OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χαβίτο, ο Βραζιλιάνος της Κοζάνης και o μπακ-πινέζα...

«Ο Χαβίτο, ο Βραζιλιάνος της Κοζάνης και o μπακ-πινέζα»!
Ο Νικόλας Αλέφαντος επιστρέφει στο katimagiko.gr με τις απαντήσεις του στις ερώτησεις σας, ενώ αναφέρεται στα κόλπα των μάνατζερ, τον Χαβίτο αλλά και τον Ντιόγκο, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος από την Κοζάνη!
Αναλυτικά, οι απαντήσεις του «Αλέ»:
• Λόγω των ημερών μαζεύτηκαν πάρα πολλές ερωτήσεις, θα απαντήσουμε με ρέγουλα λίγες-λίγες. Θα έχουμε και την Πρωτοχρονιά στήλη με επιπλέον απαντήσεις. Δεν γίνεται πάντως να σχολιάζω τα πάντα, γράφτε εσείς ελεύθερα ό,τι θέλετε, και ό,τι κρίνουμε με τον Σινάνογλου ότι πρέπει να απαντηθεί, θα το κάνουμε. Να ξέρετε πάντως ότι όλα τα διαβάζουμε, τα πάντα.
Σωκράτη Κόκκαλη, δύσκολα νομίζω ότι θα κάνει «κοιλιά» ο Ολυμπιακός. Για απογοήτευση και τέτοια δηλαδή, δεν το βλέπω. Ο Ιμπαγάσα όντως κουράζεται, αλλά δεν φταίει μόνο αυτός που πέφτει ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο.  Όλοι κουράζονται! Γιατί, βλέπεις να τραβάει ο Ντουντού, ο Ουρτάδο, ο Φουστέρ, ο Ριέρα; Όλοι πέφτουν. Με εξαίρεση τον Αβραάμ, τον Τοροσίδη, τον Μέλμπεργκ.
Νίκος 7 από Αγγλία, ποτέ δεν λέω άποψη για παίκτη από χάι λάιτ. Παπάδες φτιάχνουν οι μάνατζερς. Να σου φτιάξω εγώ συρραφή, να σου κάνω παικταρά έναν μέτριο παίκτη. Αφήνεις έξω τα λάθη του και προβάλλεις μόνο τις καλές στιγμές του. Πρέπει να δω ολόκληρους αγώνες για να μιλήσω. Μια φορά βιάστηκα να μιλήσω για παίκτη που είχα επηρεαστεί από συρραφές και την πάτησα. Δεν ξαναλέω άποψη από χάι λάιτ, είναι παγίδα.


Nmarino, ο Βαλβέρδε ενδιαφέρεται για τον Χαβίτο και δεν μπορώ να πω ότι κάνει άσχημα. Εντάξει, είναι δύσκολος στο γκολ, αλλά είναι γρήγορος παίκτης, ξέρει μπάλα και κάνει δουλειά πίσω, βοηθάει πίσω, γι’ αυτό αρέσει στον Βαλβέρδε. Το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το έχει πάρει σχεδόν, τώρα πρέπει να κοιτάει για το Τσάμπιονς Λιγκ να ενισχυθεί. Ο Χαβίτο δεν θα κάνει τη διαφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εντάξει, εξαρτάται και τι λεφτά θες να διαθέσεις.
Thodoraslamia, Γκέκα; Δεν θέλει τέτοιο παίκτη ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός θέλει κυνηγό με ντρίμπλα, με διείσδυση, να κάνει δίδυμο σπουδαίο με τον Μιραλάς. Αν έχεις δει, ο Γκέκας όλες τις επιτυχίες του τις έκανε σε όχι μεγάλες ομάδες. Δεν ταιριάζει σε ομάδα που πιέζει τον αντίπαλο και έχει την κατοχή της μπάλας.
Dr, δυστυχώς δεν το είδα το ματς του ΠΑΟ με τα Τρίκαλα. Όσον αφορά τον Βαζάκα που ρωτάς, ήταν καλός παίκτης, τον είχα στην Καλαμαριά, ήταν δυναμικό χαφ, γρήγορος κόφτης. Ως προπονητής δεν πήρε εξέλιξη, του άρεσαν οι εύκολες λύσεις, οι αρπακτές, δεν έτρεξε να παρακολουθήσει έξω τις εξελίξεις.
Stefanos Adamon, ο Νίνης για εμένα ήταν πολύ μεγάλο ταλέντο όταν ξεπήδησε. Για την ηλικία του ήταν εξαιρετικός. Γρήγορος, είχε ωραία απαλλαγή, καλό κορμό, φαντασία. Τι πιστεύω ότι φταίει; Έγινε λάθος προπόνηση πάνω σε αυτό το παιδί. Άφησε την ταχύτητα και το έριξε στα βάρη. Δεν είναι πια αέρινος. Όσο για τον Μήτρογλου, έχω πει σε άλλες στήλες τι πρέπει να δουλέψει. Αν δουλέψει σωστά, μπορεί να γίνει πολύ καλό σέντερ φορ, διότι έχει πράγματα που δεν μαθαίνονται: Ξέρει ωραία μπάλα, είναι γεννημένος γκολτζής, έχει καλό κορμί και εκπληκτική απαλλαγή. Αλλά είναι τεμπέλης.
Παναγιώτη, έλα μωρέ, ποιος Ντιόγο, τον είδα και στη Βραζιλία, δεν ακούμπαγε την μπάλα! Τι να κάνει στον Ολυμπιακό ο Ντιόγο, Βραζιλιάνος από… την Κοζάνη ήταν! Έτσι να γράψεις, Θέμη. Ήρθε ο Μιραλάς και του πήρε τα σώβρακα. Όσο και αν τον έσπρωχναν κάποιοι δημοσιογράφοι, κατέρρευσε ο Βραζιλιάνος Κοζάνης.
Thess80, μην ασχολείσαι, η Μάντσεστερ Σίτι έχει περάσει ήδη. Ο Άρης να κοιτάξει τώρα το ελληνικό πρωτάθλημα, διότι έχει πάθει πολλές ζημιές εδώ εξαιτίας της Ευρώπης. Ας μην ασχολείται άλλο, θα περάσει η Σίτι. Είναι κατάντια για το πρωτάθλημά μας, το ξαναλέω, να είναι ο ημιθανής Παναθηναϊκός τόσους πολλούς βαθμούς πάνω από την τρίτη και την τέταρτη ομάδα! Ανυπαρξία.
Kostas, δεν τον ξέρω τον Κορομίνας. Και τι όνομα είναι αυτό. Αν άξιζε, θα τον είχα προσέξει, τόσα χρόνια παρακολουθώ ισπανικό πρωτάθλημα, δεν μου έκανε κλικ. Τρίχες! Εδώ έφεραν τον Ουρτάδο με τυμπανοκρουσίες, ακούγαμε το καλοκαίρι ότι θα είναι χάφαρος, αλλά ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα. Απορώ, τον παίκτη αυτόν τον είδε σκάουτερ του Ολυμπιακού πριν αγοραστεί; Και τι είδε;
TOL 7, αμυντικό χαφ ή επιθετικό χαφ; Και τους δύο θέλω! Αλλά να είναι γρήγοροι. Όσο για το ποιον θα διάλεγα μεταξύ Ντο Σάντος και Γιοβάνοβιτς, είναι μπέρδεμα. Και οι δύο δεν έπιασαν στην Αγγλία. Καλοί παίκτες και οι δύο βέβαια, στον Ολυμπιακό θα έδιναν πολλά. Θα προτιμούσα Γιοβάνοβιτς για τον ελληνικό χώρο.
Χρήστο, κι εγώ γουστάρω τους εξτρέμ με το αντίθετο πόδι. Όπως Ρομπέν, Μέσι, Ντι Μαρία. Όμως εξτρέμ θες να πεις, όχι χαφ. Είναι λάθος που χρησιμοποιείς τη λέξη χαφ. Αν παίξουν χαφ με ανάποδο πόδι, είναι πολύ δύσκολο. Και όντως πρέπει να έχεις από πίσω τρεχαλατζή μπακ για τον εξτρέμ με ανάποδο πόδι, εμείς έχουμε.
Kyriakos, ο Γκατούζο θα ήταν η μεταγραφή που θα άλλαζε τον Ολυμπιακό το προηγούμενο καλοκαίρι. Αυτόν θα ήθελα.
ΑΚΗΣ ΚΑΜΕΝΑ, ο Ζαϊρί τώρα παίζει ο άνθρωπος, κάνει ωραίες κινήσεις. Περιμέναμε περισσότερα από τον Ριέρα, δεν είναι αποδόσεις αυτές που κάνει. Βέβαια εγώ δεν περίμενα πάταγο, διότι ποτέ δεν τον θεωρούσα μεγάλο παίκτη. Υπερβολικότατα αυτά που λέγονταν το καλοκαίρι. Πρέπει όμως να δώσει πιο πολλά από αυτά που δίνει.
Drenthe, τον Αρέβαλο λίγο τον θυμάμαι από το Μουντιάλ. Και τι άλλο έκανε αυτός ο παίκτης στην καριέρα του εκτός του Μουντιάλ; Δεν σε προβληματίζει; Για τον Τζαβέλλα που λες, δεν συμφωνώ. Δεν τρελαίνομαι. Με μία σέντρα μόνο δεν μπορεί να κάνει καριέρα παίκτης στον Ολυμπιακό. Ούτε ο Σπυρόπουλος ποτέ μού άρεσε, ούτε ο Μανιάτης με γεμίζει. Δύο μπακ γούσταρα μόνο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο Τοροσίδης τώρα και ο Σεϊταρίδης πριν πάει στην Πόρτο. Ο τότε Σεϊταρίδης ήταν παικταράς. Ο τώρα Σεϊταρίδης είναι… παλαίμαχος. Τι να τους κάνω τους Μανιάτηδες, τους Τζαβέλες, τους Μαρίνους, είναι… σκατοδοχεία! Είναι σαν να έλεγες παλιότερα να βάλω τον Γκουλή δεξί μπακ στον Ολυμπιακό! Τον θυμάσαι τον Γκουλή; Σαν πινέζα ήταν! Κοντός με κοντό έχει διαφορά, άλλο να είσαι κοντός και να είσαι Γκουλής, και άλλο να είσαι κοντός και να είσαι Ρομπέρτο Κάρλος ή Εβρά. Άλλη σωματοδομή, άλλη κλάση, άλλο άλμα, άλλη ταχύτητα, άλλο κορμί, άλλοι μύες. Μεγάλη μπακάρα ας πούμε ο Μπέιλ της Τότεναμ. Φισέκι, μπαλάρα, σουτ, πανδαισία. Θα δεις να σκάνε 40 εκατ. ευρώ για να πάρουν πλάγιο μπακ.
Sotiris 7, ωραία η σκέψη σου να πήγαινε ο Φουστέρ δίπλα στον αμυντικό χαφ. Θα πω κάτι όμως για να μαθαίνει μπάλα ο κόσμος. Επειδή βλέπω να το γράφουν στις εφημερίδες, θα βγω κόντρα για να τελειώνουμε: Ο Ιμπαγάσα σε κανένα μέρος στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει πίσω από τον σέντερ φορ στο 4-2-3-1. Το ίδιο ισχύει και για τον Φετφατζίδη. Διότι είναι πολύ κοντοί και όταν έρχεται η μπάλα από τα πλάγια θα είναι ανύπαρκτοι. Η ομάδα που θα το κάνει αυτό, μπροστά θα φαίνεται λίγη. Ο Ιμπαγάσα ή ο Φετφατζίδης θα μπορούσαν να παίξουν πιο μπροστά στο κέντρο μόνο σε 4-4-2 με 3 χαφ πίσω τους.
«H συνταγή για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ»
Χριστουγεννιάτικος Νίκος Αλέφαντος. Ο «Αλέ» εύχεται σε όλους τα καλύτερα και καταθέτει την άποψή του για το τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα 3 υλικά της επιτυχίας και ο… άρχοντας.
• «Πρώτα απ’ όλα, Χρόνια Πολλά στους αναγνώστες μας και τα στελέχη του σάιτ, υγεία και χαρά εύχομαι. Υγεία πάνω απ’ όλα, και τα οικονομικά θα τα παλέψουμε - όσο μπορούμε. Δύσκολες μέρες, κουράγιο, και ο Θεός βοηθός. Εγώ πιστεύω στον Θεό και στους Αγίους, έχω προστάτη τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγία.
• Αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό, κάνουν ακόμα μεγαλύτερο στα μάτια μου τον Κόκκαλη. Ο άρχοντας όχι μόνο έφερε 12 πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό, αλλά έδωσε την ομάδα μας και σε άξια χέρια. Μπράβο του που έδωσε τα χέρια με τον Μαρινάκη και μεταβιβάστηκε ομαλά το σωματείο σε έναν επίσης στιβαρό Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης οδηγεί το σκάφος πολύ καλά, με καλές μεταγραφές και με καλό προπονητή παρά τις όποιες αδυναμίες στο κοουτσάρισμα. Έχω πει και το ξαναλέω ότι σε σχέση με άλλους προπονητές που είχαμε πέρσι, ο Βαλβέρδε είναι κλάσεις ανώτερος.
• Οι άλλες ομάδες είναι μια απογοήτευση στο πρωτάθλημα. Όταν βλέπεις τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων να είναι 8 βαθμούς πάνω από την 3η ομάδα, τι να πεις!
• Τα λέει όλα τούτο, που σωστά μου επισημαίνει ο Σινάνογλου: Η 3η ομάδα στο πρωτάθλημα απέχει μόλις 8 βαθμούς από τη θέση του υποβιβασμού! Αυτό δείχνει ότι όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο ζουμί πάνω κάτω, ο Ολυμπιακός είναι μακράν η πιο δυνατή ομάδα.
• Ο Παναθηναϊκός περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, όταν έλεγα ότι έχει ένα απ’ τα χειρότερα υλικά όλων των εποχών, δεν το έλεγα από εμπάθεια, εγώ είμαι εδώ για να λέω αλήθειες.
Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα χάλια του Παναθηναϊκού, πρέπει να έχει από τώρα προσανατολισμό να ενισχύσει την ομάδα του τον Γενάρη ή το καλοκαίρι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να γίνεται η ανίχνευση των στόχων. Τι θέλει κατ’ εμέ; Μία σεντερφοράρα γρήγορη για Τσάμπιονς Λιγκ να κάνει πάταγο με τον Μιραλάς μαζί. Mία χαφάρα επιτελική να βάζει και κανένα γκολ, γιατί ο Ιμπαγάσα μεγάλωσε και δεν φτάνει μόνος του. Δεν γίνεται να μην έχεις χαφ απ’ τον άξονα να σκοράρει. Και μία ανασταλτική χαφάρα σίφουνα σε στιλ Καρεμπέ. Διότι μην ακούω για σπουδαία εμφάνιση Ουρτάδο στη Λάρισα. Απλώς στα άλλα ματς περπάταγε, ενώ σε αυτό έκανε βάδην! Ήταν απλώς καλύτερος απ’ τα άλλα του ματς. Δεν είναι δίδυμο οι Ντουντού-Ουρτάδο για Τσάμπιονς Λιγκ.
• Αν πάρεις αυτούς τους 3 καλούς παίκτες σε αυτές τις θέσεις, θα ανεβούν και όλοι οι υπόλοιποι στην ομάδα. Θα δεις έναν διαφορετικό Ολυμπιακό, θα δεις μια υπερηχητική ομάδα που θα στέκεται περίφημα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
• Τις ερωτήσεις σας που εκκρεμούν, θα τις απαντήσουμε τις επόμενες μέρες. Χρόνια Πολλά, υγεία να έχουμε κι όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons