OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Το απωθημένο του Βαλβέρδε...

Το μεγάλο κίνητρο του Ερνέστο Βαλβέρδε και στη δεύτερη προπονητική θητεία του στον Ολυμπιακό είναι να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ελλάδας. Όπως τη σεζόν 2008/09, όταν κατέκτησε το νταμπλ στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Ο σύλλογος του μεγάλου λιμανιού προσφέρει απλόχερα την ευκαιρία στον Ισπανό να κάνει Πρωταθλητισμό και να κερδίζει τρόπαια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Ισπανοί προπονητές δεν έχουν κατακτήσει Πρωτάθλημα μακριά από την πατρίδα τους. Οι μοναδικοί που έχουν κατακτήσει τίτλο Πρωταθλητή εκτός Ισπανίας είναι οι Χοσέ Σεγκούρα και Ερνέστο Βαλβέρδε. Αμφότεροι με τον Ολυμπιακό!
Ωστόσο, το απωθημένο του Ερνέστο είναι άλλο: να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση! Στις 9 Φεβρουαρίου του 2011 ο Βαλβέρδε συμπληρώνει 47 χρόνια ζωής. Μπορεί να έχει παράσημο στην καριέρα του τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου UEFA με την Εσπανιόλ το 2007, αλλά γεύση από ομίλους Champions League δεν έχει πάρει ακόμα.


Θυμίζουμε πως η πρώτη γνωριμία του Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό ήταν "τραυματική", καθώς ο σύλλογος αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων του Champions League για πρώτη φορά ύστερα από έντεκα συνεχόμενες παρουσίες στο θεσμό. Τον περασμένο Αύγουστο, όταν κλήθηκε να αναλάβει για δεύτερη φορά τις τύχες της ομάδας, ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από το Europa League, μένοντας εκτός Ευρώπης, πρωτόγνωρα, νωρίς.

Σαφώς και πάνω από όλα ο Βαλβέρδε θέλει να στεφθεί Πρωταθλητής και Κυπελλούχος με τον Ολυμπιακό και να φτάσει τους τέσσερις τίτλους στην προπονητική του σταδιοδρομία, όλους με το πειραϊκό σωματείο. Υπάρχει όμως και η ακόλουθη ιδιομορφία στο δεύτερο αντάμωμα του Ισπανού με τον Θρύλο: πριν έρθει στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά, το 2008, ο Ολυμπιακός ήταν, ήδη, Πρωταθλητής. Πέρυσι, ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τον τίτλο και ο Ισπανός επιθυμεί να συνδυάσει την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με την επιστροφή του Ολυμπιακού στα τρόπαια.

Βλέποντας, όμως, πιο μακριά, ο Βαλβέρδε ονειρεύεται τον πρώτο του αγώνα στη γιορτή του Champions League και τη διάκριση στο κορυφαίο ευρωπαϊκό ραντεβού σε επίπεδο συλλόγων. Φυσικά, με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2012. Το σημαντικό γεγονός είναι πως οι ερυθρόλευκοι έχουν σε όλα τα πόστα ανθρώπους με φιλοδοξίες και όνειρα. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές διψούν για μεγάλα πράγματα. Έχοντας, βέβαια, συμπαραστάτη τον μοναδικό λαό του Ολυμπιακού.
 http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons