OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66-77

Ένας καταπληκτικός Σπανούλης πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και με 26π. τον οδήγησε στη νίκη με 77-66 στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, επουλώνοντας τις πληγές του -30 από την Αρμάνι Μιλάνο. 

 Η λύση στην αγωνιστική κρίση του Ολυμπιακού έχει ονοματεπώνυμο. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σεληνιασμένος και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 77-66 προσφέροντας φάρμακο για τις πληγές που άνοιξε το 81-51 από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είχε 26 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ Λοτζέσκι (13π.), Περπέρογλου (11π.) και Σίμονς (9π., 8 ριμπ.) τον ακολούθησαν σε απόδοση.

Το αποτέλεσμα αυτό για τη 13η αγωνιστική της Α1 απομακρύνει τον κίνδυνο της τρίτης θέσης για τους Πειραιώτες και διατηρεί ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αρκεί να νικήσουν την επόμενη Δευτέρα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ξεχώρισαν ο Έρικ ΜακΚόλουμ και ο Κέβιν Λάνγκφορντ με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα από τους γηπεδούχους.

Αφεντικό από την αρχή

ΜακΚόλουμ, Μπατής, Κάρτερ, Λάνγκφορντ και Μισέλ ήταν η πρώτη πεντάδα του Πανιωνίου, ενώ Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Σίμονς αυτή του Ολυμπιακού, που είχε εκτός δωδεκάδας-πέραν των τραυματιών Λο και Πέτγουεϊ-τον ανέτοιμο Μουν. Οι Πειραιώτες μπήκαν φουριόζοι και με πέντε πόντους του Λοτζέσκι ξέφυγαν με εννιά (1-10) πριν συμπληρωθούν δυόμισι λεπτά αγώνα. Ο ΜακΚόλουμ «ζεστάθηκε» και μετά το αντιαθλητικό του Πρίντεζη οι γηπεδούχοι πλησίασαν στον πόντο (9-10). Όμως ο έλεγχος δεν έφυγε ποτέ από τους «ερυθρόλευκους», που έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (15-23) με τρίποντο του Σπανούλη από τα εννιά μέτρα.

Ασταμάτητος Σπανούλης

Ο Κόλινς επιστρατεύτηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά έκανε δύο φάουλ στα πρώτα 14’’ παρουσίας του στο παρκέ. Το τρίτο τρίποντο του Σπανούλη ανέβασε τη διαφορά στους εννιά (17-26), ο Κάρτερ βοήθησε τους «κυανέρυθρους» να μειώσουν στους τέσσερις (26-30), αλλά ο Ολυμπιακός σκόραρε με ευκολία και είχε σταθερά τα ηνία (26-34). Το 7-0 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του ΜακΚόλουμ (33-34) έβαλε «φωτιά» στην κερκίδα, αλλά την… έσβησαν το αντιαθλητικό του Κάρτερ στον Λοτζέσκι και ο ασταμάτητος Σπανούλης, που με 5/5 τρίποντα (19π. στο ημίχρονο) εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (34-46). Ο Κέβιν Λάνγκφορντ, συνεχίζοντας το έργο του αδερφού του, Κιθ, της Αρμάνι που «σκότωσε» την Πέμπτη τον Ολυμπιακό, κράτησε όρθια την ομάδα του μειώνοντας στους εννιά με τρίποντο (39-48).

Άνετο προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός με όπλο τα πικ εν ρολ και αποδέκτη τον Σίμονς είχε σταθερά το προβάδισμα (39-52). Η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης τσάκιζε κόκκαλα και οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν την επαφή τους με το σκορ, όταν το τρίποντο του Λοτζέσκι με τη συμπλήρωση επτά λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο έφερε τους φιλοξενούμενους στο +17 (43-60). Κάποια λάθη από πλευράς Πειραιωτών και τα απίθανα τρίποντα του ΜακΚόλουμ ροκάνισαν τη διαφορά στους δώδεκα με τη λήξη της περιόδου (53-65).

Προσπάθησε ο Πανιώνιος, αλλά…

Ο Πανιώνιος δεν κατέθεσε τα όπλα και το πάλεψε μέχρι τέλους. Με τον Σπανούλη να ξεκουράζεται στον πάγκο, ο Ολυμπιακός έμεινε τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, κάτι που όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι (55-65). Η διαφορά μειώθηκε στους επτά στο πεντάλεπτο πριν το τέλος (59-66), όμως ένα τρίποντο του Λοτζέσκι και δύο καλάθια από Περπέρογλου και Ντάνστον (61-73) ύψωσαν «Stop» στην αντεπίθεση και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη (66-77).

Δεκάλεπτα: 15-23, 39-48, 53-65, 66-77.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 19, Ντούβνιακ, Κάρτερ 8, Μίλμπουρν 5, Αθανασούλας, Μπατής 6, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 15, Μισέλ 3, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 6, Σαλούστρος.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 4, Σπανούλης 26, Περπέρογλου 11, Σλούκας, Κόλινς 3, Σίμονς 9, Λοτζέσκι 13, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης, Μάντζαρης 5.

Διαιτητές: Φούφης, Σώμος, Παναγιώτου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons