OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Φέυγει ο Μήτρογλου, έρχονται Βαλντές και Τρέχο...

Ο Κώστας Μήτρογλου αποκλείστηκε από την αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον Ατρόμητο και αναχωρεί για το Λονδίνο, την στιγμή που Βαλντές και Τρέχο είναι μια ανάσα από τον Πειραιά.



Ο Μήτρογλου πριν λίγη ώρα αναχώρησε από το Ρέντη και αναμένεται να ταξιδέψει εντός της ημέρας στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Φούλαμ. 

Ο επιθετικός των Πειραιωτών, αποκλείστηκε από την αποστολή και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Λονδίνο.

Σε αντίθεση με τον νεαρό επιθετικό που αποχωρεί από τον Πειραιά, αναμένεται να αφιχθούν στο μεγάλο λιμάνι δύο παίκτες.

Συγκεκριμένα, Βαλντές και Τρέχο τα έχουν βρει σε όλα με τους "ερυθρόλευκους" και απομένουν οι λεπτομέρειες ώστε να αντικαταστήσουν Μήτρογλου και Βάις στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Βαλντές είναι γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου του 1983 και στα 17 του χρόνια έφυγε για την Γερμανία και τα τμήματα υποδομής της Βέρντερ Βρέμης, όπου έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα με 113 εμφανίσεις, 30 γκολ και 14 ασίστ.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και σε τέσσερα χρόνια  μέτρησε 126 συμμετοχές, 18 γκολ και 20 ασίστ, πριν μετακομίσει το 2010 στην Primera Division για λογαριασμό της Χέρκουλες. Στον ισπανικό σύλλογο ολοκλήρωσε την παρουσία του με 25 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ.

Ακολούθησαν η Ρουμπίν Καζάν (31 συμ., 7 γκολ) και η επιστροφή του στην Ισπανία, αυτή την φορά για την Βαλένθια (40 συμ., 9 γκολ), όπου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Αλ Τζαζίρα. Με την Εθνική ομάδα της Παραγουάης μετράει 66 εμφανίσεις και 12 τέρματα.

Πόθος του Μίτσελ ο Τρέχο...

Ο Τρέχο είναι 26 ετών και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις περιφερειακές θέσεις της επίθεσης. Έχει ιταλικό διαβατήριο, αγωνίζεται στην Τουλούζ και αποτελούσε διακαή πόθο του Μίτσελ το περασμένο καλοκαίρι, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Σπόρτινγκ Χιχόν με την φανέλα της οποίας πρόλαβε να αγωνιστεί 75 φορές με απολογισμό 10 γκολ και 12 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2013 μετακόμισε στο γαλλικό πρωτάθλημα και με την φανέλα της Τουλούζ είχε 19 συμμετοχές και 2 τέρματα στο πρώτο μισό της σεζόν.

Οι περισσότερες παραστάσεις του προέρχονται από το ισπανικό πρωτάθλημα, όπου έχει αγωνιστεί και στις Έλτσε (35 συμ., 5 γκολ), Βαγιεκάνο (41 συμ., 10 γκολ), Μαγιόρκα (47 συμ, 4 γκολ).

 Νέλσον Βαλντές...

Έζησε την φτώχεια, έμεινε ακόμη και άστεγος για να κυνηγήσει το όνειρο του. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον Νέλσον Βαλντές, το λιοντάρι της Παραγουάης, που είναι ο εκλεκτός του Μίτσελ για την επίθεση του Ολυμπιακού.

"Tο λιοντάρι της Παραγουάης"...

Γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου του 1983 στην Κααγκουαθού της Παραγουάης, ο Βαλντές ένα όνειρο είχε από μικρός: να γίνει ποδοσφαιριστής. Και τα κατάφερε. Στα 17 του χρόνια έφυγε για την Γερμανία και τα τμήματα υποδομής της Βέρντερ Βρέμης, όπου έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα με 113 εμφανίσεις, 30 γκολ και 14 ασίστ.

Έφυγε από την Βρέμη, όχι όμως και από την Γερμανία, καθώς η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν η επόμενη ομάδα του. Στην τετραετή παρουσία του στην Βεστφαλία μέτρησε 126 συμμετοχές, 18 γκολ και 20 ασίστ, πριν μετακομίσει το 2010 στην Primera Division για λογαριασμό της Χέρκουλες. Στον ισπανικό σύλλογο ολοκλήρωσε την παρουσία του με 25 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ.

Ακολούθησαν η Ρουμπίν Καζάν (31 συμ., 7 γκολ) και η επιστροφή του στην Ισπανία, αυτή την φορά για την Βαλένθια (40 συμ., 9 γκολ), όπου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Αλ Τζαζίρα και πλέον αναμένεται να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Με την Εθνική ομάδα της Παραγουάης μετράει 66 εμφανίσεις και 12 τέρματα.
 
Έμεινε ακόμη και άστεγος για να κυνηγήσει το όνειρο του

"Η παιδική μου ηλικία ήταν πολύ φτωχή, καθώς δεν υπήρχαν υλικές πηγές. Οι γονείς μου δεν είχαν τις οικονομικές δυνατότητες να μου προσφέρουν μια καλή ζωή, εκτός από πολύ αγάπη και στοργή. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, το πάθος μου για το ποδόσφαιρο μεγάλωνε συνεχώς. Αν ήξερα πως έχω την δυνατότητα να λάβω ένα δώρο, το μόνο που ζητούσα ήταν μια μπάλα και ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Μεγάλωσα και έγινα δυνατός εξαιτίας του ποδοσφαίρου. Μου έμαθε πολλά πράγματα για την ζωή. Να επιβιώνω, να ζω, να απολαμβάνω, να μάχομαι και να υποφέρω επίσης. Και τώρα είμαι ευγνώμων. Προέρχομαι από μια πολύ ταπεινή οικογένεια, αλλά πάντα βάζω αγάπη, αφοσίωση και σεβασμό σε ό,τι και αν κάνω. Τώρα εκτιμώ όλα αυτά πολύ περισσότερο.

Αποφασισμένος να φορέσω την φανέλα της "Αλμπιρόχα" μια ημέρα, κυνήγησα το όνειρο μου. Ζητούσα στην μητέρα μου να με ξυπνάει κάθε μέρα στις 5 το πρωί και πήγαινα για τζόκινγκ στην γειτονιά ή έκανα γύρους στο γήπεδο. Γύριζα σπίτι στις 6, έφτιαχνα πρωινό για τους γονείς μου και στις 7 έφευγα για το σχολείο", εξιστορεί ο Νέλσον Βαλντές και αποκαλύπτει πως χρειάστηκε να μείνει ακόμη και άστεγος προκειμένου να γίνει ποδοσφαιριστής:

"Ο Επιφάνιο Ρόχας, ένας άνθρωπος που έχει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου, μου έδωσε την δυνατότητα να παίξω στην πρωτεύουσα. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, αναγκάστηκα να μείνω άστεγος και να κοιμάμαι πολλές μέρες κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου (σ.σ. στο "Estadio Ypane", 25 χιλιόμετρα έξω από την Ασουνσιόν). Αλλά χάρη σε αυτή την εμπειρία, σήμερα έχω την ευκαιρία να είμαι πιο δυνατός.

Στα 17 μου είχα πλέον την ευκαιρία της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Γερμανία. Ίσα που μιλούσα καλά ισπανικά και δεν ήξερα ούτε μια γερμανική λέξη. Ευτυχώς οι προπονήσεις και τα πρώτα μου παιχνίδια πήγαν εξαιρετικά και μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω στην Βέρντερ Βρέμης.
 
Το επόμενο όνειρο μου ήταν η Εθνική Παραγουάης. Ξεκίνησα να δουλεύω τρεις φορές πιο σκληρά και τα κατάφερα! Ο μεγαλύτερος θρίαμβος μου στο ποδόσφαιρο είναι πως έγινα παράδειγμα για πολλά παιδιά και το γεγονός πως παρέμεινα ο απλός και ταπεινός Νέλσον από την Παραγουάη.

Δεν γεννηθήκαμε για να επιβιώσουμε, αλλά για να ζήσουμε. Στιγμές αποθάρρυνσης μπορούν να έρθουν οποιαδήποτε στιγμή και πολλοί θα πουν πως δεν αξίζει να πολεμάς. Μόνο όσοι ποντάρουν στον εαυτό τους ξέρουν την αξία του να πετυχαίνεις τον στόχο που έθεσες. Ας δώσουμε όλοι την ευκαιρία στον εαυτό μας να παλέψει, να χάσει και τελικά να βγει νικητής, ώστε μια ημέρα να νιώσουμε το γλυκό αεράκι του ονείρου... Μια καινούργια μέρα".

Αυτή είναι η ιστορία του Νέλσον Βαλντές, που είναι ο εκλεκτός του Μίτσελ για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού, εφόσον επιβεβαιωθεί το... φαβορί στην υπόθεση του Μήτρογλου και ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Έλληνα διεθνή στράικερ στην Φούλαμ.

Από την Ατλέτικο Τεμπετάρι και τις δύσκολες νύχτες κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου, σε μια πλούσια καριέρα στην Ευρώπη και μια ανάσα από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και τον Ολυμπιακό.

http://www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons