OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-2 (61' Βάις, 75' Σαβιόλα)






Με τον κεφάτο Σαβιόλα να τα κάνει όλα (ασίστ και γκολ), ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Ο Βάις το άλλο γκολ, επτά κίτρινες έδωσε ο Βοσκάκης σε παίκτες του "ιστορικού". Ποιος ήταν ο MVP και ποια η απογοήτευση του ματς.

Μετά τους δύο "πεταμένους" βαθμούς στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, δίχως μάλιστα να συναντήσει πολλά εμπόδια κόντρα στον ακίνδυνο Πανιώνιο.

Οι Πειραιώτες από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν το πάνω χέρι, η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ τους, όμως δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

Τελικά, ο Πανιώνιος άντεξε 60 λεπτά, αφού εκεί ο Βάις άνοιξε το σκορ και έπειτα όλα ήταν πιο δύσκολα για τους Νεοσμυρνιώτες. Ο Σαβιόλα, αφού πρώτα πάσαρε στον Σλοβάκο, στη συνέχεια σκόραρε και "κλείδωσε" τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, έλειψαν όμως οι φάσεις και το θέαμα κι αυτό οφείλεται στους γηπεδούχους αλλά και στον διαιτητή που "κιτρινίζε" σε κάθε ευκαιρία, όποιον ποδοσφαιριστή έκανε να διαμαρτυρηθεί. Είναι ενδεικτικό, πως ο Βοσκάκης έδωσε επτά κίτρινες κάρτες όλες σε παίκτες του Πανιωνίου, κάτι προκάλεσε τον εκνευρισμό τους.

Όπως και να 'χει, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους παίκτες του Παντελή, που δεν απείλησαν καθόλου τους Πειραιώτες, ήταν εντελώς ακίνδυνοι και έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του Πανιώνιου, ενώ ο Ολυμπιακός παραμένει για 25 εκτός έδρας ματς αήττητος, έχοντας 1061 λεπτά να δεχτεί γκολ.

M' αυτό το αποτέλεσμα οι Πειραιώτες παραμένουν στην κορυφή έχοντας 4 βαθμούς και ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δοκιμάζεται την Κυριακή στην έδρα του ΟΦΗ, ενώ ο Πανιώνιος μετρά έξι βαθμούς σε ισάριθμα ματς. Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό θα είναι η Άντερλεχτ την Τετάρτη και η Βέροια για το πρωτάθλημα την Κυριακή, ενώ οι "κυανέρυθροι" φιλοξενούν τον Άρη το άλλο Σάββατο (5/10).


Ο αγώνας

Δίχως να υπολογίζει στους Κολοβό, Παντίδο και Μητρόπουλο, ο Παντελής παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Γιάννου μοναδικό προωθημένο. Από την άλλη, ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Ολαϊτάν στη βασική ενδεκάδα, τους Κάμπελ-Βάις στα πλάγια, τον Σαλίνο να επιστρέφει, τον Μήτρογλου να μένει εκτός 18άδας και σύστημα 4-4-2.

 
Παραδοσιακά, τα ματς ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό έχουν καλό θέαμα, φάσεις, ρυθμό και γκολ. Έτσι και σήμερα, το παιχνίδι ήταν καλό, με ωραίο ρυθμό και τους Πειραιώτες να παίρνουν τον έλεγχο από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι παίκτες του Μίτσελ, είχαν κατοχή της μπάλας μέχρι και 70%, την κυκλοφορούσαν σωστά, όμως είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν απείλησαν, όμως σίγουρα τους έλειπε η ουσία...

Στο 15' ο Σιόβας σούταρε έπειτα από κόρνερ, στο 21' ο Κάμπελ έκανε ωραίο κοντρόλ και αμέσως γυριστό σουτ, όμως αμφότεροι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ολαϊτάν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Σαβιόλα, σούταρε από πλάγια δεξιά θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πανιωνίου. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου, αν και ο Σαβιόλα παραλίγο να σκοράρει στις καθυστερήσεις, όμως το σουτ του κατέληξε λίγο άουτ.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης, τα αίματα άναψαν αφού οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός πως πέντε παίκτες τους είχαν δει κίτρινη κάρτα σε μόλις 50 λεπτά αγώνα, αλλά και για υποδείξεις οφσάιντ, που κακώς καταλογίστηκαν από τον επόπτη και τον διαιτητή. Παρόλα αυτά, οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν, παρά μόνο να ροκανίσουν το χρόνο.

Βλέποντας πως το πρόβλημα της ομάδας του δεν είναι στο ανασταλτικό αλλά στο επιθετικό κομμάτι, ο Μίτσελ αποφάσισε να κάνει την πρώτη του κίνηση. Έβαλε τον Στσέποβιτς στη θέση του Κάμπελ και ο Ολαϊτάν γύρισε πίσω για να καλύψει το κενό του Κοσταρικανού. Ο Σέρβος επιθετικός μπορεί να πέτυχε κάποιο γκολ, όμως με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, η εικόνα των Πειραιωτών βελτιώθηκε.

 
Το γκολ μάλιστα δεν άργησε να έρθει, αφού στο 61' ο Σαβιόλα έβγαλε ωραία πάσα για τον Βάις και εκείνος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πανιώνιος όχι μόνο δεν απείλησε για να ισοφαρίσει, αλλά δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Ο Στσέποβιτς έδωσε ωραία στον Ολαϊτάν, εκείνος από τα δεξιά εντός περιοχής πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σαβιόλα και ο Αργεντινός από κοντινή θέση έγραψε το 0-2 στο 75'.

Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές και τις δύο ομάδες να έχουν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν συντήρηση δυνάμεων, ενώ οι "κυανέρυθροι" απλά κυκλοφορούσαν τη μπάλα μέχρι να τελειώσει το ματς. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σωτήρια και το σουτ του Μανιάτη (90+3') και αυτό του Βάις (90+4').

"Καθαρό" 4-4-2 από τον Μίτσελ...
Ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα. Ο Σαλίνο επιστρέφει δεξιά στην άμυνα, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς, Σιόβας στο κέντρο της...
Οι Μανιάτης και Σάμαρης είναι τα δύο χαφ, ενώ οι Βάις και Κάμπελ θα είναι στα δύο άκρα...
Ο Ολαϊτάν με τον Σαβιόλα θα είναι στην επίθεση...

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Παναγιωτούδης, Μενδρινός, Ντούνης, Καλτσάς, Γιάννου, Αραβίδης.

Στον πάγκο των γηπεδούχων: Παπαδόπουλος, Πάνος, Ριβέρο, Λάζνικ, Καμπάνταης, Ζαχαράκης, Κουλουχέρης.

Ολυμπιακος: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Κάμπελ, Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις, Σαβιόλα, Ολαϊτάν.

Στον πάγκο : Μέγιερι, Ιμπαγάσα, Εντιγκά, Παπαδόπουλος, Μετζανί, Ντομίνγκεζ, Σέποβιτς.



Σήμερα, Σάββατο 28/09 στις 20:30 (NovaSports 2), η ομάδα μας αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανιώνιο, για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Οι Αποστολές των ομάδων...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Πάνος, Ζαχαράκης, Μενδρινός, Καλτσάς, Γιάννου, Παναγιωτούδης, Ντούνης, Αραβίδης, Καμπάνταης, Μαρουκάκης, Λάσνικ, Ριβέρο, Ν. Παπαδόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Χολέβας, Ιμπαγάσα, Μανιάτης, Μανωλάς, Μετζανί, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σέποβιτς, Σιόβας, Βάις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons