OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Να γιατί πήρε ο Ολυμπιακός τον Μάρντι Κόλινς...

Ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη και το μεσημεράκι ανακοίνωσε τον Μάρντι Κόλινς. Η έκπληξη έχει να κάνει με το ότι πήρε έναν παίκτη όχι πολύ γνωστό στο ευρωπαϊκό κοινό. Από την ώρα, που έγινε η ανακοίνωση από την ΚΑΕ, οι ερωτήσεις δίνουν και παίρνουν για το "ποιόν" του Αμερικάνου. Γιατί, λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τον Κόλινς; Εχουμε και λέμε:

1) Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με τρελή πίεση χρόνου. Την Δευτέρα έμαθε τα μαντάτα για τον Λο, σήμερα έπρεπε να έχει παίκτη. Και έπρεπε να έχει, και για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πολύ περισσότερο για την Ευρωλίγκα (σήμερα λήγει η προθεσμία των μεταγραφών για την Ευρωλίγκα). "Ψάχτηκε" για αρκετούς λαμπερούς παίκτες, αλλά οι ομάδες, στις οποίες ανήκουν, δεν τους άφηναν. Και αν κάποια στιγμή θα τους άφηναν, θα ήταν πολύ αργά για τους Πειραιώτες. Οπως αναφέραμε, σήμερα έπρεπε να έχουν παίκτη, και τελικά τον έχουν. Ενας από τους βασικούς λόγους, λοιπόν, που πήραν τον Κόλινς, είναι ότι ερχόταν άμεσα. Δεν είχε ουσιαστική δέσμευση με την ιταλική Μοντεγκρανάρο, άρα ερχόταν αμέσως στην Αθήνα. Οπερ και εγένετο.

2) Και εγώ θα μπορούσα να πήγαινα να παίξω στον Ολυμπιακό. Κοντά στο ΣΕΦ μένω άλλωστε. Εννοούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε όποιον βρήκε στον δρόμο του, τον πρώτο τυχόντα, για να καλύψει το κενό του Λο. Αν δεν έβρισκε, όχι ακριβώς αυτό, που ήθελε, αλλά έναν κανονικό παίκτη, θα συνέχιζε ως έχει. Τον Κόλινς τον ήξεραν οι Πειραιώτες. Τον είχαν "ψάξει" και παλιότερα, τον έπαιξαν και στις αρχές της σεζόν, στο τουρνουά της Πάτρας, όταν είχαν αντιμετωπίσει την Μοντεγκρανάρο. Αρα τον ήξεραν αρκετά. Είχε παίξει και κόντρα στο Ρέθυμνο στο τουρνουά της Πάτρας ο Κόλινς και ήταν πολύ καλός. Ναι, ξέρω, άλλο Ρέθυμνο, άλλο Φενέρ, άλλο Μοντεγκρανάρο, άλλο Ολυμπιακός!

3) Η ευρωπαϊκή θητεία του Κόλινς έπαιξε βασικό ρόλο. Ο Μπαρτζώκας δεν θέλει παίκτες, που να έρχονται κατευθείαν από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και οι λόγοι είναι προφανείς. Λόγοι προσαρμογής. Δεν συμφωνούμε ακριβώς, ούτε είμαστε αντίθετα κάθετοι με αυτό, αλλά ο προπονητής έτσι θέλει και έτσι κάνει. Είναι η φιλοσοφία του. Ο Κόλινς, πέρα από την Μοντεγκρανάρο, έχει παίξει και σε δύο ακόμη μικρά κλαμπ της Ευρώπης, την τουρκική Μπορνόβα και την ισραηλινή Αστνόντ.

4) Και κλείνοντας με τα γιατί της μεταγραφής αυτής, ένας ακόμη λόγος έχει να κάνει με το ότι ο Κόλινς μπορεί να παίξει και "άσος" και "δύο". Με ύψος 1.98 στον "άσο" έχει μεγάλο πλεονέκτημα, μπορεί να ποστάρει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Παίζει πολύ καλά με πλάτη στο καλάθι, κάνει αυτό, που κάνει ο Ματσιούλις και ο Περπέρογλου, και στην "παγίδα" πασάρει εξαιρετικά. Από κει και πέρα, δεν είναι ο καλύτερος σουτέρ του κόσμου, ενώ από την Ιταλία λένε ότι δεν έχουν ακούσει την φωνή του σε συνέντευξη (το λένε αυτό για να καταδείξουν το χαρακτήρα του).

Τελικώς είναι καλή ή κακή μεταγραφή; Ολα φαίνονται στο γήπεδο, αλλά όλοι πρέπει να σταθούν πάνω από όλα ότι αυτός είναι ο παίκτης, που μπορούσε να έρθει άμεσα και να προλάβει ο Ολυμπιακός την ημερομηνία. Προφανώς δεν υπήρχε άλλος, που μπορεί να έχει αυτό το "προσόν". 

Γενικά, ο Κόλινς είναι καλός παίκτης, γνωρίζει τα βασικά του αθλήματος, βάζει καλά την μπάλα στο παρκέ, είναι καλός σκόρερ (που χρειάζεται ο Ολυμπιακός καλό σκόρερ από τη στιγμή, που δεν υπάρχει Λο, ενώ συχνά, πυκνά του προκύπτουν τραυματισμοί). Από την άλλη, όμως, μιλάμε και για έναν παίκτη, που έπαιξε σε μικρά κλαμπ της Ευρώπης. Και έπαιζε και ένα άλλο μπάσκετ σε σχέση με αυτό, που παίζει ο Ολυμπιακός. Επίσης, το σουτ του είναι ένα θέμα (είπαμε, δεν είναι ο καλύτερος σουτέρ του κόσμου), είπαμε επίσης, όμως, ότι ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά. 

Το TOP-16 ξεκινάει, ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη πρεμιέρα με την Φενέρ του Ομπράντοβιτς, ο κόσμος περιμένει να δει την αντίδραση μετά τις "σφαλιάρες" από ΠΑΟ και ΚΑΟΔ, και βέβαια περιμένει να δει πλέον και τον Κόλινς. Εκεί, όπου οι Πειραιώτες ήταν άρχοντες, τώρα παίζουν και λίγο έως πολύ με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά έχουν δείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα. Κάθε μέρα δεν είναι του Αϊ-Γιάννη, αλλά όσον αφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού, πρέπει να κάνει αυτό, που πρέπει να κάνουν όλοι οι φίλαθλοι, που υποστηρίζουν υγιείς ομάδες: να τις στηρίζουν μέχρι εκεί, που δεν πάει. Στους πανηγυρισμούς είμαστε όλοι πρώτοι, στις δύσκολες καταστάσεις είναι εκεί, που φαίνεται ο φίλος, και μιας που μιλάμε για μπάσκετ, είναι εκεί, που φαίνεται ο σωστός φίλαθλος ή αν θέλετε ακόμη ο σωστός οπαδός.

 http://www.superbasket.gr

 Ο Μάρντι Κόλινς έφτασε μέσω Ρώμης στην Αθήνα λίγο μετά τις 18:00 την Πρωτοχρονιά, αλλά δεν έχασε καθόλου χρόνο. Προκειμένου να προλάβει την προπόνηση της νέας του ομάδας, το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού πήγε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ.

Εκεί ο Αμερικανός γκαρντ είχε μια πρώτη γνωριμία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ και τους συμπαίκτες του, ενώ έκανε και ένα τμήμα της προπόνησης. Ο 29χρονος άσος έχει δικαίωμα συμμετοχής από την πρεμιέρα του Top 16 την ερχόμενη Παρασκευή απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ωστόσο αυτό δύσκολα θα συμβεί αφού θα έχει ουσιαστικά μιάμιση προπόνηση με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Σίγουρα το παιχνίδι χάνουν οι Πέτγουεϊ και Λο, ενώ αμφίβολος είναι με διάστρεμμα ο Κατσίβελης. Αν ο νεαρός γκαρντ δεν είναι σε θέση να παίξει, τότε έχει ελπίδες να βρεθεί ακόμη και στη δωδεκάδα ο Κόλινς, καθώς προέρχεται από φουλ αγωνιστική δράση στην Ιταλία με τη Μοντεγκρανάρο και είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons