OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός ξαναχτίζει τα σχολεία της Κεφαλονιάς...

Η υπόσχεση του Ολυμπιακού ότι θα βοηθήσει όπως μπορεί τους σεισμόπληκτους στην Κεφαλονιά, δεν έμεινε στις... προγραμματικές δηλώσεις αλλά έγινε άμεσα πράξη. Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα δοθούν 500 χιλιάδες ευρώ για την ανακατασκευή τεσσάρων σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ και αντιπροσωπεία της πειραϊκής ομάδας θα μετέβαινε άμεσα στο νησί.

Έτσι κι έγινε, λοιπόν, καθώς σήμερα ο δήμαρχος του νησιού, Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχτηκε στο νησί τον Σύμβουλο Στρατηγικής της Διοίκησης Κριστιάν Καρεμπέ, τον Γενικό Αρχηγό της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού Γρηγόρη Γεωργάτο, τον Διευθυντή Επικοινωνίας Κώστα Καραπαπά, τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνη Βασίλη Τοκάκη και τον Διευθυντή Προμηθειών Βαγγέλη Μεσσάρη.

Γεωργάτος: Μεγάλη η συμβολή του Μαρινάκη, μιλάω με συγκίνηση και ως Κεφαλονίτης, ό,τι υπόσχεται το κάνει πράξη - Καρεμπέ: σκοπός μας είναι μέσα από τη δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Ληξούρι, το οποίο έχει υποστεί και τις περισσότερες ζημιές, όπου την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας μας και ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ευχαριστώντας θερμά τον Πρόεδρο και την ομάδα μας για τη σημαντική πρωτοβουλία:

«Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω ως Δήμαρχος της Κεφαλλονιάς, που είχα την τιμή σήμερα να σας υποδεχτώ και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τη γενναιοδωρία του και για τη μεγάλη αυτή χειρονομία προς την Κεφαλονιά. Οι Κεφαλλονίτες ευγνωμονούν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη χειρονομία του να προσφέρει 500.000 ευρώ, ώστε να φτιαχτούν τα σχολεία που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Εύχομαι αυτήν τη χειρονομία να την μιμηθούν και άλλοι, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τα σχολεία της Κεφαλλονιάς που έχουν τεράστια προβλήματα. Ο Ολυμπιακός συμβάλει στην επούλωση κάποιων εκ των πληγών του νησιού μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς. Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Κεφαλλονιτών για την κίνησή σας αυτή, να είστε όλοι καλά».


Οι κ.κ. Καρεμπέ, Γεωργάτος και Τόρες μοίρασαν δώρα στα παιδιά του 1ου και του 2ου Δημοτικού Ληξουρίου που πλέον στεγάζονται σε ένα κτίριο αφού τα σχολεία τους κρίθηκαν ακατάλληλα. Τα παιδιά υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τους χάρισαν μία ξεχωριστή ημέρα μετά τις δύσκολες στιγμές που περνούν από τους σεισμούς. Μάλιστα είχαν ετοιμάσει και ζωγραφιές με τις οποίες ευχαριστούσαν τον Ολυμπιακό, ενώ τραγουδούσαν και καθόλη την διάρκεια συνθήματα της ομάδας μας.

 
«Ήρθαμε εδώ εκ μέρους του κ. Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ, κοντά στον κόσμο και μπορούμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τι έχει συμβεί. Χαιρόμαστε που μέσω του ποδοσφαίρου στηρίζουμε το νησί της Κεφαλλονιάς, καθώς, μπορεί να προερχόμαστε από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά αναγνωρίζουμε τη σημασία του σχολείου και η μόρφωση είναι κι αυτή μία από τις αξίες του αθλητισμού. Συχνά, άλλωστε, μιλάμε για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ως ένα εργαλείο μόρφωσης κι ένταξης στην κοινωνία.

Είναι σαφές ότι ο κ. Μαρινάκης θέλει να στηρίξει αυτό το νησί στο οποίο έχει και φίλους. Οι εικόνες των καταστροφών στο νησί μας προκαλούν θλίψη, αλλά σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και βοηθάμε. Άλλωστε, στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και μέσω της εκπαίδευσης κι ελπίζουμε του χρόνου να μπορούμε να δούμε ότι οι προσπάθειές μας τους βοήθησαν κι άλλαξαν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Ελπίζουμε η προσπάθειά μας να στεφθεί με την ίδια επιτυχία με την οποία σημειώνει και ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, κατανοώντας τη σημασία της μόρφωσης», εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Καρεμπέ.


Όσον αφορά τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξε ο κόσμος, σχολίασε: «Όλοι ξέρουμε ότι στα ελληνικά νησιά ξέρουν πώς να υποδέχονται τους καλεσμένους τους! Πήρα τα λουλούδια και τα έδωσα στον Μιγκέλ, γιατί ήθελα να του δείξω την ελληνική κουλτούρα και τώρα ξέρει για τα… ήθη και τα έθιμα στην Ελλάδα! Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Γεωργάτος, ο οποίος κατάγεται από το νησί: «Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια σπεύδει σε όλα τα μέρη της Ελλάδος να βοηθήσει ανθρώπους που περνούν δύσκολες καταστάσεις και το έχουν ανάγκη. Εγώ σαν Κεφαλλονίτης θα ήθελα να πω δυο σημαντικά πράγματα για την πατρίδα μου: ο Πρόεδρός μας ξέρετε ότι είναι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα και δεν προχωρά σε αυτές τις πράξεις για να ακούσει “ευχαριστώ”, αλλά το κάνει γιατί το αισθάνεται. Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι Κεφαλλονίτες κι όλος ο κόσμος ότι θα πρέπει να τον ευχαριστούμε, όχι μόνο για την οικονομική ενίσχυση, αλλά για τον χαρακτήρα του. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο άνθρωπο, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα όσους είναι κοντά του κι αποτελεί πρότυπο ανθρώπου που ηγείται μίας τόσο μεγάλης ομάδας. Είναι καθημερινά δίπλα στα προβλήματα του κόσμου.

Ως Κεφαλλονίτης κι εγώ όταν άκουσα για τη βοήθεια του κ. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού προς την Κεφαλλονιά, ανατρίχιασα, γιατί καταλαβαίνω ότι αυτός ο άνθρωπος που γνώρισα ως Πρόεδρο είναι ακριβώς αυτός που πίστευα, όπως αποδεικνύει με τις πράξεις του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Καραπαπάς, ο οποίος εξήγησε τον τρόπο που θα διατεθούν τα χρήματα που προσφέρει η ομάδα μας: «Ο Ολυμπιακός έχει αναλάβει το κόστος ενός πολύ μεγάλου μέρους της ανακατασκευής, καθώς, όπως μπορείτε να δείτε, οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες. Ελπίζουμε ότι πραγματικά αυτή η προσφορά που γίνεται από τον Ολυμπιακό και από τον Πρόεδρο, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, θα προσφέρει μία καλύτερη καθημερινότητα στους μαθητές που βρίσκονται εδώ. Σήμερα η μέρα τους έχει αλλάξει, είναι χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας, αλλά εμείς ελπίζουμε να συνεχίσουν να είναι καλύτεροι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτό, όχι μόνο εδώ στη Κεφαλλονιά, αλλά παντού.

Ο Ολυμπιακός αναπτύσσει καθημερινά και συνεχώς την κοινωνική του δράση. Δεν είναι μόνο η συμφωνία με τη UNICEF που θα δώσει εμβόλια σε 50.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Είναι και όλα τα μέρη της Ελλάδας που μας έχουν ανάγκη και βλέπουν ότι ο Ολυμπιακός, ως ένας μεγάλος οργανισμός, επιστρέφει την τεράστια αγάπη που δέχεται από τον κόσμο… και πάλι πίσω στον κόσμο! Ειδικά απέναντι στα παιδιά, είναι λογικό να είμαστε ακόμα πιο ευαισθητοποιημένοι.

Επειδή μία κατασκευή σχολείου δεν μπορεί να γίνει προφανώς από μια ποδοσφαιρική ομάδα, αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός είναι να προσφέρει ένα ποσό για την ανακατασκευή των κτηρίων κι ελπίζω όλοι όσοι θα εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία, να τρέξουν αντίστοιχα, ώστε να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα και σύντομα τα παιδιά να είναι μέσα σε ένα ασφαλές, καινούριο και ανακατασκευασμένο σχολείο. Είναι πολύ σημαντικά για όλους μας αυτά τα παιδιά που βλέπετε εδώ με τις κόκκινες φόρμες και το σήμα του Ολυμπιακού, που είμαι βέβαιος ότι κάποια από αυτά μπορεί να υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Αυτό εμάς δεν μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για όλα τα παιδιά της Ελλάδας κι αυτό κάνουμε καθημερινά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και με το Olympiacos Foundation και με όλες τις άλλες δράσεις που δεν σταματάνε 365 ημέρες τον χρόνο. Είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Αυτό που ο κ. Μαρινάκης αποφάσισε να γίνει εδώ είναι κάτι που καταλαβαίνουμε ότι έχει πολύ μεγάλο νόημα και για τους ανθρώπους αυτής της περιοχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δοκιμάζονται οι άνθρωποι, θέλουν να γνωρίζουν ότι όλο και περισσότεροι είμαστε δίπλα τους. Κι εμείς ως Ολυμπιακός είμαστε σίγουρα!».

Παράλληλα, ο κ. Καραπαπάς υπογράμμισε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους αρμόδιους στο νησί κι έχει παραδοθεί ένα ποσό το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο και θα εκταμιεύεται ανάλογα με την πορεία των έργων, που όλοι ελπίζουν να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, τόνισε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να βοηθά όπου υπάρχει ή προκύψει ανάγκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Τοκάκης δήλωσε: «Ο Πρόεδρός μας, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδειξαν έμπρακτα από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον τους για τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς και για το νησί. Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι έννοιες απολύτως συνδεδεμένες με την ιστορία του Ολυμπιακού. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός βρίσκεται παντού. Η κοινωνική του δραστηριότητα είναι συνεχής, είναι καθημερινή. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μοιράσουμε δώρα και χαρά ως ηθική συμπαράσταση στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδων. Όπως γνωρίζετε, η ομάδα μας έχει μία μεγάλη συνεργασία με τη UNICEF προκειμένου να εμβολιάσει 50 χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο κι έχει καθημερινή φιλανθρωπική δράση. Πριν από έναν μήνα, η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού βρέθηκε στην Ψέριμο, όπου οι παίκτες μας έδωσαν χρήματα από τα πριμ τους για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή αυτή που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, αποδεικνύοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι και θα είναι παντού. Γιατί ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος σε πολύ δύσκολες στιγμές και ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία μετέβη στο Αργοστόλι, όπου επισκέφθηκε τον χώρο του 2ου Λυκείου, στο λυόμενο κτήριο του οποίου φιλοξενείται αυτή τη στιγμή και το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη.

Οι εκπρόσωποί μας έγιναν κι εκεί δεκτοί με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μοίρασαν δώρα στα παιδιά, λαμβάνοντας ικανοποίηση από τα χαμογελαστά τους πρόσωπα! Δώρα στους μαθητές έδωσε και ο τοπικός σύνδεσμος της Θύρας 7.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons