OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 82-77...

Η Ρεάλ έδειξε πιο... γήινη σε σχέση με το πρώτο ματς, παρόλα αυτά νίκησε για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό με 82-77, ο οποίος ήταν άστοχος από τη γραμμή των βολών. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιάννη Μπουρούση. 

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά σε ισάριθμα ματς από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και πλέον χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κόντρα στην ομάδα του Πάμπλ Λάσο, ώστε να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στο φάιναλ-φορ.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, ενώ στην πρώτη περίοδο είχαν σημειώσει 11 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν σταδιακά να ισορροπήσουν την αναμέτρηση και να πλησιάσουν τη Βασίλισσα, όμως ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από τη γραμμή των βολών, με τη Ρεάλ να συντηρεί χωρίς δυσκολίες το προβάδισμα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, αλλά η Ρεάλ ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη, κάνοντας το 2-0 απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πλέον Ρεάλ και Ολυμπιακός ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Δευτέρα (21/4) στο ΣΕΦ, με τη Βασίλισσα να θέλει νίκη για να κλειδώσει την πρόκριση της στο φάιναλ φορ και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να μείνει ζωνταντός.

Ο αγώνας:

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε το 2-0 για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Βασίλη Σπανούλη στην επόμενη φάση να κερδίζει φάουλ. Ο αρχηγός του Ολυμπικού με 2/2 βολές ισοφάρισε για τους Πειραιώτες, με τη Ρεάλ να κάνει στην επόμενη φάση φάουλ. Ο Παπαπέτρου με σουτ δύο πόντων σημείωσε το 2-4 και ο Μίροτιτς με 1/2 βολές μείωσε σε 3-4 για τη Βασίλισσα στο 2ο λεπτό του αγώνα. Ο Γιουλ με τρίποντο έκανε το 6-4 και ο Παπαπέτρου με καλάθι πέτυχε το 6-6 για να προηγηθεί ο Ολυμπιακός με 6-8 στη συνέχεια. Η Ρεάλ δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι και ο Σπανούλης δίνει αέρα πέντε πόντων στους "ερυθρόλευκους" στο τρίτο λεπτό του ματς (6-11).

Η Ρεάλ μείωσε σε 8-11, με τον Ντάνστον στην επόμενη φάση να μην σημειώωνει καλάθι.Ο Ρούντι με εύστοχο σουτ τριών πόντων ισοφάρισε σε 11-11, με τον Μάντζαρη να πετυχαίνει το 11-13. Ο Ρούντι Φερνάντεθ, όμως ισοφάρισε και πάλι σε 13-13 για να κάνει ο Μπουρούσης το 15-13 για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Ο Πρίντεζης αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, αλλά ο Ντάνστον πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το 15-15. Ο Μίροτιτς με τρίποντο έκανε το 18-15 για να μειώσει ο Πρίντεζης σε 18-17 στο 6ο λεπτό του αγώνα. Ο Γιουλ με τρίποντο έκανε το 21-17, με τον Πρίντεζη ξανά να μειώνει σε 21-19.

Ο Νίκολα Μίροτιτς έκανε το 23-19, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, με τον Ρούντι Φερνάντεθ έπειτα από δύο εύστοχες βολές να ανεβάζει την διαφορά στους έξι πόντους (25-19). Ο Λοτζέσκι μείωσε σε 25-21 και ο Μίροτιτς ανέβασε την διαφορά στους επτά πόντους (28-21). Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε το 30-21 για τη Ρεάλ, με τον Ντίεθ στη συνέχεια να κάνει φάουλ επάνω στον Σπανούλη. Ο Ντάνστον μείωσε σε 30-23, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού.

Διατήρησε το προβάδισμα της η Ρεάλ

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Μίροτις έκανε φάουλ στον Ντάνστον, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να μην μπορεί να σημειώσει καλάθι. Ο Ρέγιες με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 10 πόντους (33-23) στο 11' για να κάνει ο Ολυμπιακός ακόμα ένα λάθος. Ξανά ο Ρέγιες με σουτ τριών πόντων πέτυχε το 36-23  στο 12'. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με 1/2 βολές μείωσε σε 36-24 και ο Ρέγιες ανέβασε την διαφορά στους 14 (38-24), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ άουτ.

Ο Μαρντί Κόλινς με τρίποντο μείωσε σε 38-27 για να απαντήσει ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και να κάνει το 41-27 στο 15'. Ο Πέτγουεϊ έκανε το 41-30, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και πάλι να σημειώνει το 43-30. Ο Ντίεθ έκανε φάουλ στον Ματ Λοτζέσκι, με τον Αμερικανό του Ολυμπιακού να ευστοχεί σε δύο βολές και να μειώνει σε 43-32. Ο Ρέγιες αστόχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο έριξε την διαφορά στους οκτώ πόντους (43-35). Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με τρίποντο έκανε το 46-35, με τη μπάλα στην επόμενη φάση να βγαίνει εκτός παρκέ από τα πόδια του Σλούκα. Ο Κόλινς έκλεψε τη μπάλα από τον Ρούντι και ο Πέτγουεϊ με κάρφωμα μείωσε σε 46-37. Ο Κόλινς έκανε φάουλ αντιαθλητικό στον Ρούντι, με τον παίκτη της Ρεάλ να κάνει το 47-37. Ο Μπουρούσης με κάρφωμα σημείωσε το 49-37 στο 18'.

Ο Έλληνας σέντερ δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι στην επόμενη φάση, με τον Πέτγουεϊ να ευστοχεί σε τρίποντο και να μειώνει σε 49-40. Ο Μπουρούσης ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους και ο Ντάνστον μείωσε σε 51-42. Ο Σέρχιο αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, με τον Λοτζέσκι να κάνει με 2/2 βολές το 51-44. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ σημείωσε το 53-44, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο της αναμέτρησης.

Προσπάθησε να πλησιάσει ο Ολυμπιακός

Ο Μπράιαντ Ντάνστον μείωσε σε 53-46 για να αστοχήσει ο Μίροτιτς σε σουτ δύο πόντων στη συνέχεια. Ο Σπανούλης πήρε φάουλ από τον Γιάννη Μπουρούση και με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε σε 53-49 για τον Ολυμπιακό στο 21ο λεπτό του ματς. Ο Μπουρούσης έκανε το 55-49 και ο Σπανούλης με τρίποντο έριξε την διαφορά στους 3 πόντους για τον Ολυμπιακό (55-52). Η Ρεάλ έκανε το 57-52, ο Παπαπέτρου αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Μάντζαρη στη συνέχεια να κάνει λάθος. Ο Ρούντι Φερνάντεθ με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους οκτώ πόντους (60-52) για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Παπαπέτρου.

Ο Ρούντι αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όπως και ο Σπανούλης στην επόμενη φάση. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε φάουλ σε σουτ τριών πόντων στον Γιουλ, ο οποίος ευστόησε σε 3/3 βολές και πέτυχε το 63-52 στο 24'. Ο Ντάνστον αστόχησε σε δύο βολές, όπως και ο Ρούντι στην επόμενη φάση. Ο Πρίντεζης αστόχησε και εκείνος με τη σειρά του σε δύο βολές για να κάνει λάθος ο Ρούντι. Ο Πρίντεζης μείωσε σε 63-54 για να κάνει ο Μπουρούσης το 65-54 στο 26'. Ο Σπανούλης με 1/2 βολές μείωσε σε 65-55 για να αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων ο Μπουρούσης.

Ο Λοτζέσκι θα αστοχήσει και εκείνος σε σουτ τριών πόντων με τον Γιουλ να πετυχαίνει το 67-55 για τη Ρεάλ. Ο Σπανούλης μείωσε σε 67-57 και ο Μπουρούσης με τρίποντο σημείωσε το 70-57 στο 28ο λεπτό του αγώνα. Ο Πρίντεζης μείωσε σε 70-59 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο Ντάνστον με 1/2 βολές μείωσε σε 70-60 για να μειώσει ο Πρίντεζης σε 70-62 και ο Πάμπλο Λάσο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός στην τελευταία φάση έκανε λάθος για να κλείσει τελικά το τρίτο δεκάλεπτο με το συγκεκριμένο σκορ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ο Μάρκους Σλότερ με κάρφωμα έκανε το 72-62 για να κάνει στη συνέχεια φάουλ ο Μάντζαρης στον Ρούντι. Ο Σέρχιο αστόχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Σλότερ έκανε φάουλ στον Σερμαντίνι. Ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο και ο Μάντζαρης έκανε φάουλ στον Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ντάρντεν με 2/2 βολές έκανε το 74-62, με τον Ρούντι να κάνει φάουλ στον Ντάνστον.

Ο Ντάνστον με 1/2 βολές μείωσε σε 74-63 και ο Μίροτιτς έκανε με επίσης 1/2 βολές το 75-63 και ο Πέτγουεϊ με τρίποντο μείωσε σε 75-66 και ο Μίροτιτς με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή ανέβασε την διαφορά στους 12 πόντους (78-66). Ο Σπανούλης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όπως και ο Ρούντι στη συνέχεια. Ο Λοτζέσκι με 1/2 βολές μείωσε σε 78-67, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να κάνει βήματα. Ο Σπανούλης μείωσε σε 78-69 στο 37', με το Γιουλ να αστοχεί και τον Λοτζέσκι να φέρνει τον Ολυμπιακό στο 38' στο -7 (78-71).

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έκανε λάθος και ο Λοτζέσκι μείωσε σε 78-73 για τον Ολυμπιακό, 1:31'' πριν το τέλος του ματς. Ο Σπανούλης έκανε φάουλ στον Μίροτιτς, ο οποίος με 1/2 βολές πέτυχε το 79-73. Ο Λοτζέσκι ξανά μείωσε σε 79-75 για τους Πειραιώτες, με τον Ντάνστον να κάνει φάουλ στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο Ισπανός γκαρντ από τη γραμμή των βολών με 1/2 έκανε το 80-75 στα 40'', ο Ντάνστον αστόχησε, με τον Ρούντι να παίρνει το ριμπάουντ. Η Ρεάλ διατήρησε το προβάδισμα της και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 82-77 απέναντι στην Ολυμπιακό, κάνοντας το 2-0.


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ομολόγησε πως στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός δεν έκανε το κάτι παραπάνω και ότι στόχος του είναι να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση. "Σκεφτόμαστε μόνο το ματς της Δευτέρας", πρόσθεσε. 

"Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι πλέι οφ Ευρωλίγκας με μεγάλη ένταση και πολλές φορές και νεύρα με πολλές επαφές, αλλά και πολύ καλό μπάσκετ για την κρισιμότητα της αναμέτρησης" είπε κατ' αρχάς ο Μπαρτζώκας, για να προσθέσει "η Ρεάλ ξεκίνησε καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο σουτάροντας 9/14 τρίποντα έχοντας μάλιστα 2/2  με τον Ρέγιες, κάτι που δεν περιμέναμε". 

Ακολούθως, ο κόουτς του Ολυμπιακού είπε ότι "με δύο διαφοροποιήσεις στην άμυνα στην επανάληψη είχαμε τύχη στο ματς, περιορίσαμε την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης στο μισό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς, όμως, χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, χάσαμε κάποιες βολές και για να κερδίσεις τη Ρεάλ Μαδρίτης εδώ θα πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω".

Σημασία τώρα έχει τι έπεται. "Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην έδρα μας. Θέλουμε να γυρίσουμε εδώ, αλλά ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Τώρα το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι της Δευτέρας και τίποτα άλλο".

Καλύτεροι, κάθε μέρα που περνά

Ο Μπαρτζώκας θέλησε να θυμίσει ότι "έχουμε μια ομάδα που απαρτίζεται από πολλά νέα πρόσωπα, έχουμε 7 νέους παίκτες σε σχέση με πέρσι, συν το γεγονός ότι χάσαμε τον βασικό μας πλέι μέικερ τον Λο. Το ότι προκριθήκαμε στα προημιτελικά παρά τους πάρα πολλούς τραυματισμούς και τις ατυχίες που είχαμε, δείχνει πως αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Πολλοί από τους παίκτες μας όχι πλέι οφ Ευρωλίγκας δεν είχαν παίξει, αλλά ούτε καν στη διοργάνωση. Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε και καλύτεροι".

Τι έγινε με τον Σίμονς

Σε ερώτηση για τους Περπέρογλου και Σίμονς, είπε πως "ο πρόβλημα του Στράτου, αλλά και του Σίμονς είναι ακόμη μια ατυχία, δείγμα αυτού που μας ταλαιπωρεί όλη τη χρονιά φέτος. Ο Στράτος έφτασε να έχει 39 πυρετό και ο Σέντρικ έπαθε τράβηγμα στους προσαγωγούς και επειδή είναι ένας τραυματισμός που μπορεί να επιφέρει θλάση, προτιμήσαμε να μην τον χρησιμοποιήσουμε".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons