την οικογένεια του Ολυμπιακού μας.

Έφυγε για τις αιώνιες θάλασσες ο Σταύρος Νταϊφάς, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας Έλληνας που τίμησε την πατρίδα μας σε κάθε βήμα της ζωής του.

Γνώρισα τον Σταύρο Νταϊφά σε παιδική ηλικία όταν στο πλευρό του πατέρα μου Μιλτιάδη ζούσα από κοντά τους αγώνες τους για την ομάδα και μάθαινα να τη λατρεύω όπως εκείνοι.

Ο Σταύρος Νταϊφάς μου έμαθε κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που έκανε εκείνος όταν ήταν Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας.

Χωρίς να έχει κανένα άλλο συμφέρον, παρά μόνο από αγνή αγάπη για τον σύλλογο και για να υπερασπιστεί το δίκαιο και τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, ήταν ικανός να σταθεί μόνος, αντιμέτωπος με όλους, αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.

Και αυτό είναι ένα μάθημα που δε θα ξεχάσω ποτέ.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού δε θα λησμονήσει ποτέ τον Άνθρωπο, τον Πρόεδρο, τον Ηγέτη, το Νικητή Σταύρο Νταϊφά.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε

Ένας από τους πλέον ιστορικούς προέδρους του Ολυμπιακού δεν είναι πια στην ζωή. Το Sport24.gr κάνει μια ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα του Σταύρου Νταϊφά, που απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών. Οι τίτλοι που κατέκτησε, το σκάνδαλο "Μπουμπλή", η τραγωδία της Θύρας 7 και η άποψη του για Κόκκαλη, Μαρινάκη και Αγγελόπουλους.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Ολυμπιακού το μεσημέρι της Δευτέρας (24/3), στην είδηση του θανάτου του Σταύρου Νταϊφά, που αποτελούσε έναν από τους πλέον ιστορικούς προέδρους του πειραϊκού συλλόγου.

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών στο σπίτι του στο Π. Φάληρο ("έσβησε" την στιγμή που συνομιλούσε με την ξαδέρφη του στο τηλέφωνο) που βρίσκεται επί των οδών Ποσειδώνος και Άρεως και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Σταύρος Νταϊφάς στα τέλη του 1979 ανέλαβε την προεδρία του Ολυμπιακού (ξεκίνησε με κεφάλαιο 110 εκατομμυρίων δραχμών και είχε συμπαραστάτες στο ΔΣ τους εφοπλιστές Χανδρή και Καραγεώργη), όταν πλέον το ποδόσφαιρο μπήκε σε επαγγελματικά πρότυπα (από την σεζόν 1979-80), και έμεινε στον προεδρικό θώκο για έξι χρόνια.

Το έργο του στον σύλλογο χαρακτηρίστηκε σπουδαίο. Πρόλαβε να κατακτήσει 5 πρωταθλήματα και 1 νταμπλ, αναλαμβάνοντας σε μια δύσκολη καμπή μετά από μια τετραετία δίχως πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες με τον Σταύρο Νταϊφά στην διοίκηση πήραν 4 σερί τίτλους, έχοντας σπουδαίους ποδοσφαιριστές στην σύνθεση τους, όπως οι Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Γούναρης, Νοβοσέλατς, Νόιμαν, Γαλάκος και Σαργκάνης. Συνολικά ήταν στο τιμόνι του Ολυμπιακού για 9 χρόνια και σε τρεις διαφορετικές περιόδους (1979-85, 1986-87 και 1992-93, όταν και παρέδωσε τα ηνία στον Σωκράτη Κόκκαλη).

Ξεχωρίζει ο τίτλος της σεζόν 1981-82, όταν ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής στο μπαράζ του Βόλου απέναντι στον Παναθηναϊκό και ενώ προηγουμένως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προλάβει να καλύψουν ένα χάντικαπ 5 πόντων στον βαθμολογικό πίνακα (2-1-0 το σύστημα βαθμολόγησης για νίκη - ισοπαλία - ήττα αντίστοιχα).

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-80, ήρθε επίσης στα μπαράζ και με νίκη 2-0 επί του Άρη. Ο Σταύρος Νταϊφάς ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού στην τραγωδία της 8/2/1981, όταν 21 παιδιά έχασαν την ζωή τους στα σκαλιά της Θύρας 7 μετά την μεγαλειώδη νίκη (6-0) επί της ΑΕΚ. Στάθηκε πάντα δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην είδηση του τραγικού γεγονότος, ο Σταύρος Νταϊφάς μόλις αντίκρισε τον αρχηγό του Ολυμπιακού Σταύρο Παπαδόπουλο, τον αγκάλιασε και με δάκρυα στα μάτια, του ψέλλισε: "Σταύρο, πάει... Τα χάσαμε τα παιδιά μας αρχηγέ. Πάει, αυτό ήταν. Τα χάσαμε...".

Ήταν ο πρόεδρος των Πειραιωτών που αποκάλυψε το σκάνδαλο "Μπουμπλή", όταν ο Παναθηναϊκός θέλησε να αποκτήσει ως Έλληνα τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο παίκτης εντέλει τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών ετών, ωστόσο δεν επιβλήθηκε ποινή σε κανέναν άλλο που είχε ανάμιξη στην υπόθεση.


 

"Είστε νάνοι μπροστά στον Ολυμπιακό και τον κόσμο του"

Στο ματς που πέρασε στην ιστορία των ντέρμπι, ως μια από τις μεγαλύτερες διαιτητικές σφαγές, ήταν αυτό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο όταν οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 0-2 και το "τριφύλλι" πήρε το ματς με τρία πέναλτι!

Ζλατάνος, Δέδες και Βουράκης ήταν η διαιτητική τριάδα που γνώρισε την οργή του Νταϊφά, ο οποίος απευθυνόμενος στον ρέφερι της αναμέτρησης του είπε χαρακτηριστικά... "Όλοι εσείς είστε νάνοι μπροστά στον Ολυμπιακό και τον κόσμο του!"

Για τον Κόκκαλη, τον Μαρινάκη και τους Αγγελόπουλους

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Σταύρος Νταϊφάς σε συνέντευξη του στις 4 Ιουνίου του 2010 στην "Ελευθεροτυπία", όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν σε διαδικασία συζητήσεων με ενδιαφερόμενους για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ (λίγες μέρες αργότερα επήλθε συμφωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη).

"Είναι πιο εύκολο να κυβερνάς 100 καράβια παρά τον Ολυμπιακό..."

"Στον Ολυμπιακό δεν πας για να βγάλεις χρήματα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μία ακόμα επιχείρηση, είναι ιδέα και πρέπει να ξέρεις από πριν πως θα βγεις ζημιωμένος... Έβαλα αρκετά χρήματα στον Ολυμπιακό, αλλά ποτέ δεν τα ζήτησα πίσω.

Για παράδειγμα, το 1992, έβαλα 500.000 δολάρια και άλλα τόσα ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιώργος Σαλονίκης και πέντε φίλοι εφοπλιστές και προχωρήσαμε. Και όταν έφυγα, δεν τα ζήτησα πίσω... Είναι πιο εύκολο να κυβερνάς 100 καράβια παρά τον Ολυμπιακό!


  Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν, έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι... Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που είναι μεγάλοι σύλλογοι, πρέπει να έχουν στο "τιμόνι" τους σπουδαίους καπετάνιους. Οι πρόεδροι σε αυτές τις ομάδες είναι υποχρεωμένοι να βάζουν συνέχεια παράδες. Χρήμα με τη σέσουλα.

Όποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει, έχει κουραστεί ή δεν θέλει, πρέπει να κάνει στην άκρη... Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες στον Κόκκαλη. Έχει βάλει αρκετά χρήματα στην ομάδα. Και δεν είναι σωστό να ακούγονται όλα αυτά που ακούστηκαν εις βάρος του τις τελευταίες αγωνιστικές στο Καραϊσκάκη.

Δεν πρέπει να υπάρχει αχαριστία. Όμως, αν ο Κόκκαλης δεν μπορεί να συνεχίσει, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αναλάβουν τον Ολυμπιακό".

"Όχι" στην πολυμετοχικότητα, "ναι" στον Μαρινάκη

"Σε ό,τι αφορά το ερώτημα ποια είναι η καλύτερη λύση για την ομάδα, γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε πολυμετοχικό σχήμα. Θα δημιουργήσει προβλήματα και τριγμούς. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κυβερνάται από έναν. Άλλωστε, όπου λαλούν πολλοί κοκόροι...

Αν ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει τη διάθεση και τη δύναμη να βάλει παράδες και να συνεχίσει, ας το κάνει. Αν, όμως, ο πρόεδρος κουράστηκε, ας βγει να το πει δημόσια. Να μπει κάποιος άλλος που μπορεί να βοηθήσει. Ας δώσει την ΠΑΕ στον Βαγγέλη Μαρινάκη ή σε άλλον ενδιαφερόμενο.
Τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον ξέρω από παιδάκι. Έχει μεγαλώσει δίπλα μου. Τον είχε μαζί του σε όλα τα παιχνίδια ο πατέρας του, Μιλτιάδης, ο οποίος ήταν μέλος της ΠΑΕ και επίσης εκτελούσε καθήκοντα γενικού αρχηγού. Ο Βαγγέλης τον αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό και έχει τη δύναμη και το πάθος για να βοηθήσει τον σύλλογο".

 
  "Αγαπούν πολύ την ομάδα οι Αγγελόπουλοι"
"Επίσης, θέλω να πω ότι και τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (Παναγιώτης και Γιώργος) αγαπούν πολύ την ομάδα. Αλλά μαθαίνω πως δεν θέλουν να εμπλακούν με την ΠΑΕ", είναι τα όσα είχε δηλώσει τότε ο Σταύρος Νταϊφάς, ο οποίος απεβίωσε την Δευτέρα (24/3) σε ηλικία 87 ετών σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του Ολυμπιακού.


  Συνολικά όσοι έχουν διατελέσει πρόεδροι του Ολυμπιακού στην 89χρονη ιστορία του συλλόγου:

1. Μιχάλης Μανούσκος (1925-28, 1937-39, 1945-50)
2. Θανάσης Μέρμηγκας (1929-31, 1953-54)
3. Τάκης Ζάκκας (Οκτ. 1931, 1936)
4. Γιάννης Ανδριανόπουλος (1932, 1933-35)
5. Γιάννης Μπαρμπαρέσσος (29/11/1946 - 22/12/1946)
6. Γιώργος Ανδριανόπουλος (1954-67)
7. Κώστας Μπουζάκης (1967-69)
8. Τάσος Οικονόμου (1969-70)
9. Ευτύχιος Γκούμας (1970-71)
10.Αριστείδης Σκυλίτσης (1971)
11.Δημήτρης Βαρδάνης (1971-72)
12.Νικόλαος Γουλανδρής (1972-75)
13.Κώστας Θανόπουλος (1975, 1976-78)
14.Περικλής Λαναράς (1975)
15.Ηρακλής Τσιτσαλής (1978-79)
16.Σταύρος Νταϊφάς (1979-85, 1986, 1992-94)
17.Νίκος Ευθυμίου (1986)
18.Γιώργος Κοσκωτάς (1987-88)
19.Αργύρης Σαλιαρέλης (1988-92)
20.Γιώργος Μπανασάκης (1992)
21.Σωκράτης Κόκκαλης (1993-2010)
22. Ευάγγελος Μαρινάκης (2010-σήμερα)


 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons