OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλο κίνητρο για όλους μας... το Διηπειρωτικό...

Για το τεράστιο κίνητρο κατάκτησης του Διηπειρωτικού τροπαίου, που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, εν όψει των επερχόμενων αναμετρήσεων με την Πινέϊρος, αναφέρθηκε ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης Βασίλης Σπανούλης.



Ως γνωστό οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν σε διπλή αναμέτρηση την Πινέιρος της Βραζιλίας τα ξημερώματα του Σαββάτου (02:30) και την Κυριακή (17:30).

Στο υψηλό κίνητρο που έχει αποκτήσει για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του διηπειρωτικού τροπαίου απέναντι στην Πινέϊρος αναφέρθηκε ο Βασίλη Σπανούλης.

Ο αρχηγός και φυσικό ηγέτης του Ολυμπιακού λίγη ώρα πριν την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων» για το Σάο Πάολο σε δηλώσεις του στο «gazzetta.gr» αναφέρθηκε για την πρόκληση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στους αγώνες με την Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Πινιέιρος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του «Kill-Bill»:

-Βλέποντας το ρόστερ στην παρουσίαση της ομάδας μετρήσαμε 15 ετοιμοπόλεμους παίκτες, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα...

«Η περσινή σεζόν και το καινούριο σύστημα της Ευρωλίγκας κατέδειξε ότι οι ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό οφείλουν να στηρίζονται σε ένα πιο «βαθύ» ρόστερ, γιατί λόγω του αυξημένου αριθμού των παιχνιδιών μοιραία υπάρχουν περισσότεροι τραυματισμοί. Γι' αυτό, λοιπόν, η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή έφτιαξαν ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, με 3 παίκτες σε κάθε θέση, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να αναπληρωθούν τα όποια κενά προκύψουν! Οι απαιτήσεις, άλλωστε, είναι πολύ υψηλές και, παρότι ακόμα δεν έχουμε κάνει καμία προπόνηση όλοι μαζί, όσο περνάει ο καιρός, θα γινόμαστε καλύτεροι και θα παίζουμε καλύτερο μπάσκετ.»

-Πόσο εύκολο είναι, ειδικότερα για εσάς τους διεθνείς που παίξατε στο Eurobasket, το οποίο συνδέθηκε με μία μεγάλη αποτυχία για την Εθνική Ομάδα, να γυρίσετε τόσο γρήγορα τον διακόπτη και να συγκεντρωθείτε σε έναν διαφορετικό στόχο;

«Είναι δύσκολο, πιο πολύ στο μυαλό! Το μπάσκετ, όμως, είναι η ζωή μας και μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Θα μπορούσαμε να ξοδεύουμε το καλοκαίρι μας στη ξεκούραση και στις διακοπές, όμως, αγαπάμε το άθλημα γι' αυτό και δίνουμε το «παρών» στην Εθνική Ομάδα! Τώρα, όμως, το Eurobasket ανήκει στο παρελθόν κι όλη μας η συγκέντρωση βρίσκεται πλέον στην ομάδα μας, που πριν καλά-καλά αρχίσει η αγωνιστική σεζόν καλείται να δώσει δύο παιχνίδια που έχουν ιστορική αξία και σημασία!».

-Στην ουσία πρόκειται για δύο φιλικά παιχνίδια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα οποία θα κρίνουν έναν τίτλο, που για τελευταία φορά κατέκτησε ο Παναθηναϊκός πριν από 17 χρόνια...

«Έτσι είναι. Κανένας από εμάς δεν έχει καταφέρει να γευθεί τη χαρά ενός τέτοιου τίτλου κι αυτό από μόνο του αποτελεί το πιο μεγάλο κίνητρο για όλους μας. Είναι κάτι ξεχωριστό, που θα μείνει στην ιστορία και στο βιογραφικό των παικτών και της ομάδας ξεχωριστά, οπότε οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τον κατακτήσουμε. Έστω κι αν ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε.»

-Κλείνοντας, τώρα που πλέον έχουν περάσει δύο εβδομάδες απ' το άδοξο τέλος της Εθνικής Ομάδας στο Eurobasket, οι σφυγμοί έχουν πέσει και το μυαλό είναι πιο καθαρό, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε,τι είναι αυτό που σε έχει πειράξει περισσότερο απ' την περιπέτεια της Σλοβενίας;

«Σίγουρα και το αποτέλεσμα που φέραμε, αλλά πιο πολύ όλη αυτή περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρξε γύρω από την Εθνική Ομάδα. Όλα αυτά που γράφτηκαν, λέχθηκαν κι ακούστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Eurobasket, με τους παίκτες που δεν ήρθαν κι ήταν να έρθουν, με όλα όσα συνέβησαν στο εσωτερικό της ομάδας. Η Εθνική Ελλάδας πρέπει να είναι υπέρ άνω όλων κι η συνολική εικόνα που παρουσιάσαμε έξω απ' το γήπεδο δεν ήταν ωραία κι αντάξια του ονόματος του ελληνικού μπάσκετ. Η συμμετοχή στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, είτε μιλάμε για παίκτη, είτε για προπονητή, είτε για οποιοδήποτε άλλο μέλος του, αποτελεί ύψιστη τιμή. Εκπροσωπούμε την πατρίδα μας και πέρα απ' το αγωνιστικό αποτέλεσμα μεγάλη σημασία έχει κι η εικόνα που παρουσιάζουμε προς τα έξω. Η επιτυχία κι η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα, η «υγιής» συμπεριφορά όλων των μελών, όμως, είναι κάτι που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons