OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 83-73

«Ίδρωσε» απροσδόκητα, αλλά τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, που επέστρεψε στις νίκες και στην Α1 μπάσκετ με σκορ 83-73 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 15η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μέχρι και με δεκαπέντε πόντους πίσω στο 15΄, κάπου εκεί αφυπνίστηκαν και χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν την αγχωτική νίκη.

Θετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του ο Τζαμάριο Μουν, που σκόραρε, έδωσε ενέργεια και είχε θέληση στην άμυνα, όντας ο κορυφαίος μαζί με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου, που ανέβασαν ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο. Για τον μαχητικό Ηλυσιακό που έκλεψε τις εντυπώσεις, κορυφαίοι ήταν οι Χατζής και Καυκής.

Ο αγώνας:
Νωθρός και αδιάφορος μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός που ήταν πιο συγκεντρωμένος να προηγηθεί 8-4 στο 4΄ και 14-8 στο 7΄με τον Καυκή να δημιουργεί και τους Στέφενς-Ιωάννου να σκοράρουν. Οι «ερυθρόλευκοι», που ξεκίνησαν με τον Καββαδά στο «5», ήταν άστοχοι στα τρίποντα, απρόσεκτοι στην κυκλοφορία της μπάλας και έδειχναν κουρασμένοι σε κάθε τους κίνηση. Η είσοδος του Χατζή, βοήθησε ακόμα περισσότερο την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, που μετά από δύο άστοχες βολές του Πρίντεζη, έκλεισε την περίοδο προηγούμενη στο με 18-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τον Τζαμάριο Μουν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η εικόνα αρχικά δεν άλλαξε καθόλου και ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με δέκα πόντους (24-14 στο 13΄). Ο αειθαλής, Νίκος Χατζής, συνέχιζε να φορτώνει το καλάθι των πρωταθλητών Ευρώπης με αλάνθαστη στατιστική (15 πόντοι σε 7 λεπτά!). Με τρίποντο του Καυκή και καλάθι του Στέφενς , ο Ηλυσιακός προηγήθηκε 34-19 στο 16΄.

Ακολούθησε ένα «ξέσπασμα» των γηπεδούχων με πρωταγωνιστές τον πολύ καλό Μουν (εύστοχος, δυνατός στην άμυνα και θεαματικός στα τελειώματα) και τους Παπαπέτρου-Σλούκα, Σίμονς που έδωσαν ενέργεια, έπαιξαν –φυσιολογικά- με μεγαλύτερη διάθεση απ’ ότι οι λεγόμενοι βασικοί και με επί μέρους 20-6, ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο στο ημίχρονο (39-40).

Πιο αποφασισμένος στην άμυνα και ορθολογικός στην επίθεση στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός θωράκισε τη ρακέτα του, έκλεισε το περιφερειακό σουτ των παικτών του Λιόγκα και με μέρους 12-5 προηγήθηκε 51-45. Πρίντεζης και Σπανούλης αφυπνίστηκαν επιθετικά, ο Περπέρογλου έβαλε και αυτός το «λιθαράκι» του και οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το ματς. Ο Ηλυσιακός βέβαια δεν παρέδωσε σε καμία περίπτωση τα όπλα, αφού οι δύο πρώην «ερυθρόλευκοι», ο εκπληκτικός Χατζής και ο πολύ καλός Καυκής βρήκαν επιθετικούς συμπαραστάτες και τον κράτησαν στο -6 (64-58) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Κόλινς έξι λεπτά πριν το φινάλε, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (69-61) και κάπου εκεί η… βενζίνη στο ντεπόζιτο του Ηλυσιακού έδειχνε να τελειώνει. Μπορεί ο Μποντζ με χουκ να μείωσε σε 71-66 στο 37΄, όμως ένα γκολ φάουλ του Μουν και ένα δίποντο του Σλούκα έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων να κάνουν την έκπληξη της χρονιάς, αφού ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 77-68, με 1΄30΄΄ να απομένουν και «σφράγισε» τη νίκη του με το τελικό 83-73.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 39-40, 64-58, 83-73.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 15 (2), Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 9 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 10, Κολινς 3 (1), Σίμονς 8, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς 5, Κατσίβελης.
Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 12 (2), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 5 (1), Χατζής 24 (2), Ζούμπος, Δορκοφίκης, Στέφενς 6, Βαβάτσικος 5 (1), Ιωάννου 14 (1), Τζουγκαράκης 2, Μποντζ 7.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ξενικάκης, Μαλανδρής
Θεατές: 2000

*Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού έμειναν Λοτζέσκι, Ντάνστον, Χριστοδούλου και ο Πέτγουεϊ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις (έχει γίνει αλλαγή με τον Μουν). Παρών στον πάγκο ήταν και ο Έισι Λο.

**Με τεχνική ποινή που ξεσήκωσε -δικαίως- θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο χρεώθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αιτία, ένα σκληρό φάουλ που δεν δόθηκε σε κάρφωμα του Παπαπέτρου, που έβγαλε από τα… ρούχα του τον προπονητή των «ερυθρόλευκων». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons