OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ο θρύλος που συνδέθηκε με τον... Θρύλο...

Τη σημαντικότερη κούρσα της ζωής του δίνει αυτές τις μέρες ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή. Το Redder θυμάται τις παρουσίες του Γερμανού "θρύλου" της Formula 1 στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο για φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά και τη... σύνδεσή του με τον Ολυμπιακό.

Όλος ο πλανήτης αυτή την περίοδο στέκεται στο πλευρό του ΜίκαελΣουμάχερ, ο οποίος λόγω ατυχήματος σε πίστα του σκι, βρίσκεται σε (τεχνητό) κώμα, με τους θεράποντες ιατρούς να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αναφορικά με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Γερμανός μετά το... τέλος της περιπέτειάς του. Ο θρύλος της Formula 1 δεν θα μπορούσε όμως να μην έχει συνδεθεί και με τον θρύλο της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό. Πως γίνεται αυτό; Μα, όλοι οι μεγάλοι φροντίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να ανακουφιστούν οι αδύναμοι.

Έτσι λοιπόν, ο Μίκαελ Σουμάχερ, βρέθηκε στη χώρα μας το 2006 και το 2007, μαζί με την ομάδα των NazionalePiloti (πιλότοι της Formula που παίζουν ποδόσφαιρο) και έδωσαν δύο αγώνες σε γήπεδο Καραϊσκάκη και Περιστέρι αντίστοιχα. Ο "Σούμι" μάλιστα ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχαν ενεργό ρόλο στην διοργάνωση των αγώνων αυτών και μάλιστα φρόντισε να δείξει σε όλους την κλάση του και στο ποδόσφαιρο, καθώς φρόντισε να βρει δίχτυα και στις δύο αναμετρήσεις.

333

Ο πρώτος αγώνας του Σουμάχερ στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2006, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Γερμανός πιλότος έλαμψε για μία ακόμη φορά, όταν οι πιλότοι της Formula 1 (Michael Schumacher, Felipe Massa, Fernando Alonso, Jarno Truli, Vitantonio Liuzzi, Robert Kubica, Giancarlo Fisichella, Sebastian Vettel, Max Biaggi) αντιμετώπισαν ομάδα από ηθοποιούς, τραγουδιστές, πολιτικούς και... παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, σε μια αναμέτρηση ιδιαίτερα ξεχωριστή. Τα έσοδα του αγώνα αυτού, διατέθηκαν στους πυρόπληκτους της Ζαχάρως, που εκείνη την περίοδο είχε πληγεί βάναυσα από πυρκαγιές.

Σε εκείνο τον αγώνα οι πιλότοι είχαν επικρατήσει με... 10-7, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την μεγάλη συμμετοχή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών για λογαριασμό των Ελλήνων All Star. Το χειροκρότημα της εξέδρας εκείνο το βράδυ, πέρα από τον Σουμάχερ είχαν κερδίσει οι Ζιοβάνι, Σόμμερ και... ΟρθούλαΠαπαδάκου, με τον ΠαναγιώτηΨωμιάδη (ναι, τον πάλαι ποτέ Νομάρχη) να ξεχωρίζει για τις διαμαρτυρίες του στον διαιτητή... Από πλευράς Ολυμπιακού, τον δρόμο για τα δίχτυα είχαν βρει οι Μητρόπουλος και Ζιοβάνι, ενώ ο Βαμβακούλας κατάφερε να γράψει μια ακόμη ένδοξη σελίδα στην "ιστορία" του. Αυτό, επειδή σε φάση που ο ΤζιανκάρλοΦισικέλα έβγαινε τετ α τετ με τον... ΜάρκοΣεφερλή, ο Βαμβακούλας του ζήτησε να σταματήσει... Ο πιλότος σταμάτησε, καθώς νόμιζε πως κάτι είχε συμβεί, με τον Βαμβακούλα να του κλέβει στη συνέχεια την μπάλα!!!

222

Έναν χρόνο αργότερα, ο Μίκαελ Σουμάχερ και οι συνάδελφοί του επέστρεψαν στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο γήπεδο του Περιστερίου. Αυτή τη φορά ο αγώνας δεν είχε το πλούσιο θέαμα της πρώτης συνάντησης των δύο ομάδων, με τα έσοδα να διατίθενται αυτή τη φορά στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Ακόμη και σε αυτή την αναμέτρηση πάντως, ο Μίκαελ Σουμάχερ συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό, καθώς μετά το τέλος της αναμέτρησης, πήρε από τον χορηγό του Ολυμπιακού τη φανέλα με το νούμερο 11 των Πειραιωτών, που τότερ άνηκε στον μεγάλο ΠρέντραγκΤζόρτζεβιτς.

Ο θρύλος της Formula 1 λοιπόν, έχει πολλά κοινά με τον Θρύλο της Ελλάδας... Σουμάχερ και Ολυμπιακός έχουν -κατά κάποιο τρόπο- συνδεθεί, με αποτέλεσμα η περιπέτεια του "Σούμι" να πονάει λίγο περισσότερο τους φίλους των "ερυθρολεύκων" (για να μην αναφερθούμε και στο κόκκινο της Ferrari). Όχι πάντως πως ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είχε διαφορετικά συναισθήματα αν ο Σουμάχερ δεν είχε συνδεθεί με την ομάδα... Οι Πειραιώτες άλλωστε έχουν δείξει με κάθε τρόπο πως πάνω απ' όλα θέτουν την ανθρώπινη ζωή.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού λοιπόν εύχεται ό,τι καλύτερο στον Μίκαελ Σουμάχερ στη μεγάλη μάχη που δίνει. Άντε γίγαντα, και του χρόνου να σε δούμε και πάλι στον Ναό μας...

Μίκαελ Σουμάχερ: Ο θρύλος που συνδέθηκε με τον... Θρύλο 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons