OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κάνει τη διαφορά ο Μήτρογλου...

Το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου έπλεξε ο Αλέκος Αλεξανδρής. «Κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό» δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο παλαίμαχος επιθετικός, που… περιμένει τον Μίτσελ στο Champions League. 

 Ο Κώστας Μήτρογλου ξεκίνησε… φουριόζος τη σεζόν με τον Ολυμπιακό, αλλά και την εθνική ομάδα και σύμφωνα με τον Αλέκο Αλεξανδρή, αν συνεχίσει έτσι, το καλοκαίρι θα αποτελέσει «μήλο της έριδος» για πολλές ομάδες του εξωτερικού. Ο παλαίμαχος επιθετικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον διεθνή άσο, για το τι περιμένει από τον φετινό Ολυμπιακό στο Champions League, αλλά και για τον Μίτσελ, τον οποίο θα κρίνει στα… δύσκολα.

Αναλυτικά, ο Αλέκος Αλεξανδρής, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο, για:

-τον Κώστα Μήτρογλου, με αφορμή το χατ-τρικ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη SKODA Ξάνθη: «Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι ο επιθετικός καθιερώνεται από τη διάρκεια από την εμπιστοσύνη που του δείχνεις. Έδειξε ότι έχει το ταλέντο και τα φόντα να πάει μπροστά. Το θέμα είναι να τον εμπιστευθούν. Να παίζει σε συνεχόμενα παιχνίδια και όχι αν μία φορά δεν σκοράρει ή χάσει ευκαιρίες, να πηγαίνει στον πάγκο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι Έλληνας και δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες επιθετικοί για τα επόμενα χρόνια.

Παίζει στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, η οποία αγωνίζεται επιθετικά. Αν το εκμεταλλευτεί και κάνει καλά παιχνίδια στο Champions League, αλλά και στην εθνική ομάδα, νομίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα απασχολήσει πολλές καλές ομάδες του εξωτερικού. Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αυτό που μου κάνει εντύπωση και είναι κάτι που είχα κι εγώ, είναι ότι δεν επηρεάζεται από κάποιες χαμένες ευκαιρίες στη διάρκεια ενός αγώνα. Δείχνει ότι την αφήνει πίσω του και στην επόμενη θα λειτουργήσει με το ένστικτο του καλού επιθετικού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό προσόν».

-το αν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά το δίδυμο Σαβιόλα-Μήτρογλου: «Είναι τόσο τέλεια χαρακτηριστικά δεμένοι οι δύο παίκτες. Ο Μήτρογλου να παίζει στην κορυφή και ο Σαβιόλα περιφερειακά. Όποιος δεν βλέπει κάτι τέτοιο, καλύτερα να μην ασχολείται με το αντικείμενο».

-το αν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός στο φετινό Champions League: «Όλοι το εύχονται, αλλά το θέμα είναι να γίνει και στην πράξη, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τρίτης. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια πολύ καλή ομάδα και κανείς δεν το παραγνωρίζει, αλλά δεν πρέπει να την φοβηθεί. Να υπάρχει σεβασμός, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Πιστεύω ότι στο Καραϊσκάκη μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αν εξαιρέσουμε μια-δύο χρονιές που είχε άσχημα αποτελέσματα στην έδρα του, όλα τα υπόλοιπα χρόνια έχει κερδίσει μεγαλύτερες ομάδες από αυτόν. Νομίζω ότι πρέπει τους… εκνευρίσει. Πρέπει να πιέσει από την αρχή και να μην δώσει χώρο. Αν αμύνεται πίσω από τη μεσαία γραμμή, αργά ή γρήγορα θα δεχθεί γκολ, αφού η Παρί έχει πολλούς ικανούς και ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Το θέμα είναι να τους προβληματίσεις και να… κυνηγάνε κι αυτοί εσένα».

-την παρουσία του Νταβίδ Φουστέρ: «Η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό, δείχνει ότι είναι επαγγελματίας. Δεν διαμαρτύρεται όταν μένει εκτός ενδεκάδας, όταν μπαίνει δεν δείχνει τσαντισμένος ή στενοχωρημένος και αδιάφορος και δίνει τα πάντα, είτε παίξει ένα ημίχρονο, είτε παίξει ένα πεντάλεπτο. Παίζει σε πολλές θέσεις και κάθε προπονητής θέλει να έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές».

-το αν θα εμπιστευόταν τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού: «Πρέπει να ποντάρεις σε αυτούς τους παίκτες γιατί ο Ολυμπιακός είναι ελληνική ομάδα. Μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παίρνει ξένους παίκτες, αλλά ο κορμός της ομάδας πρέπει να βασίζεται σε Έλληνες παίκτες, όπως ήταν πιο παλιά, που υπήρχαν έξι-επτά ή και οχτώ παίκτες στην ενδεκάδα. Τώρα αυτό είναι ένα… μαγικό νούμερο, αλλά νομίζω ότι οι ομάδες εκεί πρέπει να στραφούν.

Όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί ξένοι από διάφορες, η ομάδα χάνει την αγωνιστική της ταυτότητα. Ο Ολυμπιακός είναι, θα έλεγα, ομάδα του λαού και ο κόσμος θέλει να βλέπει Έλληνες παίκτες. Προσωπικά, θα έδινα την ευκαιρία σε κάθε παίκτη που αξίζει και είναι καλύτερος από κάποιον άλλον, όχι απλά για να είναι στην ενδεκάδα».

-τον Μίτσελ: «Είμαι της άποψης ότι όταν έχεις έναν προπονητή, δεν πρέπει να τον κρίνεις καθαρά και μόνο από τα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πρέπει να έχουν εκτιμήσει, να ξέρουν τι μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο, τι όραμα μπορεί να δώσει και να τον αφήσουν να δουλέψει. Αν πιστεύουν ότι κάνει σωστά τη δουλειά, γιατί το αποτέλεσμα πολλές φορές κρίνει, αλλά δεν είναι και το πιο σίγουρο συμπέρασμα.

Εγώ θέλω να τον δω τώρα, στη διάρκεια των δύσκολων αγώνων του πρωταθλήματος και του Champions League και να δω στην πορεία τι μπορεί να μου προσφέρει σαν όραμα. Όχι απλά για να πάρεις ένα πρωτάθλημα ή ένα παιχνίδι χωρίς να προσφέρει θέαμα, χωρίς να προσφέρει τίποτε.

-τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά φέτος στον Ολυμπιακό: «Μέχρι τώρα, τη διαφορά την κάνει ο Μήτρογλου. Έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, έχει σκοράρει πολλές φορές και μακάρι να συνεχίσει. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παίκτες, που κατά τη διάρκεια της σεζόν θα αποδειχθούν πολύ σημαντικοί, γιατί έχουν την ποιότητα να το κάνουν».

-το δικό του μέλλον ως προπονητής: «Υπάρχουν πάντα συζητήσεις, αλλά για εμάς, οι οποίοι είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το θέμα είναι να βρούμε καλές συνθήκες. Οι πραγματικά καλές συνθήκες δεν αφορούν μόνο το οικονομικό, αλλά το να μπορείς να συνεργαστείς με ανθρώπους, που έχουν τις ίδιες απόψεις και την ίδια αγάπη για το άθλημα. Οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην λες ‘πάω οπουδήποτε’. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons