OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

"Μπορεί την υπέρβαση ο Ολυμπιακός"...

Ο Γιάννης Φετφατζίδης χαρακτήρισε πρωτόγνωρη εμπειρία την παρουσία στο Καμπιονάτο ενώ έθεσε ως στόχο του να πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τι είπε για τα ματς του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία":

Ήταν εύκολη ή δύσκολη η προσαρμογή σου στην Τζένοα και γενικά στην Ιταλία;

"Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα, αλλά όλα κυλούν πολύ καλά. Ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, να γνωρίσω πώς δουλεύουν στο εξωτερικό, να αποκτήσω παραστάσεις και πραγματικά χαίρομαι που είμαι στην Γένοβα. Όσον αφορά την πόλη, είναι ήρεμα εδώ τα πράγματα. Κάνω προπόνηση, παίζω στους αγώνες και βγαίνω νωρίς για καφέ ή για φαγητό με τη σύντροφό μου, οπότε έχω χρόνο, καθώς μετά τις 7:30 το απόγευμα όλοι είναι σπίτια τους".

Αγωνιστικά, ποια ήταν οι διαφορές που εντόπισες σε σχέση με τον τρόπο που δουλεύουν οι σύλλογοι στην Ελλάδα; 

"Στην Ιταλία δίνουν μεγάλη έμφαση στην τακτική, στη φυσική κατάσταση και στις ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ειδικά σε ό,τι αφορά το τελευταίο μου έκανε τρομερή εντύπωση, αφού τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα κάνουμε βάρη και δουλεύουμε στη βελτίωση της δύναμης. Δεν θα έλεγα πως είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, δεν είναι αυτό που λένε ότι θα λιώσεις στη δουλειά και ό,τι υπάρχει τεράστια διαφορά. Απλά, υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Άλλωστε, στον Ολυμπιακό έπαιζα, στο Champions League βγαίναμε κάθε χρόνο και, όπως γνωρίζουν όλοι, η πίεση ήταν μεγάλη".

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

"Πρώτα ο Θεός να είμαι καλά, η επιθυμία μου είναι να συμπεριληφθώ στην αποστολή της Εθνικής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δουλεύω σκληρά, θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες και από εκεί και πέρα είναι θέμα του προπονητή".

Δεν ήσουν στις τελευταίες κλήσεις, για τους αγώνες μπαράζ με τη Ρουμανία… 

"Και σε κάποια άλλα ματς δεν ήμουν πιο πριν, αλλά ο κ. Σάντος είχε δίκιο. Αφού δεν είχε χρόνο συμμετοχής, πώς να με καλέσει; Τώρα έχω 14 συμμετοχές με την Τζένοα στο πρωτάθλημα και ελπίζω να τις διπλασιάσω μέχρι το τέλος της περιόδου".

Ποια είναι η άποψή σου για τον όμιλο της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο;


"Είναι ένας καλός όμιλος. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει ταλέντο και εμπειρία στην ομάδα από μεγάλες διοργανώσεις και ξέρουμε πως πρέπει να ενεργήσουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω μας δύο εκ των Κολομβίας, Ακτής Ελεφαντοστού και Ιαπωνίας".
 
Παρακολουθείς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Βέβαια".

Η αίσθησή σου ποια είναι; Τα πράγματα είναι καλύτερα ή χειρότερα σε σχέση με πέρσι ή τα προηγούμενα χρόνια;

"Η διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα. Όμως δεν πρέπει να υποτιμούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν αρκετά καλοί ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα μας. Όπως ο Σαβιόλα, ο Ντομίνγκες, ο Βάις, ο Στοχ, ο Μπεργκ και τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε ο Πέτριτς. Και φυσικά υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες παίκτες, τους οποίους παρακολουθούν ξένοι σύλλογοι".

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρόκληση των αγώνων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League. Μπορεί να κάνει την υπέρβαση;

"Γιατί όχι; Η Γιουνάιτεντ σαφώς είναι το φαβορί, πρόκειται για σπουδαία ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του ατού και μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Η αγγλική ομάδα δεν είναι στα καλύτερά της αυτή τη στιγμή, περνάει δυσκολίες και ο Ολυμπιακός μπορεί να κυνηγήσει την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης. Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο μπορεί να αλλάξει η Γιουνάιτεντ μέσα σε περίπου 1,5 μήνα, μέχρι το πρώτο παιχνίδι στο “Καραϊσκάκη”, αλλά ο Ολυμπιακός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και βελτιώνεται συνεχώς. Από τεσσάρα σε τεσσάρα το πάει στο πρωτάθλημα, έκανε καλά ματς στους ομίλους του Champions League και βελτιώνεται συνεχώς. Είναι δύσκολο το έργο του, αλλά όχι ακατόρθωτο".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons