OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ 69-64...

Ένας κουρασμένος και άστοχος Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με 69-64 της μαχητικότατης Κηφισιάς, η οποία κοίταξε στα μάτια τον Πρωταθλητή Ευρώπης καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ανέβασαν ρυθμό στο 4ο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι». Σλούκας, Ντάνστον και Σπανούλης οι πολυτιμότεροι.

1ο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση με την ΑΕΝΚ και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 1-9 μετά από δύο τρίποντα του Κακιούζη και ένα του Τσαλδάρη. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά άστοχοι, όμως Σίμονς Ντάνστον και Πρίντεζης έδωσαν το προβάδισμα με 11-9 με ένα σερί 10-0. Παρόλα αυτά, η Κηφισιά συνέχισε το παιχνίδι της και κατάφερε να ξαναπροηγηθεί με Γκάρετ και Λιακόπουλο και να τελειώσει την πρώτη περίοδο στο +4, 15-19.

2ο  δεκάλεπτο 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός με Ντάνστον και Σλούκα ισοφάρισε το παιχνίδι στο 21-21, όμως ο Κρόκερ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Κηφισιά με 21-25, επτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου και 23-28, στα μισά της περιόδου. Ο Μπάρλος με νέο τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +6, 25-31, όμως Μπέγκιτς και Πρίντεζη έφεραν το ματς στον πόντο με το ημίχρονο να λήγει 32-33 για την Κηφισιά. Οι «ερυθρόλευκοι» τέλειωσαν το ημίχρονο με 1/10 τρίποντα και 6 λάθη.

3ο δεκάλεπτο

Στην τρίτη περίοδο το σκορ είχε συνεχείς εναλλαγές με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Σπανούλης και Περπέρογλου έδωσαν το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, αλλά η Κηφισιά είχε απάντηση με Κακιούζη και Κρόκερ και προηγήθηκε με 39-40 έξι λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Μάλιστα η Κηφισιά ανέβασε τη διαφορά ξανά στο +5 39-44 με Κρόκερ και Γκαρετ 3,5 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου και 41-46 με δύο βολές του Κακιούζη στα 2,5 λεπτά. Σπανούλης και Ντάνστον μείωσαν στον πόντο, 45-46 για να τελειώσει η περίοδος με τους «ερυθρόλευκους» στο +1, 49-48.

4ο δεκάλεπτο

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και με τους Σπανούλη και Περπέρογλου ανέβασε τη διαφορά στο +6, 56-50 στα 7,5 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Το κακό της υπόθεσης ήταν ότι αποχώρησε ο Ματ Λοζέσκι τραυματίας, καθώς γύρισε τον αστράγαλό του και έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτηρία. Καθώς η αναμέτρηση πλησίαζε προς το τέλος της η Κηφισιά δεν παρέδιδε τα όπλα και μείωσε ξανά στον πόντο 59-58 στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Σλούκας με 7 προσωπικούς πόντους έδωσε ένα προβάδισμα οκτώ πόντων στον Ολυμπιακό, ενώ η Κηφισιά προσπάθουσε να μειώσει με τρίποντα δίχως όμως επιτυχία. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι της Κηφισιάς έδωσαν νέο ενδιαφέρον με το σκορ να γίνεται 66-62 και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των βολών για να τελειώσει τελικά με το σκορ στο 69-64 για τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 13 (8 ριμπάουντ), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (6 ριμπάουντ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (7 ριμπάουντ)

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11 (5 ριμπάουντ), Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9 (9 ριμπάουντ), Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 13 (8 ριμπάουντ), Μπάρλος 4 

Νέες «απώλειες» ήρθαν να προστεθούν στην ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς οι Σέντρικ Σίμονς και Ματ Λοτζέσκι αποχώρησαν από τον αγώνα με τη Νέα Κηφισιά λόγω τραυματισμού.

Άλλοι δύο παίκτες συμπληρώνουν τη λίστα των τραυματιών για τους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς, μετά τους Λο, Πέτγουεϊ και Κατσίβελη, ήρθε η σειρά των Σίμονς και Λοτζέσκι. Οι δύο «ερυθρόλευκοι» αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο καθώς, ο μεν Σίμονς τραυματίστηκε στο μάτι, ο δε Λοτζέσκι γύρισε τον αστράγαλό του.

Ο τραυματισμός του Σίμονς ήρθε στο πρώτο ημίχρονο, όταν το δάχτυλο αντιπάλου μπήκε μέσα στο μάτι του Αμερικανού σέντερ και τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το γήπεδο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις. Να θυμήσουμε ότι αυτός είναι ο δεύτερος τραυματισμός για τον Αμερικάνο, μιας και είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον ώμο του στην πρώτη φάση της Euroleague

Όσο για τον Λοτζέσκι, στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Αμερικανός φόργουορντ γύρισε τον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού και αποσύρθηκε αμέσως στα αποδυτήρια ώστε να τον εξετάσουν οι γιατροί με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ελαφρύ διάστρεμμα ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού.

Ας ελπίσουμε πως οι δύο παίκτες δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα που ενδεχομένως τους κρατήσει μακρυά από την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο, καθώς σε περίπτωση απουσίας τους τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα για τον Ολυμπιακό.


Στο γεγονός ότι η ομάδα είναι κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τονίζοντας πως αυτό που κρατάει η ομάδα είναι η νίκη ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην Κηφισιά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κηφισιά στην οποία ο Ολυμπιακός επικράτησε με δυσκολία με 69-64, τόνισε πως η αντίπαλη ομάδα διαθέτει παίκτες με εμπειρία και κίνητρο. Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός ότι η Κηφισιά δεν του επέτρεψε να κάνει σωστό ροτέισον «Συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά. Έχει κατά την γνώμη τους πιο έμπειρους παίκτες, οι οποίοι είναι  πολύ αθλητικοί και Αμερικάνους με κίνητρο. Σκοπεύαμε να ξεκουράσουμε παίκτες, αλλά η Κηφισιά μάς ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε τον Σπανούλη και τον Μαντζαρη για 32 λεπτά και τον Σλούκα για 27»

Οσον αφορά στο θέμα των τραυματισμών τόνισε πως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπογραφεί λύση συμβολαίου με τον Έισι Λο  «Ο Σίμονς πήγε στο νοσοκομείο για υποβληθεί σε εξετάσεις στο μάτι Ο Λοτζέσκι υπέστη διάστρεμμα , ενώ ο Κόλινς δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής. Δεν έχει υπογραφεί η λήξη του συμβολαίου με τον Λο. Υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στην ομάδα, αλλά αυτό που κρατάμε είναι η νίκη. Και πάλι συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά».

Σε ερώτηση αν έπαιξε ρόλο η διαιτησία στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ο προπονητής του Ολυμπιακού βγήκε έξω φρενών απαντώντας «Έχετε καμιά σχέση με το μπάσκετ; Είναι απαράδεκτη η ερώτησή σας. Περιμένατε να πω πως πήρε σφυρίγματα ο Ολυμπιακός; Μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε».

Τέλος αναφορικά με το αν Λοζέσκι και Σίμονς θα είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Αρμάνι αλλά και για το θέμα τραυματισμού του Έισι Λο απάντησε «Περιμένουμε να δούμε εάν είναι υγιείς και μετά θα κάνουμε το πλάνο μας για το παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Ο Λο θα κάνει επέμβαση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons