OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πρώτος παντού ο Ολυμπιακός...

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη με το πιο εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός και ο Κώστας Μήτρογλου σκοράρουν ασταμάτητα και ο διεθνής φορ κλέβει τη δόξα από τους συμπαίκτες του. Περισσότερο του Ρομπέρτο και συνολικά όλης της άμυνας, που έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα, αυτό από τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα από το 1959!
 
 
Η καλύτερη αμυντικά επίδοση των «ερυθρόλευκων» μετά τις επτά πρώτες αγωνιστικές ήταν τα δύο γκολ σε τέσσερις σεζόν. Το 1972-73, το 1973-74, το 1999-2000 και το 2009-2010. Παράλληλα, έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Πρώτη είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ με μηδέν παθητικό σε πέντε αγώνες και τέρματα 9-0. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με παθητικό ένα γκολ και η εντυπωσιακή Ρόμα του Βασίλη Τοροσίδη. Και οι δύο σε επτά αγωνιστικές και οι δύο με τα ίδια συνολικά γκολ 20-1. Επίσης δύο γκολ σε επτά αγωνιστικές, αλλά με συντελεστή τερμάτων 7-2 έχει η Σαουθάμπτον στην Αγγλία και ακολουθούν με τρία γκολ παθητικό η Μπάγερν στη Γερμανία σε οκτώ αγωνιστικές, η Τσουκαρίτσκι στη Σερβία, επίσης σε οκτώ αγωνιστικές, η Α.Ε. Λεμεσού στην Κύπρο σε πέντε αγωνιστικές και ο ΑΠΟΕΛ, επίσης στην Κύπρο.
 
 
Αυτό δεν είναι συνολικά το καλύτερο ξεκίνημα του Ολυμπιακού, από πλευράς βαθμών (έχει κάνει και το απόλυτο) ή στην επίθεση, παρ' ότι τα 20 γκολ που έχει πετύχει είναι πολλά. Εχει σημειώσει όμως και 25, την περίοδο 1960-61 και 23 τις σεζόν 1972-73, 2000-01 και 22 τις περιόδους 1973-74, 1999-2000 και 21 τις σεζόν 1997-98, 1998-99, ενώ 20 είχε βάλει στα επτά πρώτα παιχνίδια και το 2001-02.
 
 
Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μίτσελ στον πάγκο τους έχουν πλέον στόχους και ρεκόρ να κυνηγήσουν και στον επιθετικό και στον αμυντικό τομέα, αλλά και συνολικές επιδόσεις. Πέρυσι για μία ήττα δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο του αήττητου, κάτι που είναι ακόμη πιο δύσκολο φέτος, με ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, 34 αγωνιστικών. «Τρέχουν» όμως κι ένα μεγάλο σερί αήττητοι εκτός έδρας. Ηδη «μετρούν» 25 ματς δίχως ήττα ως φιλοξενούμενοι, με την τελευταία να είναι το 0-1 από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012. Η επίδοση είναι η δεύτερη καλύτερη στην Ευρώπη, με την Πόρτο να έχει ένα παιχνίδι περισσότερο και να είναι 26 ματς αήττητη στην Πορτογαλία.
 
ΦΟΥΣΤΕΡ
 
ΠΡΩΤΟΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ
 
Πολλές φορές δεν φαίνεται, ωστόσο ο Νταβίδ Φουστέρ είναι πάντα μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι ο πρώτος στις ασίστ του πρωταθλήματος και στις συνολικές, με έξι και σ' αυτές που έχουν γίνει γκολ με πέντε, με δεύτερους στον σχετικό πίνακα τους Λούκας, Σολτάνι και Λεοζίνιο. Παράλληλα, είναι πρώτος σε πίνακα αξιολόγησης στο πρωτάθλημα με 0,427. Το εντυπωσιακό είναι ότι τον ακολουθούν δύο συμπαίκτες του! Ο Μήτρογλου (0,366) και ο Σαβιόλα (0,319).
 
ΣΑΒΙΟΛΑ
 
Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ
 
Πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος του Σαβιόλα, παρ' ότι προχθές δεν τον ήθελε η μπάλα και έχασε πέναλτι. Η παρουσία του Ισπανού «επέβαλε» εν πολλοίς τον Μήτρογλου στην ενδεκάδα, καθώς μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα με έναν επιθετικό μπροστά του και μέχρι στιγμής καλύπτει πολλές φορές την απουσία κλασικού οργανωτή, με τις πάσες του. Η γενικότερη συνεισφορά του αποτυπώνεται και σ' έναν ακόμη πίνακα αξιολόγησης των παικτών του πρωταθλήματος, με τον Αργεντινό να είναι στην κορυφή, με 163 πόντους και δεύτερο τον Μήτρογλου με 160.
 
 
ΣΕΡΙ
 
 
45 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
 
O Ολυμπιακός συμπλήρωσε και 45 συνεχόμενα παιχνίδια στην κορυφή. Ανέβηκε στην πρώτη θέση στις 4 Μαρτίου 2012, όταν κέρδισε στην Κρήτη τον ΟΦΗ 2-0 με γκολ των Χολέμπας και Καζίμ κι ο Παναθηναϊκός έχασε με το ίδιο σκορ από τον ΠΑΟΚ. Ηταν η 23η αγωνιστική του προπερσινού πρωταθλήματος κι από τότε δεν βρέθηκε ποτέ ξανά δεύτερος.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons