OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0 (74' Dominguez) (90' Olaitan)


Ο Ολυμπιακός συνάντησε πολλές δυσκολίες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντομίνγκες (74') και ένα δεύτερο τέρμα από τον Ολαϊτάν (89'), χάρισαν την νίκη στους "ερυθρόλευκους" με σκορ 2-0, για την 14η αγωνιστική της Super League.

Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε καλά στο Φάληρο και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό για παραπάνω από 70 λεπτά αγώνα, ωστόσο οι Πειραιώτες με τέρματα των Ντομίνγκες (74' πεν.) και Ολαϊτάν έφτασαν σε ένα αγχωτικό αλλά πολύτιμο 2-0.

Πλέον οι "ερυθρόλευκοι" στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της Τρίτης (12/10) με αντίπαλο την Άντερλεχτ στο "Γ. Καραϊσκάκης", όπου με νίκη σφραγίζουν την πρόκριση τους στην φάση των "16" του Champions League.

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, έχοντας στην βασική του ενδεκάδα τους  Ρομπέρτο, Τόρες, Αβραάμ, Σιόβα, Χολέμπας, Μασάντο, Σάμαρη, Κάμπελ, Φουστέρ, Ντομίνγκες και Στσέποβιτς. Αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Σέρβου φορ στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε μια διάταξη 4-1-4-1 και τους Ερνάντες, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλο, Καράσκο, Χουάνμα, Ναβάρο, Λούι, Γκοϊάν, Κοντοέ και Εντό στην αρχική ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Αρκάδες στάθηκαν πολύ καλά στο Φάληρο για περισσότερα από 70 λεπτά αγώνα, σπατάλησαν 2-3 καλές ευκαιρίες να σκοράρουν και τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την νίκη, με τις αλλαγές του Μίτσελ να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Τα γκολ των Ντομίνγκες και Ολαϊτάν ήρθαν από ισάριθμες προσπάθειες του Βάις, που αναστάτωσε την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης όσο κανείς άλλος παίκτης του Ολυμπιακού.


Η ανασκόπηση

Χωρίς διάθεση να κλειστεί στην άμυνα του ξεκίνησε το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Αστέρας Τρίπολης. Η ανάπτυξη των φιλοξενούμενων ήταν μάλλον μονοδιάστατη, καθώς οι περισσότερες μεταβιβάσεις είχαν στόχο τον Ναβάρο στην πλάτη του Χολέμπας, δίχως όμως αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε μεν την υπεροχή, ωστόσο αντιμετώπισε δυσκολίες στην κυκλοφορία της μπάλας, μη μπορώντας να πλησιάσει με αξιώσεις στην εστία του Ερνάντες.

Πρώτη καλή στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" στο 12', όταν ο Ντομίνγκες με σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό αστόχησε για λίγο. Μια επικίνδυνη προώθηση και σέντρα του Τόρες στο 16' αποκρούστηκε επιτυχώς από την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο 19' ο Χολέμπας ενήργησε αποτελεσματικά σε μια κόντρα που επιχείρησαν να βγάλουν οι Αρκάδες.

Στο 22' ο Ερνάντες σταμάτησε τον κεραυνό του Ντομίνγκες με το δεξί από το ημικύκλιο της περιοχής. Για πρώτη φορά ο Αστέρας Τρίπολης απείλησε ουσιαστικά στο 28', όταν ο Ουσέρο είδε το κενό στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού και τροφοδότησε κάθετα τον Καράσκο, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν κακό με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει εύκολα. Ο Ισπανός υποχρεώθηκε σε μια πιο δύσκολη -αλλά εξίσου αποτελεσματική- επέμβαση στο μακρινό δυνατό σουτ του Ουσέρο λίγο μετά.

Ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει με το κεφάλι έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χολέμπας στο 32', με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει σταδιακά μέτρα στο γήπεδο, έχοντας σχηματίσει διπλή ζώνη άμυνας λίγα μέτρα έξω από την περιοχή τους. Από κάθετη μεταβίβαση του Μασάντο στο 43', ο Ντομίνγκες από θέση μέσα δεξιά έκανε το σουτ, αλλά ο Ερνάντες μπλόκαρε σταθερά. Τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου στο Φάληρο που βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0.

Με Παπάζογλου αντί Τόρες και ευκαιρίες δίχως αποτέλεσμα

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παπάζογλου πήρε την θέση του Τόρες, με τον Ισπανό μπακ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί του πόδι από μια φάση του πρώτου ημιχρόνου σε μια δυνατή διεκδίκηση της μπάλας. Ο Ολυμπιακός είχε την κορυφαία του ευκαιρία να σκοράρει στα πρώτα 48 λεπτά του αγώνα, όταν από κόρνερ του Χολέμπας και αναμπουμπούλα στην περιοχή του Αστέρα, ο Παπαδόπουλος έκανε την προβολή με το δεξί αλλά ο Ερνάντες εξ επαφής επενέβη σωτήρια με διπλή προσπάθεια. Ακολούθως ήρθε το τάκλιν της τελευταίας στιγμής από τον Ουσέρο σε προσπάθεια του Φουστέρ εντός περιοχής και με αυτό τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αναίμακτα ένα δεκάλεπτο πίεσης των γηπεδούχων.

Με Βάις και Ολαϊτάν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα ο Μίτσελ

Λάθη, νευρικότητα και κακός ρυθμός ακολούθησαν στο ματς μετά το καλό δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, με τον Αστέρα Τρίπολης να κρατάει δίχως κόπο τους Πειραιώτες μακριά από την εστία του. Με τις αλλαγές των Βάις (Φουστέρ) και Ολαϊτάν (Στσέποβιτς) ο Μίτσελ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και εν πολλοίς τα κατάφερε, καθώς ο Σλοβάκος στο 73' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ζησόπουλο (δύσκολη φάση για τον ρέφερι - διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι), με τον Ντομίνγκες να ευστοχεί από τα 11 βήματα παρά την προσπάθεια του Ερνάντες που έπεσε στην σωστή γωνία. Η δεύτερη αλλαγή του Μίτσελ έμελλε να "κλειδώσει" την νίκη για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ολαϊτάν ήταν αυτός που στο 89' εκμεταλλεύθηκε το σλάλομ του Βάις και την ασταθή επέμβαση του Ερνάντες στο γύρισμα του 23χρονου εξτρέμ, για να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", που βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να πανηγυρίζουν μια δύσκολη, αλλά σημαντική για ψυχολογικούς λόγους νίκη, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης με την Άντερλεχτ το βράδυ της Τρίτης (12/10) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

MVP της αναμέτρησης

Ο "Τσόρι" Ντομίνγκες ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο στην ομάδα του για την τελική επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης.

Η απογοήτευση

Ο Καράσκο στο πρώτο ημίχρονο έχασε την καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων και την δυνατότητα να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης. Αν ευστοχούσε ίσως η κατάληξη να ήταν διαφορετική και σίγουρα θετική για τους φιλοξενούμενους.











































90' Γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Ολαϊτάν. Ο Βάις γύρισε, ο Ερνάντεζ με το ένα χέρι, αλλά ο επερχόμενος Ολαϊτάν κάνει το 2-0.

89' Δοκάρι με τον Βάις για τον Ολυμπιακό. Ταχύτατη κόντρα από τους παίκτες του Μίτσελ, ο Τσόρι γύρισε τη μπάλα, ο Σλοβάκος πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

74' Γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός ευστοχεί και ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ....

72' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Βάις ανατρέπεται από τον Ζησόπουλο. Κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αστέρα.... 

69' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σέποβιτς έξω, ο Ολαϊτάν μέσα.

60' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Βάις στη θέση του Φουστέρ.

Με αλλαγή θα ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. 
Ο Τόρες μένει στα αποδυτήρια, ο Παπάζογλου στη θέση του.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Χολέμπας, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Κάμπελ, Σέποβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό, Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Ναβάρο, Χουάνμα.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Παπάζογλου, Εντιγκά, Γιαταμπαρέ, Βάις, Ολαϊτάν, Μπονγκ.

Στον πάγκο του Αστέρα: Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας, Σέτι, Τσαμπούρης, Μπακασέτας, Κάφα, Ουρτάδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons