OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο βασιλιάς της Πόλης...

Αυτή η Πόλη… του πάει. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 83-78 της Αναντολού Εφές, έκανε το 2/2 στο Rixos Cup και έδειξε να βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Κορυφαίος ο Σλούκας με 15π. Την Παρασκευή με Μπεσίκτας.

Ένας Ολυμπιακός εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση στο πρώτο μέρος και με χαρακτήρα στο δεύτερο όταν αναχαίτισε την αντεπίθεση των αντιπάλων του, επικράτησε 83-78 της Αναντολού Εφές. Οι «ερυθρόλευκοι» σκόρπισαν υποσχέσεις κι έδειξαν σε καλό δρόμο παρότι έπαιξαν χωρίς Σπανούλη, Μπέγκιτς, Κατσίβελη και Μαυροειδή. Σλούκας με 15 και Πρίντεζης με 13 πόντους οι πρώτοι σκόρερ. Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στον τελικό του τουρνουά την Μπεσίκτας.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον. Δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο στην άμυνα και με πρωταγωνιστές τους Σλούκα και Ντάνστον στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 16-8. Ένα ξέσπασμα του Πέτγουεϊ, που πέτυχε οκτώ πόντους σε περίπου ένα λεπτό, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό +13 (18-31).

Η κυριαρχία των πρωταθλητών Ευρώπης συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Έφτασαν σε νταμπλ σκορ (18-36) και παρότι το τάιμ άουτ του Οκτάι Μαχμούτι διόρθωσε κάπως τα πράγματα κι επέτρεψε στους γηπεδούχους να μειώσουν στους δώδεκα (24-36), με διαδοχικούς πόντους του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός «ξεκόλλησε» και με άριστη λειτουργία σε άμυνα κι επίθεση έκλεισε το ημίχρονο στο +18 (32-50).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι Πειραιώτες έφτασαν τη διαφορά και στους είκοσι (34-54) δείχνοντας να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι. Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου η Εφές επιχείρησε μία αντεπίθεση με αφετηρία τους Ερντέν και Σαβάνοβιτς. Ένα λεπτό πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, μετά από αντιαθλητικό του Πέτγουεϊ στον Μπαλμπάι και δύο βολές του Σαβάνοβιτς, η Εφές μείωσε στους 10 (53-63) και με ένα ακόμη καλάθι του Σέρβου φόργουορντ έκλεισε το δεκάλεπτο στο -8 (55-63).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ από τους Τούρκους. Πολλά κρίθηκαν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, όταν το τρίποντο του Σλούκα επανέφερε τη διαφορά στους δώδεκα (61-73), την ώρα που η Εφές είχε μειώσει στους εννιά και είχε χάσει ευκαιρίες να πλησιάσει περισσότερο. Με τρίποντα από Σαβάνοβιτς και Χόπσον η Εφές προσπάθησε να μείνει ζωντανή, έφτασε στο -6 στα 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός με Λο, Παπαπέτρου και Σλούκα είχε τις απαντήσεις κι έφτασε τελικά στη νίκη, παρά την απώλεια του Ντάνστον με πέντε φάουλ στο τελευταίο λεπτό. Οι Πειραιώτες αντεπεξήλθαν στην πίεση σε όλο το γήπεδο και τη δοκιμασία των φάουλ μέχρι το φινάλε.

Δεκάλεπτα: 18-31, 32-50, 55-63, 78-83

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Μπαλμπάι 3, Οσμάν 7 (1), Βασιλειάδης 6, Μπατούκ 2, Ερντέν 10, Σαβάνοβιτς 16 (2), Γκόρντον 4, Χόπσον 16 (2), Πλάνινιτς 8 (10ασ), Μπάρατς 6.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 8 (2), Λο 9 (1τριπ, 6ασ), Ντάνστον 8, Περπέρογλου 8 (2), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 15 (1), Σίμονς 6, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 5 (1), Χριστοδούλου, Λοτζέσκι 2.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε ως μια καλή νίκη αυτή του Ολυμπιακού επί της Εφές στο τουρνουά «Rixos Cup» και μίλησε για τον διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας των παικτών. 

Αμέσως μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές Αναντολού στο τουρνουά «Rixos Cup» ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εξήγησε γιατί είναι λογικό οι παίκτες να βρίσκονται σε διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον Βαγγέλη Μάντζαρη και στον Κώστα Σλούκα.

«Είχαμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά περιμέναμε την αντίδραση της Αναντολού Εφές. Πρόκειται για μια ομάδα με έμπειρους παίκτες. Είναι λογικό αυτή την περίοδο να μην μπορεί καμία ομάδα να παίζει καλά για 40 λεπτά. Κάθε δύο εβδομάδες οι προπονητές βάζουμε νέους παίκτες στο ρόστερ, με αποτέλεσμα, κάτι που είναι λογικό, να μην είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας. Ήταν μια καλή νίκη», ανέφερε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και στη συνέχεια μίλησε για τους Σλούκα και Μάντζαρη:

«Και οι δύο τους στα 22 τους έχουν πάρει δύο Ευρωλίγκες. Ο Βαγγέλης είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό πέρσι. Έχει δουλέψει σκληρά και είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο. Και τους δύο τους πιστεύω πολύ».

Από την πλευρά των παικτών, ο σέντερ των Πειραιωτών Μπράιαντ Ντάνστον είπε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά δεν υπολογίσαμε πως η Εφές είναι πολύ καλή ομάδα και θα επέστρεφε. Είχαμε κάποια προβλήματα στα ριμπάουντ και σε κάποια άλλα σημεία τα οποία πρέπει να διορθώσουμε αύριο»  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons