OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-1 (33' 58' Saviola) (39' Kljestan) (90+ Dominguez)


 Τρία γκολ, τρία πέναλτι (τα δυο χαμένα) και ο Ολυμπιακός με το 3-1 επί της Άντερλεχτ βρίσκεται στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Τρελό δεύτερο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή τον Χαβιέρ Σαβιόλα, που την Τετάρτη κλείνει τα 32 του χρόνια!


Ο Μίτσελ διάλεξε για το ξεκίνημα του ματς τον Μασάντο (αντί του Μανιάτη) και τον Ολαϊτάν (αντί του Μήτρογλου). Προτίμησε επίσης τον Σαβιόλα, αφήνοντας τον Τσόρι Ντομίνγκεζ στον πάγκο, ενώ έριξε από την αρχή ως ένα ακραίο τον Κάμπελ. Από την άλλη πλευρά ήταν ο Φουστέρ, παρτενέρ του Μασάντο στη μεσαία γραμμή ο Σάμαρης και η γνωστή τετράδα στην άμυνα, μπροστά από τον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάταξη 4-2-3-1, την ώρα που ο κόουτς Φαν ντε Μπρομ προτιμούσε το 4-1-2-2-1, έχοντας κι αυτός τρεις σημαντικές απουσίες. Ο Σουάρες εκτός εδώ και καιρό, όπως και ο Ντεσχαχτ. Απών και ο τιμωρημένος, λόγω καρτών, Μπρούνο βασικό δεξί μπακ της βελγικής ομάδας.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους (μπλε) "ερυθρόλευκους", ήταν το πρώτο μέλημα. Κι αυτή που έφερε την πρώτη φάση, μόλις στο 2' όταν ο Χολέμπας άλλαξε ωραία με τον Σαβιόλα, πήρε τα μέτρα για την σέντρα που βρήκε τον Κάμπελ σε θέση βολή. Το σουτ του Κοσταρικανού βρήκε το χέρι του Ενσακαλά, αλλά από απόσταση αναπνοής ώστε ο Σταρ να θεωρήσει ότι δεν υπήρχε πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός δεν βιαζόταν. Δεν θέλησε να "πνίξει" την Άντερλεχτ, αλλά δεν την άφησε κιόλας να κάνει παιχνίδι. Ο Σαβιόλα είχε διάθεση, κέρδισε μάλιστα δυο φάουλ έξω από την περιοχή, το δεύτερο εκ των οποίων στο 15 εκτέλεσε καλά ο κεφάτος Μασάντο, αλλά ο Πρότο έπεσε σωστά διώχνοντας σε κόρνερ. 

Ένα πρώτο εικοσάλεπτο, χωρίς βέβαια την κραυγαλέα ευκαιρία, αλλά με πολλά τρεξίματα, Φουστέρ και Κάμπελ να αλλάζουν πλευρές, τον Ολαϊτάν να δίνει μάχες και βοήθειες και τους Βέλγους ουσιαστικά ακίνδυνους.

Η πρόθεση της Άντερλεχτ, βέβαια, ήταν να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να πατήσει περιοχή. Γι αυτό και  τα πολλά φάουλ που στοίχισαν νωρίς-νωρίς δυο κίτρινες κάρτες αλλά και το στενό μαρκάρισμα του Ζιλέ πάνω στον Σάμαρη, για να δυσκολέψει την πρώτη πάσα των γηπεδούχων. Από ιδέες ο Ολυμπιακός πήγαινε καλά. Κι από διάθεση επίσης. Εκτός όμως από στημένες φάσεις, δεν είχε άλλη διέξοδο για να δυσκολέψει τον Πρότο. Αν προτιμάτε η βελγική άμυνα έδειχνε καλά αντανακλαστικά.

Ο Σαβιόλα το βάζει με τη δεύτερη

Η εξέδρα άρχισε να ανυπομονεί στη συμπλήρωση μισής ώρας. Όμως, ο Ολυμπιακός είχε ... την υπομονή. Είχε και τον Χαβιέρ Σαβιόλα, που αφού έφαγε αρκετές κλωτσιές στις ντρίπλες, έξω από την περιοχή άρχισε να ... πλησιάζει προς τα μέσα.

Η πρώτη στο 32 όταν άλλαξε ωραία με τον Φουστέρ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε είχε λίγο περισσότερο φάλτσο και έφυγε άουτ. Στη δεύτερη φορά, όμως, σημάδεψε σωστά! Ένα λεπτό αργότερα δηλαδή, όταν από το κλέψιμο του Μασάντο και το άστοχο σουτ του Φουστέρ, ο Σαβιόλα πήρε το ριμπάουντ, μπήκε μόνος από τα δεξιά και δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0. 

Το Καραϊσκάκη, έπαιρνε φωτιά, ο κόσμος ζητούσε κι άλλο γκολ. Πάνω στον ενθουσιασμό τους, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" ξεχνούσαν ένα βασικό κανόνα του σύγχρονου ποδοσφαίρου που λέει ότι ...

... ένα κακό κόρνερ είναι ιδανική αντεπίθεση

Οι νεαροί Βέλγοι εφάρμοσαν ιδανικά ό,τι μαθαίνουν (από μικρά παιδιά) στις προπονήσεις. Το κακό χτύπημα του Σάμαρη τους έδωσε τη μπάλα στο πιάτο. Καθώς οι επιστροφές είχαν αργήσει, ο Ζιλέ έσκασε μια ντρίπλα στον Μασάντο, ο Πορτογάλος δεν έκανε φάουλ, η μπάλα πήγε στον Πρατ που σέρβιρε στον Κλιέσταν. Ο Αμερικανός είχε όλο το τέρμα του Ρομπέρτο ενώπιόν του και δεν είχε παρά να σπρώξει τη μπάλα απαλά για να κάνει το 1-1 στο 38'.

Το γκολ, ήρθε κόντρα στην ροή του ματς και σίγουρα ήταν ένα "σοκ" για τον καλό σε γενικές γραμμές Ολυμπιακό του πρώτου μέρους. Ο Κάμπελ πάντως συνέχισε τις κούρσες του από αριστερά και λίγο πριν το τέλος, ταλαιπώρησε τον Ενσακαλέ, σούταρε, η μπάλα βρήκε τον Μπεμπά και πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Αν την έβρισκε ο Ολαϊτάν το γκολ ήταν σίγουρο. Δεν την βρήκε. Ήταν κόρνερ, που πέρασε κι αυτό ανεκμετάλλευτο, παρά το καλό χτύπημα του Χολέμπας. Ολαϊτάν και Κάμπελ μπερδεύτηκαν και η κεφαλιά δεν έγινε όπως έπρεπε...

Σαβιόλα ή τίποτα; Σαβιόλα!

Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά με εξέλιξη ... θρίλερ! Στην πρώτη φάση ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι! Ο Κάμπελ μπήκε από τα δεξιά, έκανε σωστή πάσα, ο Μασάντο σούταρε και Καγιουτέ έπεσε για να αποκρούσει. Μόνο, που η απόκρουση έγινε με το χέρι. Πέναλτι. Και αποβολή, καθώς ο σέντερ-μπακ της Άντερλεχτ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα! Μόλις στο 49.

Ο Σαβιόλα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Πράτο έπεσε αριστερά και έδιωξε τη μπάλα στο όχι και τόσο δυνατό χτύπημα του Αργεντίνου.

Σοκ ανάλογο της ισοφάρισης. Όχι για πολύ όμως. Ο Μίτσελ, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έριξε στο ματς τον Βάις, απέσυρε τον Μασάντο και τοποθέτησε τον Φουστέρ στον άξονα. Ο Φαν Ντεν Μπρομ ήθελε κεντρικό αμυντικό και έστελνε τον Νούιτινγκ, βγάζοντας τον αμυντικό μέσο Μιλιβόγιεβιτς.

Στο 54 ο Βάις έκανε ένα χορευτικό αλλά το σουτ που επιχείρησε βγήκε άουτ. Η αδρεναλίνη ανέβαινε, η θερμοκρασία κατέβαινε. Στο 56΄ο Σάμαρης έπαιξε με τη φωτιά, έχασε τη μπάλα, αλλά ο Σιόνας πρόλαβε τον Ναχάρ, πριν σουτάρει από πλεονεκτική θέση.

Κι αμέσως μετά η έκρηξη. Ο Χολέμπας έκανε μπάσιμο από τα αριστερά, ο Φουστέρ σούταρε με δύναμη, ο Σαβιόλα βρέθηκε εκεί που έπρεπε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, με το γήπεδο να σηκώνεται στο πόδι: 2-1 στο 57, με το δεύτερο γκολ του Αργεντίνου που έπαιρνε το αίμα του πίσω, για το χαμένο πέναλτι και τρία λεπτά αργότερα έδινε την θέση του στον Τσόρι, ώστε ο Ολυμπιακός να έχει την τελική πάσα και το κράτημα της μπάλας στη μεσαία γραμμή.

Ο Ρομπέρτο σώζει και ο Πράτο αποκρούει δεύτερο πέναλτι!

Ο Ολυμπιακός ήθελε ηρεμία και ένα τρίτο γκολ για να σιγουρέψει την πρόκριση. Με τους Βέλγους, βέβαια, να βγαίνουν πλέον ελεύθερα στην επίθεση, οι χώροι ήταν πλέον αεροδιάδρομοι, ειδικά για τον τρομερό Κάμπελ, τον οποίο ο Ενσακαλά θα βλέπει στον ... ύπνο του τρομαγμένος.

Πρώτα,  βέβαια, χρειάστηκε να δηλώσει "παρών" ο τρομερός Ρομπέρτο. Στο 66΄οι περισσότεροι έπιασαν τον εαυτό τους με κομμένη αναπνοή, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ είπε όχι στη βολίδα του Ζιλέ, μέσα από την περιοχή!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κάμπελ και Βάις άλλαζαν ωραία τη μπάλα, ο Σλοβάκος μέσα στην περιοχή και ο Σανκαλέ έπεσε άτσαλα πάνω του. Πέναλτι νο 2 και ευκαιρία μοναδική για να πουν άπαντες "τελείωσε". Ο Σίλβιο Πράτο, όμως, μπορεί να έπεσε πριν το χτύπημα του Βάις, ωστόσο, το σουτ έγινε στο κέντρο της εστίας. Το 3-1 ...

... θα αργούσε είκοσι λεπτά


 90+ Ο Τσόρι εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και στέλνει τον Ολυμπιακό στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ

58' Ο Χολέμπας έκανε την κούρσα από τα αριστερά. Έβγαλε στη μεγάλη περιοχή. Ο Φουστέρ έπιασε ένα σουτ. Η μπάλα έδειχνε να καταλήγει άουτ. Ο Σαβιόλα όμως βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Άντερλεχτ.

39' Γρήγορη αντεπίθεση για την Άντερλεχτ από κόρνερ του Ολυμπιακού. Ο Κλιεστάν είναι ο σκόρερ.

33' Ο Σαβιόλα ανοίγει το σκορ στο Καραϊσκάκη με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Άντερλεχτ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Σαβιόλα, Φουστέρ, Ολαϊτάν...

 Διάταξη 4-2-3-1 από τον Ισπανό τεχνικό. Ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Σαλίνο θα είναι δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας.

 Ο Σάμαρης με τον Μασάντο θα είναι στη μεσαία γραμμή. Ο Κάμπελ θα είναι δεξιά, ο Φουστέρ αριστερά και ο Σαβιόλα πίσω από τον Μάικλ Ολαϊτάν.

 Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Εντινγκά, Ντομίνγκεζ, Γιαταμπαρέ, Βάις.

Άντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε, Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς, Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ, Μίτροβιτς.

 Στον πάγκο της Άντερλεχτ: Καμίνσκι, Ναούτινγκ, Ντε Ζέου, Τίλεμανς, Βάρκας, Σιριάκ, Ατσεάμπονγκ.

Οι αποστολές των δύο ομάδων είναι οι παρακάτω...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανωλάς, Μετζανί, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σιόβας, Βάις, Γιαταμπαρέ.

ΆΝΤΕΡΛΕΧΤ: Πρότο, Βάντεν Μπόρε, Εμπεμπά, Κουγιατέ, Ν’ Σακαλά, Ζιγέ, Κλίεσταν, Μιλοβόγιεβιτς, Βάργκας, Νάχαρ, Πρατ, Μίτροβιτς, Ατσεαμπόνγκ, Ενσακαλά, Τίλεμανς, Καμίνσκι, Σιριάλ, Νούιτινκ, Πραέτ.


«Να δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση»....
 
Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Χοσέ Χολέβας.


- Κρατάς και εσύ, όπως και οι συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό, την τύχη στα χέρια σου. Έχετε μία μεγάλη ευκαιρία να περάσετε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Νιώθεις άγχος;

«Όχι. Είναι σίγουρα σαν τελικός για εμάς αυτό το ματς. Ένα παιχνίδι το οποίο σημαίνει πολλά. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Έτσι είμαι. Για την Άντερλεχτ το παιχνίδι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Δεν διεκδικούν πρόκριση. Θα παίξουν για να το ευχαριστηθούν και καμιά φορά είναι επικίνδυνο το να παίζεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στην Άντερλεχτ και για αυτό τον λόγο. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά στο ματς και να δώσουμε τα πάντα. Είναι ματς Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και να έχει. Χρειαζόμαστε τη νίκη και πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Ειδικά επειδή θα παίζουμε στο σπίτι μας, μπροστά στον κόσμο μας».

- Πόσο σημαντικό είναι για το πρεστίζ μιας ομάδας το να βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Πολύ σημαντικό. Για την ομάδα, για εμάς, για τη διοίκηση, για τον κόσμο. Όλοι κερδίζουμε από μία τέτοια κατάσταση. Πάει λίγος καιρός από τότε που η ομάδα πέρασε στους ‘‘16’’. Στις τελευταίες μας προσπάθειες δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας και δεν τα είχαμε καταφέρει. Το θέλουμε πολύ, όμως. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και έχουμε καλές πιθανότητες. Θα είναι σπουδαίο να τα καταφέρουμε».

- Λίγες ώρες πριν από το ματς, η ομάδα μοιάζει έτοιμη, ξέροντας τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει. Προσωπικά, νιώθεις έτοιμος;

«Πάντα είμαι έτοιμος. Έχουν συμβεί αρκετά αυτή τη σεζόν και έχω προσπαθήσει πάρα πολύ να διατηρήσω τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή μου. Είμαι όμως καλά, είμαι δυνατός και συγκεντρωμένος. Έτοιμος να δώσω τα πάντα σε ένα σημαντικό παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, όπως αυτό. Είναι μεγάλη υπόθεση!».

- Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο το οποίο εσύ, ως μονάδα, νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις σε αυτό το ματς, προκειμένου να βοηθήσεις ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό;

«Νομίζω ότι ως Χοσέ πρέπει να είμαι κοντά στους νεότερους παίκτες της ομάδας μας. Να τους μιλάω. Είμαι 29 ετών, έχω αρκετή εμπειρία και όπου μπορώ πρέπει να καθοδηγώ τους νεότερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ και με την Εθνική. Καταλαβαίνω πολλά πράγματα, πολύ διαφορετικά από ό,τι τα καταλάβαινα όταν ήμουν πιο νέος. Πρέπει όλοι να παίζουμε για την ομάδα. Να αποφεύγουμε τα λάθη και τους εγωισμούς. Το έχω κάνει στο παρελθόν και κατανοώ τώρα πόσο λάθος είναι. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχεις περιθώρια να κάνεις λάθη και να αφήνεις τις ευκαιρίες να περνούν. Πρέπει όλοι να παίζουμε μαζί, ομαδικά, απλά. Ως ομάδα είμαστε πολύ πιο ισχυροί από ό,τι ως μονάδες».

- Παιχνίδια όπως αυτό συνήθως απαιτούν μεγάλη δόση υπομονής. Πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα να επιδείξει αυτή την αρετή όταν ξέρει ότι διακυβεύεται η πρόκριση;

«Είναι ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στην ομάδα, οι οποίοι ξέρουν τη δουλειά τους και γνωρίζουν ότι αν δεν καταφέρουμε να σκοράρουμε νωρίς, δεν πρέπει να απογοητευτούμε και να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ήρεμοι. Αυτό είναι που κάνει τους παίκτες σπουδαίους. Η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό, μαζί με την ικανότητα. Πρέπει να κρατάς τα πόδια σου στο έδαφος και να διατηρείς υψηλή την απόδοσή σου, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

- Πώς περιμένεις την ατμόσφαιρα στο σημερινό ματς;

«Νομίζω ότι το γήπεδο θα καίγεται! Έτσι περιμένω να είναι. Είναι έξτρα δύναμη για εμάς ο κόσμος. Και πάντα πρέπει να είναι. Έχουν τη δύναμη να αποσυντονίσουν πλήρως την Άντερλεχτ, να τη βγάλουν εκτός ρυθμού και γενικά να λιώσουν κάθε αντίπαλο! Είναι ώθηση για εμάς το να ακούμε τη φωνή τους. Οι οπαδοί μας είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς!».

- Πόσο εύκολο είναι σε ένα παιχνίδι να αλλάζεις παρτενέρ στην πτέρυγά σου και να προσαρμόζετε ο ένας το παιχνίδι του επάνω σε αυτό του άλλου;

«Έχουμε γενικά νέους ακραίους μεσοεπιθετικούς αυτή τη χρονιά. Αλλάζουν αρκετά συχνά πτέρυγες. Παίζω πολύ με τον Βάις, στον οποίο αρέσει πολύ να συγκλίνει, να κόβει προς τα μέσα και να κάνει πολλές ντρίμπλες. Είναι τεχνίτης παίκτης, ο οποίος αλλάζει, όπως πρέπει, πολύ συχνά τον ρυθμό του. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι πάντα με τον ποδοσφαιριστή που έχεις μπροστά σου. Πρέπει να τον μάθεις καλά. Να ξέρεις τις κινήσεις του, να προβλέπεις τις αλλαγές στην κατεύθυνσή του και στον ρυθμό του. Εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω στη θέση μου. Δεν είναι εύκολο όμως να αλλάζεις παρτενέρ στην πτέρυγα. Πρέπει και εσύ να προσαρμόζεσαι και εκείνος. Θυμάμαι ότι είχα δουλέψει εξαιρετικά με τον Αλμπερτ Ριέρα. Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, ο οποίος είχε καταλάβει το παιχνίδι μου και εγώ το δικό του. Έπαιζε απλά και βρισκόμασταν πολύ καλά».

- Προτιμάς να έχεις μπροστά σου έναν ποδοσφαιριστή που συγκλίνει πολύ ή που μένει επάνω στη γραμμή και σεντράρει;

«Προτιμώ έναν ποδοσφαιριστή που συγκλίνει και ανοίγει διάδρομο επάνω στη γραμμή. Εγώ ειδικά, επειδή είμαι επιθετικογενής μπακ και συχνά ενώνομαι με τους επιθετικούς παίκτες, προτιμώ να βρίσκω χώρο. Δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα αν ο ακραίος μπροστά μου σεντράρει από τη γραμμή. Κινούμαι με τέτοιο τρόπο ώστε να του δίνω επιλογές. Αλλά μου αρέσει να έχω διαδρόμους και να ανεβαίνω, όταν ο ακραίος μπροστά μου τραβάει τον παίκτη του μέσα. Είναι δύσκολο μετά για την αντίπαλη άμυνα να αντεπεξέλθει. Το κατανοώ αυτό και όταν ένας αντίπαλος το κάνει σε εμάς. Δεν είναι εύκολο να αμυνθείς με αυτό τον τρόπο».

- Απολαμβάνεις το να σκοράρεις. Πόσο εύκολο είναι να κυνηγάς το γκολ μέσα σε ένα ματς;

«Είναι ωραίο το να σκοράρεις. Ειδικά αν είσαι αμυντικός. Προσπαθώ να δημιουργώ προϋποθέσεις τόσο για τους συμπαίκτες μου όσο και για εμένα τον ίδιο. Ανεβαίνω συχνά και περιμένω να πάρω την μπάλα. Δεν είναι εύκολο για εμένα να κάνω αυτές τις κούρσες πάρα πολλές φορές μέσα στο ματς. Πρέπει να προσέχω και την άμυνα. Αν κάνεις την κίνηση, δεν πάρεις την μπάλα και χαθεί, την πάρουν οι αντίπαλοι, τότε πρέπει να τρέξεις πίσω. Αν έχεις απέναντί σου μία έξυπνη ομάδα, η οποία ξέρει τι πρέπει να κάνει, θα προσπαθήσει να παίξει από την πλευρά σου. Και τότε έχεις πρόβλημα».

- Προτιμάς να σκοράρεις ή να βγάζεις μία ασίστ;

«Μου αρέσει να σκοράρω, αλλά είμαι αμυντικός και πρώτιστα το καθήκον μου είναι να φυλάω την άμυνά μας. Τώρα, αν από εκεί και πέρα σκοράρω ή βγάλω μία ασίστ, χαίρομαι. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Όλοι δουλεύουμε μαζί. Και επίσης όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε».

- Σου αρέσει να εκτελείς και στημένες φάσεις. Πώς έτσι;

«Είναι ένας τομέας τον οποίο έχω δουλέψει πολύ. Έχω πετύχει και κάποια γκολ και είναι κάτι που μου αρέσει. Και όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει, τότε το κάνεις καλά. Μου αρέσει να εκτελώ και κόρνερ και φάουλ. Φέτος δουλεύουμε και πολλές ‘‘κομπίνες’’ στην προπόνηση, πράγμα το οποίο δεν είναι εύκολο σε μια ομάδα. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες τις οποίες αφομοιώνουμε και προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Είναι σημαντική δουλειά οι στημένες φάσεις».

- Πώς σε κάνεις να αισθάνεσαι όταν πανηγυρίζεις μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Είναι το καλύτερο! Για αυτούς παίζουμε, άλλωστε…».

- Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα ενόψει του αποψινού ματς;

«Φυσικά! Θα ήθελα να τους δω ξανά να γεμίζουν το γήπεδό μας. Να δημιουργήσουν τη συνήθη ατμόσφαιρα. Να κάνουν τη δουλειά τους, όπως την κάνουν πάντα και αυτή τη φορά ίσως και λίγο καλύτερα! Να μας ωθήσουν ακόμη και αν το ματς δεν πηγαίνει όπως θέλουμε από την αρχή. Εκεί πρέπει να μας δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη. Και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας!».

Η ομάδας μας έχει βρεθεί αντιμέτωπη 5 φορές απέναντι σε βελγικές ομάδα, με απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
02/10/2013 Άντερλεχτ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHL 0-3
04/11/2009 Σταντάρ Λιέγης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHL 2-0
20/10/2009 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Σταντάρ Λιέγης CHL 2-1
06/11/1974 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Άντερλεχτ ChCHL 3-0
23/10/1974 Άντερλεχτ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ChCHL 5-1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons