OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός για την Κεφαλλονιά... Παρουσιάστηκαν Βαλντέζ, Μαρκάνο, Πελέ και Πέρεζ...

O Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, αποφάσισε η ΠΑΕ Ολυμπιακός να αναλάβει το κόστος της ανακατασκευής των σχολικών κτηρίων Ληξουρίου και Αργοστολίου, που υπέστησαν ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλλονιά.

Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έγινε άμεσα αποδεκτή τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με τη βοήθεια του οποίου θα γίνει εφικτό να προχωρήσει η διαδικασία ταχύτερα προς όφελος των μαθητών της δοκιμαζόμενης Κεφαλλονιάς.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που δοκιμάζονται. Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του συλλόγου μας. Είναι ανάγκη οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς να αισθανθούν ασφαλείς και να συνεχίσουν τα παιδιά τους απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Για αυτό το λόγο αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλύψουμε το κόστος της ανακατασκευής των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς, προκειμένου γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψουν οι μαθητές στα μαθήματά τους. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποδεικνύει με πράξεις ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων».

Την προτελευταία τους προπόνηση, ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με τη Βέροια, εκτός έδρας, έκαναν το πρωί της Πέμπτης οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Το βάρος έπεσε στην τακτική, καθώς όσοι έκαναν πλήρες πρόγραμμα προπόνησης ασχολήθηκαν με αυτό το κομμάτι. Έπαιξαν και διπλό, σε μικρό χώρο.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στον Πανιώνιο έκαναν αποθεραπεία, ενώ ο Νταβίδ Φουστέρ βγήκε στο γήπεδο, ακολουθώντας αερόβιο πρόγραμμα και ανεβάζοντας ρυθμό. Ο Βαλντέζ έκανε θεραπεία, συνεχίζοντας το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί. Αύριο Παρασκευή η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

Η ομάδα μας ενισχύθηκε κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποκτώντας ποδοσφαιριστές με εμπειρία και ταλέντο, έτοιμους να βοηθήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τον Ολυμπιακό να πραγματοποιήσει τους στόχους του! Το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσιάστηκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη οι τέσσερις νεοαποκτηθέντες: Ο Νέλσον Βαλντέζ, ο Ιβάν Μαρκάνο, ο Πελέ και ο Ερνάν Πέρεζ. Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του Διευθύνοντα Συμβούλου, κ. Γιάννη Βρέντζου έκανε μία σπουδαία ανακοίνωση!

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας, κ. Κώστας Καραπαπάς, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους κι έδωσε τον λόγο αρχικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Βρέντζο που πριν μιλήσει για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας μας, έκανε την σπουδαία αναγγελία: Ο Ολυμπιακός θα ενισχύσει οικονομικά την πληγείσα από τους πρόσφατους σεισμούς, Κεφαλλονιά, δίνοντας χρήματα για την αποκατάσταση 4 σχολικών μονάδων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

«Πριν ξεκινήσουμε το κυρίως μέρος της παρουσίασης των τεσσάρων νέων αποκτημάτων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα ήθελα να σας κάνουμε μία ανακοίνωση. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Κεφαλλονιάς. Το σύνολο της Ελλάδας και της Ολυμπιακής οικογένειας είναι συγκλονισμένο. Μέσα στις πάρα πολλές ζημιές που έχουν υπάρξει, έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ζημιές σε 4 ιστορικές σχολικές μονάδες, που είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, το Λύκειο Ληξουρίου και το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου. Και κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποφάσισε η ΠΑΕ Ολυμπιακός να καλύψει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση των συγκεκριμένων μονάδων. Είναι ένα έργο που το κόστος του ανέρχεται τουλάχιστον στις 500 χιλιάδες ευρώ. Επικοινωνήσαμε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και του μεταφέραμε την επιθυμία του Προέδρου μας κι αυτός με τη σειρά του θα την μεταφέρει στον κ. Πρωθυπουργό, ώστε πολύ σύντομα οι συγκεκριμένοι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες τους ασφαλείς. Καταλαβαίνετε ότι όταν έχουμε να κάνουμε παιδιά και μία από τις σημαντικότερες των αναγκών του που είναι η παιδεία, για εμάς αυτό, η υποστήριξη και η στήριξη είναι το σημαντικότερο και είναι απόλυτη προτεραιότητα. Πέρα από αυτή την οικονομική ενίσχυση, δεσμευόμαστε ότι η οικογένεια του Ολυμπιακού, οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση θα είναι κοντά στο νησί και με τη φυσική τους παρουσία και με τη δική τους στήριξη και με τη δική τους συμπαράσταση», είπε ο κ. Βρέντζος.

Στη συνέχεια, μίλησε για τους νεοαποκτηθέντες παίκτες μας που ήρθαν για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα μας:

«Νιώθουμε τυχεροί που κατά τη διάρκεια μίας χειμερινής μεταγραφικής περιόδου είχαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, ώστε να αναπληρωθούν οι ανάγκες που προκύψαν, καθώς και για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ομάδα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Είναι πολύ σημαντικό ότι και οι 4 έδειξαν εξ αρχής πολύ μεγάλη επιθυμία να έρθουν στον σύλλογο του Ολυμπιακού και την ομάδα μας κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι σημαντικό ότι όλοι τους έχουν παραστάσεις και από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από σημαντικά πρωταθλήματα και θεωρούν ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Κι η επιθυμία στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως δείχνει πραγματικά το πώς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο σύλλογος, πόσο κάνει βήματα μπροστά… Δείχνει πλέον ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα υπολογίσιμο μέγεθος στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κι αυτό φαίνεται μέρα με τη μέρα κι αυτό δεν προέρχεται μόνο από τις αγωνιστικές επιτυχίες που σταθερά ο Ολυμπιακός έχει τα τελευταία χρόνια, αλλά τόσο και από μία σωστή διαχείριση που προσπαθούμε να έχουμε, ώστε ο Ολυμπιακός να διατηρεί την ισχύ και την αξιοπιστία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε αυτή τη σωστή διαχείριση πιστεύουμε, σε αυτή τη σωστή διαχείριση θα συνεχίσουμε, χωρίς υπερβολές, χωρίς σπατάλες και να σπαταλάς ή να ξοδεύεις περισσότερα από όσα παράγεις δεν είναι αυτό που θέλουμε και δεν οδηγεί πουθενά κι αυτό το έχουμε δει και στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, το έχουμε δει και σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Εμείς πιστεύουμε στη γιγάντωση του Ολυμπιακού μέσω συνετής διαχείρισης του παρόντος και του μέλλοντος της ομάδας. Εύχομαι σε αυτή την προσπάθειά μας που πλέον έχει ορατά αποτελέσματα κι έχει κι ορατό αντίκτυπο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δίπλα στις επιτυχίες της ελληνικής, εθνικής ομάδας να βρούμε κι άλλους μιμητές από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε πλέον να αποτελέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα παράδειγμα συνολικά για την ελληνική οικονομία και για το πώς θα πρέπει να προοδεύσει και να δείξει την εξωστρέφεια που χρειάζεται για να βγούμε από αυτήν την κρίση. Καλωσορίζω και πάλι τα παιδιά κοντά μας, στην ομάδα μας».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο εκ των αντιπροέδρων, κ. Σάββας Θεοδωρίδης: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τις 4 μεταγραφές αυτών των παικτών οι οποίοι θεωρήθηκαν απαραίτητοι για να καλύψουν τις θέσεις ορισμένων άλλων παικτών που τίμησαν τον σύλλογο και δόθησαν σε άλλες ομάδες. Θέλω να καλωσορίσω τον Βαλντέζ, τον Πελέ, τον Μαρκάνο ο οποίος είναι παλιός γνώριμος από την εποχή του κ. Βαλβέρδε και τον Πέρεζ, 4 πάρα πολύ καλούς παίκτες, καταξιωμένους, ο Μαρκάνο ήταν μαζί μας σε 2 νταμπλ τα οποία πήραμε τα τελευταία πριν φύγει κι εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με τους νεοαποκτηθέντες οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν τι εστί Ολυμπιακός, θα το ζήσουν έντονα στη συνέχεια και να κατακτήσουν κι αυτοί ό,τι τίτλο υπάρχει στην Ελλάδα, εννοώ το Κύπελλο και το πρωτάθλημα Ελλάδας. Και τώρα θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά εγώ και το λέω για τη μεγάλη μεταγραφή, γιατί εγώ πιστεύω ότι ήταν η μεγαλύτερη μεταγραφή της τελευταίας δεκαετίας, του τερματοφύλακά μας, του Ρομπέρτο, την οποία τη θεωρώ την υπ’ αριθμόν ένα μεταγραφή και ξέρω πολύ καλά τι θα πει η θέση του τερματοφύλακα σε μία ομάδα και προπαντός αν έχει τερματοφύλακα τον Ρομπέρτο. Γι’ αυτό είναι ενθουσιασμένος και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για τον Ολυμπιακό και θα κατακτήσει φέτος και το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος».

Εν συνεχεία, ο λόγος πέρασε στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας μας, με πρώτο τον… παλιό μας γνώριμο, Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος επεσήμανε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον σύλλογο, αλλά και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που με υποδέχθηκαν θερμά. Με έκαναν να νιώθω σαν να γυρίζω στο σπίτι μου κι εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ευχαριστώ και πάλι τον σύλλογο».

Ο Ερνάν Πέρεζ πήρε στη συνέχεια τον λόγο και τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ στον Ολυμπιακό και για την ευκαιρία που μου δίνεται. Ελπίζω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ κι ευχαριστώ τον σύλλογο και τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου».

Ο Πελέ από την πλευρά του, σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, μία μεγάλη οικογένεια. Νιώθω ευγνωμοσύνη που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και είμαι χαρούμενος για τη μεταγραφή».

Τέλος, ο λόγος πέρασε και στον Νέλσον Βαλντέζ, με τον Παραγουανό στράικερ να επισημαίνει: «Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο Ολυμπιακός ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο. Είμαι περήφανος που φοράω τη φανέλα ενός συλλόγου με ιστορία. Θέλω να κάνω τον κόσμο χαρούμενο και να κάνω όσους με βλέπουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού να πειστούν ότι την κέρδισα».

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα, ο Ιβάν Μαρκάνο είπε: «Αρχικά έρχομαι με τη μορφή δανεισμού για 6 μήνες, αλλά προσδοκώ να πάνε καλά τα πράγματα και να μείνω για πολύ καιρό εδώ».

Για το εάν περίμενε ό,τι θα επέστρεφε στην Ελλάδα και τον Θρύλο, ο Ισπανός αμυντικός πρόσθεσε: «Πάντα είχα θετικές αναμνήσεις. Μου είχαν φερθεί πάρα πολύ καλά εδώ. Ίσως δεν το περίμενα τόσο σύντομα, αλλά σίγουρα είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Πάντα σκεφτόμουν θετικά το ενδεχόμενο επιστροφής μου στον Ολυμπιακό»!

Για το εάν μπορεί να κάνει μία σύγκριση με κάποιες από τις προηγούμενες ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί (Ίντερ, Πόρτο), ο Πελέ τονισε: «Φυσικά πρόκειται για δύο πολύ μεγάλους συλλόγους, αλλά και τον έναν μήνα που είμαι εδώ μπορώ να καταλάβω ότι και ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος! Γίνεται πολύ καλή δουλειά και είμαι πραγματικά ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο»!

Η επόμενη ερώτηση, προς τον Νέλσον Βαλντέζ, είχε να κάνει με τη δυνατότητα που του δίνεται ξανά να παίξει στο UEFA Champions League: «Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό όταν άκουσα το όνομα Ολυμπιακός, ήταν η ευκαιρία να παίξω ξανά στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση. Είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή, έχω πολλές προσδοκίες για τους αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανυπομονώ».

Ο Ερνάν Πέρεζ, στη συνέχεια, μίλησε για το εάν ήταν εύκολο να αφήσει την Πριμέρα Ντιβιζιόν για τον Ολυμπιακό και τη Super League: «Μόλις άκουσα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, μπορώ να πω ότι ήταν μία εύκολη επιλογή για μένα. Αμέσως πήρα την απόφαση να έρθω εδώ, έχοντας και το όνειρο να παίξω ξανά στο UEFA Champions League. Το μόνο που θα έχω στο μυαλό μου όταν θα έρθει η ώρα για τη Manchester United θα είναι αυτά τα ματς. Να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει στη διοργάνωση».

Η διαδικασία των ερωτήσεων ολοκληρώθηκε και εν συνεχεία οι τέσσερις ποδοσφαιριστές φωτογραφήθηκαν με φόντο το γήπεδό μας! Πόζαραν περήφανα με τις φανέλες του Θρύλου και τα ερυθρόλευκα κασκόλ και έδειξαν πλήρως εγκλιματισμένοι στο νέο τους «σπίτι». Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είναι για όλους μια τεράστια οικογένεια!

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από την παρουσίαση.

Δείτε ΕΔΩ το video από την παρουσίαση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons