OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παίκτης του Ολυμπιακού κι επίσημα είναι ο Ματ Λοτζέσκι...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ματ Λοτζέσκι. Ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ (1,98μ.) με βελγικό διαβατήριο φόργουορντ υπέγραψε για δύο χρόνια. Η Οστάνδη, στην οποία αγωνιζόταν ο παίκτης, θα εισπράξει περίπου 200.000 ευρώ.

Ο Λοτζέσκι, που καλείται να αντικαταστήσει τον Κώστα Παπανικολάου, κατέκτησε το βελγικό πρωτάθλημα με την Οστάνδη και αναδείχθηκε MVP της λίγκας έχοντας 17,1 πόντους (77,4% βολές, 62,1% δίποντα, 38,5% τρίποντα), 4,9 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 1,1 κλεψίματα σε 30,9 λεπτά κατά μέσο όρο. Στο Eurocup είχε 16 πόντους (96,6% βολές, 51,2% δίποντα, 57,1% τρίποντα), 5,3 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,8 κλεψίματα σε 32,2 λεπτά ανά αγώνα. Μάλιστα έκανε δύο πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι στον Πανιώνιο: στο πρώτο ματς είχε 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα και στο δεύτερο 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Hawaii όπου σε μία διετία είχε 15,3 πόντους, 4,9 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 1,5 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Δεν επελέγη στα ντραφτ και από το 2007 αγωνίζεται στο Βέλγιο, πρώτα με την Άαλσταρ και εν συνεχεία με την Οστάνδη.

Αποτελεί το πέμπτο απόκτημα του Ολυμπιακού μετά τους Πέτγουεϊ, Σίμονς, Ντάνστον και Μπέγκιτς. Από εδώ και πέρα, ο Ολυμπιακός έχοντας ολοκληρώσει τις μεταγραφές κορμού, κοιτάζει να ενισχυθεί με παίκτες σε μορφή επένδυσης, με τον Γιάννη Παπαπέτρου να αποτελεί το βασικό του στόχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Matt Lojeski. Ο Αμερικανός φόργουορντ θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια». 

Ποιος είναι ο Ματ Λοτζέσκι, που βρέθηκε από τη Χονολουλού στον Πειραιά; Διαβάστε γιατί τον αποκαλούν το "βελούδινο σφυρί", ποια ήταν ακριβώς η διαδρομή του και τα υπόλοιπα από τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Αμερικανό φόργουορντ.

1) Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1984 στο Ρέισιν του Ουινσκόνσινγκ. Έχει ύψος 1.98 και ζυγίζει 91 κιλά

2) Άφησε εποχή στο γυμνάσιο Σεντ Κάθριν με τις αθλητικές του επιδόσεις. Όχι, όμως, μόνο στο μπάσκετ! Έπαιζε επίσης μπέιζμπολ, ενώ είχε διακρίσεις στο ποδόσφαιρο και στο cross-country.

3) Ο πατέρας του ήταν προπονητής της American Legion στην γενέτειρα του. Οπότε ο Ματ Λοτζέσκι μικρός σκεφτόταν το ενδεχόμενο να παίξει επαγγελματικά μπέιζμπολ και για χατίρι των γονιών του. "Τελικά, αποδεικνύεται ότι ο αδερφός μου ο Ντέιβιντ είναι καλύτερος από μένα κι είναι πιθανό να γίνει ντραφτ, οπότε όλα καλά" λέει αστειευόμενος.

4) Θεωρείται "late-bloomer". Άργησε, δηλαδή, να "ανθίσει" στο γήπεδο του μπάσκετ. Ο ίδιος το συνδέει με το γεγονός ότι άργησε να ωριμάσει, επειδή πάντα ήταν ο μικρότερος στην τάξη του, αλλά κι από το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα αδύνατος και καθυστέρησε να δυναμώσει σωματικά.

5) Με τις επιδόσεις του στο γυμνάσιο μπήκε το ραντάρ αρκετών ομάδων (Μαρκέτ, Πέπερνταϊν, Γιούτα Στέιτ), αλλά θα έπρεπε να μείνει εκτός για ένα χρόνο κι έτσι επέλεξε τη λύση του τζούνιορ κόλετζ (Ίστερν Ουαϊόμινγκ). Την τελευταία στιγμή οι μετοχές του έπεσαν, καθώς έγινε γνωστή η τιμωρία του από την ομάδα στα τέσσερα πρώτα ματς της χρονιάς (ένα περιστατικό με αλκοόλ).

6) "Ήθελα να έχω χρόνο συμμετοχής και για αυτό πήγα στο Ίστερν Ουϊόμινγκ. Η διαδικασία της απόρριψης μου έκανε καλό, γιατί βγήκα πιο δυνατός" έχει σχολιάσει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

7) Στο τζούνιορ κόλετζ έβγαλε μάτια. Οδήγησε την ομάδα του στην 8η θέση στο τουρνουά NJCAA (η υψηλότερη στην ιστορία της) κι ο ίδιος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 21.5 πόντους.

8) Μετά από δύο χρόνια μεταπήδησε στο κολέγιο της Χαβάης, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Από το συγκεκριμένο έχει αποφοιτήσει μόνο ένας παίκτης που έπαιξε στο ΝΒΑ (Άντονι Κάρτερ), αλλά αρκετοί που έκαναν καριέρα στην Ευρώπη, όπως ο Καρλ Ίνγκλις, ο Τζούλιαν Σένσλεϊ (Ίκαρος) και φυσικά ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντελ Ντεμπς.

9) Αν και η πρώτη του εμπειρία από τη Χαβάη δεν ήταν η καλύτερη (καθώς αρρώστησε στο ταξίδι και δεν απήλαυσε το νησί), φρόντισε αγωνιστικά να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του. Ένα από τα πρώτα του ματς ήταν αυτό κόντρα στο πανίσχυρο Μίσιγκαν Στέιτ. Πέτυχε 20 πόντους με 6/8 τρίποντα οδηγώντας την ομάδα του στο εμφατικό 84-62 επί των Σπάρτανς.

10) "Μπορεί να σουτάρει, να χειριστεί τη μπάλα, να πάει στα ριμπάουντ και δουλεύει πολύ στην άμυνα. Πάνω από όλα είναι παίκτης του προπονητή" τον περιγράφει ο παλιός του προπονητής στη Χαβάη, Ράιλι Ουάλας.

11) Στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο ήταν πρώτος σε πόντους (16.9), ασίστ (4.5) και κλεψίματα (1.7) στην ομάδα.

12) Έκανε το καλύτερο του παιχνίδι απέναντι στο Μπόις Στέιτ έχοντας 35 πόντους (11/14 σουτ συνολικά) και 7/7 τρίποντα!

13) Δοκίμασε την τύχη του ΝΒΑ και συγκεκριμένα έκανε προπονήσεις με τους Μιλγουόκι Μπακς. Όλα αυτά τα χρόνια έχει επιχειρήσει αρκετές φορές να κάνει το μεγάλο άλμα (Τζαζ, Ουόριορς), ενώ φέτος δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον των Νιου Ορλίνς Πέλεκανς.

14) Η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Άαλσταρ στο Βέλγιο, με την οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (18.3 πόντους) και MVP.

15) Οι εμφανίσεις του εκεί του χάρισαν ένα συμβόλαιο με την ισχυρότερη ομάδα της χώρας, την Οστάνδη. Αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη για τέσσερα χρόνια κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (2012, 2013), δύο κύπελλα (2010, 2013).

16) Πέρσι αναδείχτηκε MVP του κυπέλλου και του πρωταθλήματος, έχοντας 17.1 πόντους (77% στις βολές, 62% στα δίποντα και 39% στα τρίποντα), 4.9 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής.

17) Πέρσι (2012) η Οστάνδη κατέκτησε το πρωτάθλημα με δικό του τρίποντο. Ευστόχησε στο καθοριστικό σουτ 30'' πριν το φινάλε στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς κι ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο πόντους.

18) Είχε πολύ υψηλά νούμερα στο Eurocup την περασμένη σεζόν: 16.0 πόντους (με 51% στα δίποντα, 57% στα τρίποντα και 97% στις βολές), 5.3 ριμπαόυντ και 2.5 ασίστ. Έπαιξε δύο φορές απέναντι στον Πανιώνιο. Μάλιστα στην πρεμιέρα όταν είχε 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής.

19) Είναι παντρεμένος με την Ελίς Ο'Μπράιεν την οποία γνώρισε στην γενέτειρα του το Ρέισιν και έχει δύο γιους: τον Μάθιου και τον Μέισον.

20) "Οικογενειάρχης". Έτσι περιγράφει τον εαυτό του στο Twitter. Είναι ενεργός στα social media, όπου συνηθίζει να ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών του.

21) Δεν του αρέσει η δημοσιότητα, αφού όπως λέει: "Παίζοντας τρία χρόνια στην ίδια ομάδα, έχω γίνει αρκετά γνωστός στην πόλη, αλλά όχι τόσο όσο οι ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι, βέβαια, κάτι καλό γιατί μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου, χωρίς να σε ενοχλεί κανείς".

22) Στόχος του είναι να παίζει μπάσκετ μέχρι τα 35. "Θα παίζω όσο μπορώ να βγάζω καλά χρήματα. Δεν είναι εύκολη η ζωή στο εξωτερικό, αλλά όσο πληρώνομαι καλά και μπορώ να κάνω αυτό που μου αρέσει, θα συνεχίσω".

23) Ντύνεται συνήθως με σορτσάκια και t-shirt, ενώ παλαιότερα είχε αποκαλύψει ότι "δεν έχω ούτε ένα κουστούμι". Του άρεσε ιδιαίτερα το ζεστό κλίμα της Χαβάης, που είναι παρόμοιο με αυτό που θα συναντήσει στην Αθήνα

24) Θεωρείται ένας all-around παίκτης, που είχε σε όλη του την καριέρα μεγάλα νούμερα σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ. Σπάνια κάνει κακές επιλογές και δεν χρειάζεται να πάρει πολλές προσπάθειες για να βρει ρυθμό. Για αυτό και ανέκαθεν είχε πολύ υψηλά ποσοστά στα σουτ, ειδικά στα τρίποντα και στις βολές. Εδώ αναλυτικά τα στατιστικά του. Κάπως έτσι  βγήκε και ο πολύ εύστοχος χαρακτηρισμός "Velvet Hammer". Είναι ένα βελούδινο σφυρί, δηλαδή. Ένας παίκτης που κάνει πολύ αθόρυβη δουλειά και χωρίς να το καταλάβει κανείς τελειώνει το ματς και έχει σκοράρει 20 πόντους.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons