OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΟΔ - Ολυμπιακός 75-69...

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον εξαιρετικό ΚΑΟΔ στη Δράμα με 75-69 και γνώρισε την δεύτερη διαδοχική του ήττα. Ο Μπράουν είχε 25 πόντους, με τον Μπάβτσιτς να προσθέτει 19.

Ο ΚΑΟΔ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν κατάφερε να επιβάλει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον ρυθμό του και πήρε μία σπουδαία νίκη με 75-69.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν κακό πρόσωπο στο παιχνίδι, έχοντας 58% στις βολές (15/26), 46% στα δίποντα (21/46) και 19% στα τρίποντα (4/21).

Παράλληλα, δεν αρκεί στους Πειραιώτες νίκη στο ΟΑΚΑ επί του "τριφυλλιού" για να τερματίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, το οποίο δίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, καθώς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να γνωρίσει ακόμα μία ήττα.

Αυτό ήταν το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο ΚΑΟΔ από την πλευρά του, έκανε σημαντικό άλμα στην βαθμολογία, μπαίνοντας στην πρώτη εξάδα. Ο Μπράουν τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, ενώ ο Μπάβτσιτς πρόσθεσε 19. Ο Τζέι Μπράουν, μάλιστα ήταν ο μπροστάτης της ομάδας στο σερί 8-0 που μετέτρεψε το 55-58 του τρίτου δεκαλέπτου σε 63-58 στο 32'. Για τους "ερυθρόλευκους" που δεν κατάφεραν ξανά να προηγηθούν στο ματς, ο Ματ Λοτζέσκι τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεση του, τους Σπανούλης (γαστρεντερίτιδα), Πέτγουεϊ (ενοχλήσεις στη μέση).

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μπράουν τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους, έχοντας 7/7 βολές, 6/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο αριθμός

Ο Μάρκοβιτς, όπως και ο Λοτζέσκι είχαν μαζί 20 ριμπάουντ στον αγώνα (μάζεψαν από δέκα).

Που κρίθηκε το ματς

Ο Στράτος Περπέρογλου αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στο 75-69, 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, με τον ΚΑΟΔ να "κλειδώνει" τη σπουδαία νίκη.

Ο αγώνας

Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Μπράουν στο δεύτερο λεπτό του αγώνα με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή έκανε το 9-3 για τους Δραμινούς, προτού ο Μάντζαρης μειώσει σε 9-6 και ο Βον με 1/2 βολές κάνει το 10-6. Ο Μπάβτσιτς σημείωσε το 12-6 για να "απαντήσει" ο Μάντζαρης και να ρίξει την διαφορά στους τρεις πόντους (12-9). Ο Μπράουν έκανε το 14-9 και ο Λοτζέσκι μείωσε σε 14-11.

Ο Αμερικανός των Πειραιωτών έκανε το 14-13. Ο Ντάνστον έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και ο Σίμονς έκανε το 14-18. Ο Στράτος Περπέρογλου με δύο εύστοχες βολές σημείωσε το 14-20 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 16-20, ύστερα από καλάθι του Μάρκοβιτς.
Στην δεύτερη περίοδο, Ο Τζόουνς μείωσε σε 23-24 για να πετύχει με κάρφωμα ο Σέντρικ Σίμονς το 23-26. Ο Βον μείωσε σε 25-26 για να αυξήσει την διαφορά ο Σίμονς στους τρεις πόντους (25-28). Ο Βον με κάρφωμα έκανε το 27-28 και ο Περπέρογλου πέτυχε το 27-30. Ο Σλαφτσάκης έκανε το 29-30 και ο Ματ Λοτζέσκι με δύο εύστοχες βολές πέτυχε το 29-32. Ο ΚΑΟΔ παρολα αυτά, αντέδρασε και κατάφερε έπειτα από καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή του Μπάβτσιτς να προηγηθεί με 34-32. Ο Μάντζαρης ισοφάρισε σε 34-34 και ο Σλούκας έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Το ημίχρονο τελικά βρήκε τους Δραμινούς μπροστά στο σκορ με 37-36, καθώς ο Μπράουν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή.

Με την έναρξη της τρίτης περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αποσπαστεί από τον ΚΑΟΔ, ο οποίος ήταν... κολλημένος πίσω του. Ο Μπάβτσιτς στο 27ο λεπτό με πέντε διαδοχικούς πόντους μείωσε σε 48-49 για τους Δραμινούς, οι οποίοι πάλευαν τον αγώνα. Ο Περπέρογλου μείωσε σε 53-58 για τους Πειραιώτες, όμως ο Μάρκοβιτς έφερε στο -3 τον ΚΑΟΔ (55-58). Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το 55-58 σε 63-58 στο 32', έχοντας μπροστάρη τον Μπράουν.

Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο κι έπειτα δεν κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά, με τον ΚΑΟΔ να παίρνει τη νίκη με 75-69...

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 55-58, 75-69.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 4, Τζόουνς 4, Στίγκερς 6, Μπράουν 25(2), Βον 9, Μάρκοβιτς 9(1), Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 19(2), Ζάρας.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Λο, Ντάνστον 6, Περπέρογλου 12, Παπαπέτρου 3(1), Σλούκας 10, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 3(1), Μάντζαρης 10(2), Κατσίβελης 2.


Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την κακή εμφάνιση της ομάδας του, τονίζοντας πως οι παίκτες του ήταν αδικαιολόγητα νευρικοί. Τι δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την κακή εμφάνιση της ομάδας του, τονίζοντας ότι η πρώτη ήττα επηρέασε την δεύτερη, ενώ στάθηκε και στην νευρικότητα των παικτών του.


"Συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ και τον κόουτς, έκαναν καλή εμφάνιση, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και πήραν μια δίκαιη νίκη. Εμείς ήμασταν αδικαιολόγητα νευρικοί, είχαμε εμφανώς ψυχολογικό πρόβλημα, χάσαμε τα ριμπάουντ ξανά, δεν πηγαίναμε στις διεκδικήσεις, δεν είχαμε τρεξίματα και  όσο περνούσε η ώρα ο ΚΑΟΔ έπαιρνε αυτοπεποίθηση και έφτασε σε μια δίκαιη νίκη", είπε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

"Δεν είχαμε κάνει ήττα μέχρι πριν μια εβδομάδα και τώρα κάναμε δύο σερί. Σίγουρα η πρώτη ήττα επηρέασε τη δεύτερη. Πρέπει τώρα να δουλέψουμε, να δούμε τι δεν κάνουμε καλά αυτό το διάστημα και  να δουλέψουμε όλοι μαζί για να επιστρέψουμε στις νίκες.  Με εμφανίσεις σαν αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, με εμφανίσεις που είχαμε κάνει στο παρελθόν μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Οι απουσίες, οι ασθένειες και οι τραυματισμοί δεν είναι δικαιολογίες, ειδικά για ομάδες αυτού του βεληνεκούς. Ο Λο παραπονέθηκε για πόνους στο γόνατο πριν το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου είπε ότι δεν μπορεί να παίξει άλλο".

Λοτζέσκι: "Χωρίς ενέργεια στο παρκέ"

Από την πλευρά των παικτών, ο Ματ Λοτζέσκι στάθηκε στο γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν στο παρκέ, χωρίς να βγάλουν ενέργεια: "Νομίζω πως βγήκαμε χωρίς ενέργεια στο παρκέ. Στην αρχή μπορεί να είχαμε το προβάδισμα, αλλά οι αντίπαλοι ήταν κοντά και ένιωθαν πως μπορούν να κερδίσουν και όσο περνούσε ο χρόνος το ένιωθαν περισσότερο. Και όταν προηγήθηκαν άρχισαν πλέον να το πιστεύουν και ακόμη περισσότερο και έτσι έφτασαν στη νίκη".

Μάρκοβιτς: "Τεράστια νίκη κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης"

Ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Νέναντ Μάρκοβιτς δήλωσε: "Το παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς θέλαμε. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός ερχόταν από την ήττα στο Κύπελλο και ξέραμε ότι θα εμφανιζόταν είτε πεινασμένος για μια καλή εμφάνιση και νίκη ή θα ερχόταν με κακή ψυχολογία μετά από αυτή την ήττα και τον αποκλεισμό. Τελικά έγινε το δεύτερο και εμείς πετύχαμε μια τεράστια νίκη απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης. 

Πιστεύω πως τα παιδιά, ειδικά μετά το πρώτο ημίχρονο, το πίστεψαν πάρα πολύ. Έπαιξαν πάρα πολύ σκληρά από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και πήραμε μια σπουδαία και δίκαιη νίκη. Είχαμε τύχη γιατί ο Ολυμπιακός έχασε πολλές βολές, εμείς ελέγξαμε τα ριμπάουντ και φτάσαμε στο σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα. Κάναμε κάποια λάθη στο τέλος, αλλά όταν κερδίζεις τον Πρωταθλητή Ευρώπης δεν μπορείς να μιλάς για τα λάθη και να τα αναλύεις, αλλά να χαίρεσαι γι’ αυτή την τεράστια νίκη. 

Εύχομαι στον κόουτς και τον Ολυμπιακό καλή συνέχεια και καλή τύχη στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Δεν αλλάζουμε τους στόχους μας μετά από αυτή τη νίκη, στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Σίγουρα είμαστε πιο αισιόδοξοι.  Δεν φτάνει να κερδίζουμε ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός, αλλά και ομάδες που είναι στο δικό μας επίπεδο για να πετύχουμε γρήγορα τον στόχο μας".

Ο Έντιν Μπάβτσιτς είπε: "Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, νομίζω παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και τα καταφέραμε. Αρχίσαμε κατά τη διάρκεια του ματς να πιστεύουμε στη νίκη, παλέψαμε σκληρά και τα καταφέραμε. Πετύχαμε μια φανταστική νίκη".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons