OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 71-62...

Άλλη έχει το όνομα («βασίλισσα»), άλλος τη χάρη. Ο Ολυμπιακός παίζοντας σαν βασιλιάς της Ευρώπης επικράτησε της Ρεάλ στο ΣΕΦ με 71-62, έκανε το 2-2 και πάει στη Μαδρίτη για την πρόκριση.

Ε, όχι και ξεγραμμένος… Ο Ολυμπιακός απέδειξε στη Ρεάλ πως θα χρειαστεί πολύ κόπο και ιδρώτα για να τον βγάλει από το θρόνο της Ευρώπης που στρογγυλοκάθεται την τελευταία διετία. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σαν πραγματικοί πρωταθλητές Ευρώπης θριάμβευσαν με 71-62 και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά. Πλέον την Παρασκευή (21:45) στη Μαδρίτη θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν μία επική κι ανεπανάληπτη ανατροπή.

Κορυφαίος και ξανά MVP της αγωνιστικής ο Μπράιαντ Ντάνστον με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, καθοριστικοί Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Μάντζαρης.

Έμεινε κοντά

Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον άρχισαν το ματς για τον Ολυμπιακό, που με… απρόσμενο οδηγό στο σκοράρισμα τον Μάντζαρη προηγήθηκαν με 6-2. Η αστοχία του αρχηγού της ομάδας (0/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα) και η άνοδος της Ρεάλ ανέτρεψε την εικόνα του ματς κι έφερε τη «βασίλισσα» μπροστά αρχικά με τέσσερις (6-10) κι εν συνεχεία με έξι (10-16). Το τρίποντο του Λοτζέσκι και δύο βολές του Σερμαντίνι που επέστρεψε στο rotation ψαλίδισαν τη διαφορά στον πόντο.

Σούπερ Ολυμπιακός

Η αντεπίθεση, με αφετηρία την άμυνα των γηπεδούχων, συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και ήρθε το προβάδισμα με 18-16 δια χειρός Πρίντεζη. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Ολυμπιακός αποδίδοντας το καλύτερο μπάσκετ που έχει παρουσιάσει σε όλη τη σειρά κράτησε τη Ρεάλ χωρίς καλάθι για 10:35 ξεφεύγοντας με 32-21 με αιχμές τους Πρίντεζη και Παπαπέτρου. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μειώνοντας στους πέντε (32-27), αλλά οι πρώτοι πέντε πόντοι του Σπανούλη διαμόρφωσαν το 37-30 του ημιχρόνου.

Με διαφορά, αλλά όχι για πολύ…

Η Ρεάλ έφτασε γρήγορα στο μπόνους των βολών στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός χάρη στην πολύ καλή του άμυνα διατηρείτο μπροστά στο σκορ. Το τρίποντο του Σπανούλη τον έφερε στο 47-40 τριάμισι λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, αλλά άστοχα σουτ και λάθη επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους με τέσσερις πόντους του Μπουρούση κι ένα τρίποντο του Ρούντι να ισοφαρίσουν, προτού δύο βολές του Μάντζαρη στείλουν τον Ολυμπιακό στο 49-47.

Το καθάρισε

Με show του-για ένα ακόμη ματς εξαιρετικού-Ντάνστον, ο Ολυμπιακός πήρε αέρα έξι πόντων, 55-49, στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, αλλά ο Αμερικανός σέντερ φορτώθηκε νωρίς με το τέταρτό του φάουλ. Το τρίποντο του Λοτζέσκι στα μέσα του δεκαλέπτου εκτόξευσε τη διαφορά στους εννιά, 60-51, ωστόσο το ματς δεν τελείωσε. Ο Ντάρντεν με τρίποντο και ο Ρούντι από τη γραμμή κράτησαν όρθια τη Ρεάλ (60-56), αλλά ο ηρωικός Ντάνστον με επιθετικό ριμπάουντ μετά από χαμένες βολές του Σπανούλη και ο Λοτζέσκι με τρίποντο στο ενάμιση λεπτό πριν το τέλος «καθάρισαν» το παιχνίδι γράφοντας το 67-58.

Δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12, Παπαπέτρου 7, Σλούκας, Κόλινς 2, Σίμονς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 18, Ρέγες 4, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10, Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεζρί 2.

Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία).

 http://www.sport-fm.gr


Λοτζέσκι: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Λοτζέσκι: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Έτοιμοι να πάρουν και την τρίτη τους νίκη κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Ματ Λοτζέσκι.

Την πεποίθηση πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να τα καταφέρουν στην Ισπανία εξέφρασε σε δηλώσεις του ο παίκτης των Πειραιωτών. Ο Αμερικανός φόργουορντ, επιπλέον σε ερώτηση σχετικά με το ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας δήλωσε πως η προσπάθεια ήταν συλλογική και όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους στη νίκη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ματ Λοτζέσκι δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαστε έτοιμοι. Ανυπομονώ να πάμε στη Μαδρίτη. Πήραμε δύο συνεχείς νίκες, έχουμε το μομέντουμ και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», τονίζοντας παράλληλα: «Το κλειδί για τη νίκη ήταν και πάλι η ενέργεια και η συγκέντρωση. Όλοι είχαν μεγάλη συμβολή, όλη η ομάδα ήταν MVP».

 Παραμένει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά συνεχίζει να βλέπει, να στηρίζει και να πιστεύει στην πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final-4 της Ευρωλίγκας. Ο Έισι Λο εμφανίστηκε χαρούμενος απ’ τη νίκη των «ερυθρολεύκων» και το 2-2 στη σειρά με τη Ρεάλ κι έδωσε σύνθημα διπλού μέσα στην Μαδρίτη για να ολοκληρωθεί μια τεράστια ανατροπή.

«Πάμε Ολυμπιακέ! Η μάχη συνεχίζεται! Μόνο ο δυνατός επιβιώνει…», το «τιτίβισμα» του Αμερικανού γκαρντ.

Το έκανε και το… ξανάκανε!

Ο Μπράιαντ Ντάνστον αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα play offs της Euroleague καθώς μετά τα τρίτα ματς των προημιτελικών, ήταν αυτός που ξεχώρισε και στα τέταρτα.

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού που πρωταγωνίστησε στη νίκη της ομάδας του επί της Ρεάλ χάρις στην οποία οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2, συγκέντρωσε 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της διοργανώτριας αρχής.

Συγκεκριμένα στα 26:29 που αγωνίστηκε πέτυχε 13 πόντους (5/6 δίποντα, 3/5 βολές), μάζεψε 9 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 7 επιθετικά, μοίρασε 2 ασίστ, έκλεψε 1 φορά την μπάλα, φιλοδώρησε τους αντιπάλους με μία τάπα, κέρδισε 8 φάουλ, ενώ υπέπεσε σε 2 λάθη.

 Δύσκολος αλλά απόλυτα εφικτός στόχος είναι για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στο Final Four μετά τη δεύτερη νίκη επί της Ρεάλ στο ΣΕΦ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού υποκλίθηκε στον κόσμο. «Δεν μπορώ να ξεκινήσω διαφορετικά από το να αποθεώσω την ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας. Ποτέ δεν θυμάμαι τέτοια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, ήταν ένα πάρτι σήμερα. Η αποστολή μας παραμένει δύσκολη, παρότι πήραμε δύο σερί νίκες απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Γι’ αυτό πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στον κόσμο», ανέφερε.

Όσο για τα κλειδιά της νίκες, είπε: «Είχαμε πολύ καλή αμυντική συγκέντρωση και λιγοστά νεκρά διαστήματα. Οι αριθμοί δείχνουν πως κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Η Ρεάλ έχει πολύ καλή δημιουργία και τους περιορίσαμε σε 10 ασίστ, ενώ εμείς είχαμε 19, δείγμα της ομαδικότητας και διάθεσης που έχουμε. Κερδίσαμε μέσα σε τρεις μέρες δύο φορές μια ομάδα που είχε στην ουσία μέχρι τώρα δύο ήττες. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν είχαμε πλεονέκτημα έδρας, αλλά δυστυχώς παίξαμε σε καθοριστικά ματς του Top 16 χωρίς βασικούς παίκτες», ενώ για το πέμπτο ματς είπε: «Δεν είμαστε φαβορί, αλλά έχουμε αρκετές πιθανότητες και θα τις κυνηγήσουμε για να πάμε στο Final Four».

Τέλος, για τα αγωνιστικά προβλήματα ανέφερε: «Ο Πέτγουεϊ έκανε ένεση για να παίξει και του αξίζουν συγχαρητήρια. Η κούραση είναι συσσωρευτική και για τις δύο ομάδες. Θα προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε, όπως και η Ρεάλ. Θα έρθει μαζί μας και ο Στράτος (Περπέρογλου), που θα ήταν εντελώς παρακινδυνευμένο να παίξει σήμερα».

 Η διαφορά ομαδικού πνεύματος μεταξύ Ολυμπιακού και Ρεάλ έκανε τη διαφορά στο ΣΕΦ, όπως δήλωσε προπονητής της «βασίλισσας», Πάμπλο Λάσο.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν παρόμοιο με αυτό που έγινε προχθές. Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν ομάδα, ενώ εμείς στο μεγαλύτερο διάστημα προσπαθήσαμε να κερδίσουμε ατομικά. Συνήθως οι ομάδες κερδίσουν τους τίτλους. Οι παίκτες βοηθούν τις ομάδες, αλλά δεν κατακτούν τους τίτλους. Αυτή ήταν η διαφορά μας. Εμείς έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πέμπτο παιχνίδι, στην έδρα μας στη Μαδρίτη», τόνισε.

«Ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολλή ενέργεια, έκανε προσαρμογές στην άμυνα  και εμείς δεν καταφέραμε να παίξουμε ομαδικό μπάσκετ. Πρέπει τέτοιες καταστάσεις να τις αντιμετωπίζεις σαν ομάδα κι όχι ατομικά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε να κερδίσουμε τη σειρά. Μας λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες, ο Ντρέιπερ που είναι εκτός και ο Κάρολ που μόλις επέστρεψε. Αυτό δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία και δεν μειώνει το πόσο καλή δουλειά έκανε ο Ολυμπιακός. Τα προβλήματά μας είναι δικά μας», πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons