OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 67-59...

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό με 67-59 και έδωσε τέλος στο αήττητο των "ερυθρολεύκων" (23-0 φέτος), παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου.

Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, παρουσία 18.000 κόσμου, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 67-59 του Ολυμπιακού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε το "εισιτήριο" για τον τελικό. 

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη (τραυματίες και μη) το ήθελαν περισσότερο και έδωσαν τέλος στο αήττητο των Πειραιωτών φέτος, οι οποίοι μετρούσαν 23-0 σε όλες τις διοργανώσεις.

Αντίπαλος πλέον του "τριφυλλιού" στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Άρης, ο οποίος νίκησε χθες (22/12) στο Αλεξάνδρειο τον Πανιώνιο.

Για τους "πράσινους", Ο Μάικ Μπράμος τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, ενώ ο Γιόνας Ματσιούλις σημείωσε 11 πόντους. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 10 πόντους με 5 κλεψίματα και ο Ραμέλ Κάρι 9. Από τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 13 πόντους με 3/6 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ.

Στα του αγώνα, η υπεροχή των "πράσινων" ήταν καθοριστική καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάει σε δεύτερες επιθέσεις. Επίσης, πολύ καλός ο Νίκος Παππάς ο οποίος επέστρεψε (όπως και ο Ματσιούλις) από τραυματισμό γι' αυτό το σημαντικό ματς και έδωσε μεγάλη ενέργεια.

O πρωταγωνιστής

Ο Μάικ Μπράμος ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, είχε 3/3 βολές, 3/6 δίποντα και 1/2 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ σε 22,5 λεπτά συμμετοχής.

Ο αριθμός του αγώνα

Τα 42 ριμπάουντ του Παναθηναϊκού και φυσικά τα 15 επιθετικά που του έδωσαν την ευκαιρία σε πολλά σημεία να ανανεώσει τις επιθέσεις του. Μάλιστα είχε 15 περισσότερα από τους αντιπάλους, που είναι πολύ μεγάλη διαφορά για ένα τόσο σημαντικό ματς.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο σουτ του Μάικ Μπράμου που ευστόχησε σε νεκρό χρόνο κι έκανε το σκορ 63-56, δίνοντας λύση στον Παναθηναϊκό μετά το τρίποντο του Πρίντεζη σε ένα καθοριστικό σημείο που απέμενε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό.

Ο αγώνας

Με τους Διαμαντίδη, Κάρι, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, ενώ την ίδια στιγμή ο Μπαρτζώκας πέρασε στο παρκέ τους Σπανούλη, Λοτζέσκι, Μάντζαρη, Πρίντεζη και Σίμονς. Στο τρίλεπτο ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (7-8), χάρη στο τρίποντο του Μάντζαρη που σούταρε μόνος του έξω από τα 6.75μ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-8, χάρη στη βελτιωμένη σε κάποια σημεία άμυνα τους, ωστόσο, επιθετικά αμφότεροι είχαν πρόβλημα κι έτσι μόλις στο 7ο λεπτό γράφτηκε το 12-11 με το Νίκο Παππά να μπαίνει στο παρκέ, στη θέση του Κάρι. Ο νεαρός γκαρντ έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό και με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους έγραψε το 17-11 στο 8.30''. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην πατάει καλά στο παρκέ και τελικά ο Μπράμος παίρνοντας το 2ο φάουλ του Περπέρογλου έστειλε την ομάδα του στο +7 (20-13). O Σλούκας έγραψε το 20-16 που ήταν και το σκορ του α' δεκαλέπτου, δίνοντας σημαντική ανάσα στους φιλοξενούμενους.

Νευρικό παιχνίδι με πολλά άστοχα σουτ

Όπως τελείωσε ο Ολυμπιακός το α' δεκάλεπτο, έτσι και το ξεκίνησε. Απλά αυτή τη φορά το τρίποντο ήταν από τον Πέτγουεϊ ο οποίος μείωσε στον πόντο (20-19), σε ένα χρονικό διάστημα που ο Πεδουλάκης ξεκούραζε τον Διαμαντίδη. Εκατέρωθεν λάθη κράτησαν τις δύο ομάδες στο 21-19 μέχρι το 14' όταν ο Λο πέτυχε το τρίποντο που έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (21-22).

Ο Παναθηναϊκός έχοντας πετύχει μόλις 4 πόντους στο β' δεκάλεπτο (όλους με βολές), ισοφάρισε σε 24-24, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε λύσεις με μακρινό σουτ (24-27). Τελικά, οι γηπεδούχοι πήραν πόντους από τον Κάρι που έγραψε το 31-29 πριν δώσει τη θέση του ξανά στον Παππά. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός με τον Μπέγκιτς είχε σαφέστατο πρόβλημα και μόλις πέρασε πέρασε στον πάγκο, "ξεμπλόκαρε" η επίθεση της ομάδας του, που μείωσε σε 35-34 στο τέλος του ημιχρόνου. Ενός ημιχρόνου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να υπερτερεί στα ριμπάουντ (20-11), να σουτάρει με 25% (έναντι 42%) και να έχει τον Κάρι με 9 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός είχε πρώτους σκόρερ τους Σπανούλη και Μάντζαρη με 7 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Ξέφυγε ο Παναθηναϊκός, αντέδρασε ο Ολυμπιακός

Στην επανάληψη, τα σουτ του Ολυμπιακού δεν βρήκαν στόχο κι έμεινε άποντος για ένα εξάλεπτο, απόρροια και της καλής κατά διαστήματα άμυνας του Παναθηναϊκού. Ένα κλέψιμο απο τον Ματσιούλις που έπαιζε με μεγάλη διάθεση, του έδωσε την ευκαιρία να γράψει το 40-34 υπέρ της ομάδας του. Οι "πράσινοι" έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες να ξεφύγουν και τελικά στο 26' ο Περπέρογλου ευστόχησε από τα 6.75μ. (40-37), βάζοντας τους πρώτους πόντους για τον Ολυμπιακό στην επανάληψη.

Πάντως, στο 28.25'' πέρασε στον πάγκο, μετά το 3ο του φάουλ, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 45-39. Η απουσία του Διαμαντίδη από το παρκέ συνέπεσε και με το 5-0 που έτρεξε ο Ολυμπιακός, μένοντας μέσα στο παιχνίδι με τη λήξη του γ' δεκαλέπτου. Το επιμέρους 10-10 της περιόδου, αποδείκνυε πόσο σκληρό ματς γινόταν. Τα ριμπάουντ των "πράσινων" από τη μία και τα μακρινά τρίποντα των "ερυθρόλευκων" από την άλλη ήταν τα δυνατά τους σημεία.

Έδωσε τέλος στο 23-0 του Ολυμπιακού

Το ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, βρήκε τις δύο ομάδες αποφασισμένες να παλέψουν ακόμα περισσότερο για το εισιτήριο στον τελικό. Από τη μία το κάρφωμα του Ντάνστον (47-48), από την άλλη το τρίποντο του Διαμαντίδη (50-48), έδειχναν ότι η μάχη θα συνεχιζόταν μέχρι το τέλος. Ένα καθοριστικό σουτ του Λάσμε και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού που ξεσήκωσαν τον κόσμο, αποσυντόνισαν τον Ολυμπιακό κι έδωσαν την ευκαιρία στους "πράσινους" να προηγηθούν με 54-50.

Ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στα 4.29'' για το τέλος ο Περπέρογλου μείωσε στον πόντο (54-53), όμως ακολούθησε σερί 5-0 από τους γηπεδούχους που ξέφυγαν με 59-53 στο 36', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ματσιούλις με σπάσιμο της μέσης έγραψε το 61-53. Ο Σλούκας μείωσε παροδικά, ωστόσο το σουτ του Μπράμου με την εκπνοή του χρόνου επίθεσης του Παναθηναϊκού ήταν καθοριστικό (63-57). Στα 26'' για το τέλος του αγώνα, είχαμε μικρή διακοπή με κάποιους ανεγκέφαλους να πετούν αντικείμενα, ωστόσο στη συνέχεια ο Λάσμε έγραψε το 65-57

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12, Κάρι 9, Μπατίστ 5, Φώτσης 2, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 3, Παππάς 6. 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (2), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons