OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-0...

Για 88' λεπτά ο Γκόμες κρατούσε ζωντανό τον Απόλλωνα Σμύρνης στην μάχη της σωτηρίας αλλά σε εκείνο το λεπτό ο Σαβιόλα σκόραρε για το τελικό 1-0 που σήμανε και τον υποβιβασμό των φιλοξενούμενων.

Mε εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα μπήκαν οι δύο αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός έδινε το τελευταίο του παιχνίδι στην φετινή Super League όντας εδώ και αρκετές εβδομάδες Πρωταθλητής Ελλάδας, αντίθετα με τον Απόλλωνα που ζούσε με την αγωνία του υποβιβασμού και αναζητούσε διακαώς τους τρεις πόντους που θα του χάριζαν την σωτηρία.

Έχοντας ήρωα τον Γκόμες για 88 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι μάχονταν για την σωτηρία τους αλλά ο Χαβιέρ Σαβιόλα σκόραρε από κοντά για το 1-0 που σήμανε και τον υποβιβασμό τους στην Football League, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Στο 79' ο Ντάλμπεργκ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, φάση η οποία τελικά αποδείχθηκε μοιραία για τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Καιρός: Σποραδικές βροχές
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Τέταρτος: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Τόρες, Εντινγκά (46' Ιμπαγάσα), Πέρες, Βαλντές, Μανωλάς (56' Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Κάμπελ, Ντομίνγκες (65' Σαβιόλα), Μπονγκ. 

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Γκόμες, Χατζηζήσης (57' λ.γ. Τσιλιγκίρης), Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Πετρόπουλος (46' Γκουέλα), Μίνγκας, Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο, Παπαζαχαρίας.

Γκολ: -
Κίτρινες κάρτες: 32' Κάμπελ / 43' Αργυρόπουλος, 46' Χατζηζήσης, 57' Γκουέλα, 64' Λουσέρο, 81' Μίνγκας
Κόκκινες κάρτες: 90+1' Μίνγκας (2η κιτ.)

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Απόλλωνας χρειαζόταν την νίκη προκειμένου να αισθάνεται άνετα,  ωστόσο μπήκε στο ματς έχοντας το νου να διαφυλάξει πρώτα τα μετόπισθεν και μετά να ασχοληθεί με την επίθεση. 

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Πέρες (4', 12'), χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρει στο 12', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Κάμπελ ο Βαλντές έπιασε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Γκόμες και το οριζόντιο δοκάρι του στέρησαν το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 8', όταν από λάθος του Μανιάτη στην μεσαία γραμμή και πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Πετρόπουλος από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση πλάσαρε πολύ άσχημα στην αγκαλιά του Ρομπέρτο.

Στο 18' Βαλντές και Πέρες μπερδεύτηκαν, ωστόσο ο πρώτος γύρισε στον Μανιάτη που νικήθηκε από τον -πολύ καλό στα πρώτα λεπτά του αγώνα- Γκόμες. Μετά από ένα "ήσυχο" δεκάλεπτο, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ φώναξε "παρών" στα σουτ των Ντομίνγκες και Μπονγκ στο 29', ενώ ο Μαρκάνο αστόχησε ανενόχλητος με το κεφάλι έξι λεπτά αργότερα από το ύψος του πέναλτι. Αποτέλεσμα ημιχρόνου ήταν το 0-0.

Με την είσοδο του Ιμπαγάσα από την αρχή της επανάληψης, ο Μίτσελ ήθελε να δώσει περισσότερη δημιουργία στην ομάδα του. Ο Σάντσες έριξε στο ματς τον Γκουέλα για να αποκτήσει έξτρα ταχύτητα μήπως και "χτυπήσει" σε κάποια αντεπίθεση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει αλλά δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία και ο Απόλλων ήταν αυτός που σε γύρισμα του Γκουέλα στον σαστισμένο Ντάλμπεργκ, είχε την ευκαιρία να σκοράρει ένα πολύτιμο γκολ στο 79'.

Ο Γκόμες κρατούσε στο ματς τους φιλοξενούμενους, που όμως χρειάζονταν πλέον την νίκη όπως είχαν διαμορφωθεί τα παιχνίδια των υπολοίπων ομάδων που μάχονταν για την παραμονή.

Εντέλει από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα από αριστερά και την μπάλα να περνάει όσους βρέθηκαν στο διάβα της, ο Σαβιόλα από κοντά νίκησε τον Γκόμες για το 1-0 στο 88'.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Γκόμες ήταν αυτός που κατακτά δικαίως τον τίτλο καθώς με τις σπουδαίες επεμβάσεις του κρατούσε ζωντανό το όνειρο της ομάδας του για 88' λεπτά.

Η απογοήτευση

Με την ευκαιρία που έχασε στο 79', ο Ντάλμπεργκ αποδείχθηκε μοιραίος για τον Απόλλωνα Σμύρνης και κλώτσησε την τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων για μια μεγάλη νίκη που θα σήμανε και την παραμονή τους στην Super League.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons