OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Παιχνίδι οριοθέτησης στόχων...

Σημαντικό παιχνίδι για τους στόχους του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα χαρακτήρισε αυτό με τη Μακάμπι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. "Δεν είναι πανάκεια το πλεονέκτημα έδρας" σχολίασε ενόψει προημιτελικών. 

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τους φορμαρισμένους Ισραηλινούς λόγω και της δεδομένης πλέον απουσίας του Πρίντεζη και εστίασε στην καλή περιφερειακή άμυνα, ούτως ώστε να περιοριστούν οι καλοί σκόρερ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ. Όσον αφορά το θέμα των αποτελεσμάτων στο φετινό πρωτόγνωρο Top 16, τόνισε πως είναι φυσιολογικό να παρουσιάζονται σκαμπανεβάσματα ενώ σε ερώτηση για το τι προτιμά –πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας- σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, απάντησε το δεύτερο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα μπουν σε καμία περίπτωση στη διαδικασία να διαλέξουν θέση ή αντίπαλο.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε:
«Αύριο παίζουμε με ένα μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη. Είναι ένα ειδικών συνθηκών ματς. Η Μακάμπι προέρχεται από ένα καλό σερί γιατί έχουν ρίξει το βάρος στην Ευρωλίγκα και είναι μέσα στη πρόκριση. Και για αυτούς και για εμάς είναι σημαντικό, με νίκη αύριο κατά τη γνώμη μου θα έχουμε προκριθεί. Δεν θα είναι εύκολο, κανείς στην ομάδα δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δεν ήμαστε πλήρεις. Ο Πρίντεζης θα είναι εκτός γιατί πονάει ακόμα στη μέση. Λείπει και ο Μάντζαρης που ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει όμως πολύ «βαθύ» ρόστερ. Φάνηκε και στο ματς με τη Σιένα που ήμασταν απροετοίμαστοι να παίξουμε χωρίς τον Γιώργο. Ήταν πολύ δύσκολο ματς και πλέον έχουμε τη τύχη στα χέρια μας. Κοιτάμε να νικήσουμε αύριο και μετά έχουμε δύο ματς για να οριοθετήσουμε τους στόχους μας, που είναι η δεύτερη θέση ή η απλή πρόκριση», τόνισε αρχικά ο κόουτς Μπαρτζώκας που στη συνέχεια προχώρησε σε μία πιο αναλυτική προσέγγιση της «ομάδας του λαού»:

«Είναι μία ομάδα ρυθμού. Παίζει καλά στον αιφνιδιασμό. Θα χρειαστεί έλεγχος των ριμπάουντ, λίγα λάθη και προσοχή στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Υπάρχουν σημαντικοί παίκτες για το παιχνίδι τους. Ο Τζέιμς καλύπτει τα λάθη τους στην άμυνα, αλλά στην επίθεση υπάρχουν οι Λόγκαν, Σμιθ, Οχαγιόν και Χίκμαν. Έχουν καλό σουτ από μακρινή απόσταση, οπότε η άμυνά μας θα πρέπει είναι αυτή που πρέπει για να μην μας δημιουργήσουν προβλήματα».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, για:
-το πώς θα καλυφθεί το κενό του Πρίντεζη.
«Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Με τη Σιένα προσαρμοστήκαμε στα σχήματα της έτσι θα λειτουργήσουμε και αύριο. Ανάλογα με τον αντίπαλο πράττεις και εσύ όταν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Έχουμε τον Άντιτς που θα πάρει το περισσότερο κομμάτι του χρόνου στο «4», αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν και τα «τριάρια» που θα μετατοπιστούν εκεί για αρκετό διάστημα».

-τον Πέρκινς που αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του και τον βαθμό ετοιμότητάς του:
«Μακάρι να βοηθήσει ο Πέρκινς όπως και ο Σερμαντίνι στο πρώτο ματς εκεί. Έχουν και οι δύο υγιές κίνητρο να θέλουν να αποδείξουνς πράγματα. Ο Ντορόν θα πρέπει να χειριστεί σωστά την καλή του διάθεση για να βοηθήσει. Δυστυχώς, δεν έχει βρει ρυθμό ακόμα και στο ματς με τον Κολοσσό δεν μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε περισσότερο. Θα πρέπει να είναι λίγο πιο αποφασιστικός στην επίθεση για να προσφέρει και σε αυτό το κομμάτι. Γενικά είναι σε καλό δρόμο και έχω την αίσθηση ότι αύριο θα μας βοηθήσει να νικήσουμε».

-το τι έχει αλλάξει η Μακάμπι και πάει καλύτερα:
«Δεν έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερο. Έτσι όπως είναι το Top 16 φέτος παρατηρούμε τέτοια φαινόμενα με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων. Η ανάλυση για την πρωτόγνωρη κατάσταση του φετινού προγράμματος θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι τόσο η σωματική κούραση αλλά η πνευματική. Το να προετοιμάζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα σου εξασθενεί το κίνητρο. Εμείς είμαστε καλά αλλά στο ματς με τον Κολοσσό είχαμε τόσο πνευματική κούραση που βγήκε. Δείτε τα αποτελέσματα των άλλων πρωταθλημάτων και θα καταλάβετε. Συμβαίνει με όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Top 16. Είναι καλό το επίπεδο για τους φιλάθλους, υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά όσοι δουλεύουμε στα προπονητικά προγράμματα καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε σε ένα πλάνο που δεν έχουμε συναντήσει ξανά. Εμείς έχουμε 7-4 ρεκόρ με μεγάλες εκτός έδρας νίκες και ακόμα δεν έχουμε προκριθεί, ενώ πέρυσι με έξι αγώνες μπορούσες να περάσεις και με τρεις νίκες. Αυτό που μετράει είναι να είσαι καλή κατάσταση όταν θα κριθούν οι τίτλοι και να μην έχει απώλειες νωρίτερα».

-τις διαφορές που χάνει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια στο τέλος:
«Έχουμε ολιγωρήσει σε 3-4 ματς στην Ευρωλίγκα που έκριναν είτε διαφορές είτε νίκη. Είχαμε λάθος αποφάσεις. Προσπαθώ να εξηγήσω με τους παίκτες τι συνέβη. Το ότι ήμασταν 7 πόντους μπροστά με τη Σιένα και βρεθήκαμε στο +1 ήταν πρόβλημα. Δεχθήκαμε δύο τρίποντα από λάθη στην άμυνα, ο ανθρώπινος παράγοντας την ώρα της πίεσης κάνουν πιο δύσκολη την διαχείριση. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα φάουλ που είχαμε να δώσουμε. Όμως για οτιδήποτε λάθος κάνουμε υπάρχει και αυτό που κάνει ο αντίπαλος. Ήμασταν 10-11 πόντους πίσω στην Ιταλία και τελικά νικήσαμε. Με βάση τη δική μας ανάλυση όλη η Σιένα θα πρέπει να είχε παραιτηθεί.

Όμως αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι υπάρχει άγχος και κίνητρο στον αντίπαλο για να νικήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης . Δεν είμαστε ούτε πολύ έμπειρη ομάδα, δεν έχουμε τους σούπερ πρωταγωνιστές – με εξαίρεση τον Σπανούλη- και για πρώτη φορά αυτό το σύνολο καλείται να διαχειριστεί αγώνες που πρέπει να νικήσει. Ο Ολυμπιακός δεν ένα έτοιμος να μπαίνει σαν φαβορί σε όλα τα μας με τις μεγάλες ομάδες. Μπορούμε να νικήσουμε τον οποιοδήποτε, αλλά αυτό είναι διαφορετικό. Πήραμε πέρυσι την Ευρωλίγκα όντας το απόλυτο αουτσάιντερ. Όταν παίζουμε εκτός έδρας νιώθω πιο ήρεμος, έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση αντί στα εντός. Επειδή δεν είμαστε φαβορί, νικάμε ακόμα και αν δεν παίξουμε πολύ καλά. Όλοι κάνουμε λάθη προπονητές και παίκτες. Είναι μεγάλη η χρονιά και είναι λογικό να κάνουμε. Για κάποιους ήταν απρόσμενο ο Ολυμπιακός να μείνει στο υψηλό επίπεδο. Αν προκριθούμε στους «8» θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για το Final Four».

-το αν λείπει από τον Ολυμπιακό μία νίκη που θα συνδυάσει το αποτέλεσμα, το θέαμα κα την κάλυψη της απαιτούμενης διαφοράς:
«Όταν τελειώνει ένα ματς και έχουμε νικήσει δεν μπορώ να υποτιμώ μία νίκη ακόμα και αν δεν έχει καλυφθεί η διαφορά. Είναι αλαζονεία και αχαριστία απέναντι στον αντίπαλο. Θα ήθελα να κάνουμε μία εμφατική νίκη για τον κόσμο και τα παιδιά. Αντιλήφθηκα μία …παγωμάρα μετά το ματς στα αποδυτήρια, αλλά απ’ έξω άκουσα έναν άνθρωπο να πανηγυρίζει και αυτός ήταν ο πρόεδρος. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κάνει τα πάντα για την ομάδα και το ευχαριστήθηκε»

-το αν προτιμά να παίξει η ομάδα με πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά:
«Ξεκάθαρα για μένα θα είναι καλύτερο να παίξουμε με μειονέκτημα έδρας. Η ομάδα που το έχει, παίζει με μεγάλη πίεση γιατί πρέπει να νικήσει τα δύο πρώτα παιχνίδια, ενώ αυτή με το μειονέκτημα πάει χωρίς άγχος για μία νίκη. Βέβαια είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε τα πάντα για το πλεονέκτημα, αλά και αν μην έρθει αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Δεν πρέπει να μένουμε όμως σε αυτό τώρα. Εμείς έχουμε μπροστά μας τη Μακάμπι και αυτό κοιτάμε. Δεν πρόκειται να διαλέξουμε αντίπαλο ή θέση. Η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα ένα…αόρατο χέρι που σε τιμωρεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι απόλυτα λάθος να κάνεις κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα αν είσαι ο Πρωταθλητής Ευρώπης». 

 http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons