OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Προτεραιότητα ο Ντούντα...

Μία σεζόν «μαγική και ονειρεμένη» έκλεισε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο! Η ομάδα που «ανοικοδομήθηκε» και δοκιμάστηκε μέσα από σκληρή κριτική και άντεξε στην απαξίωση (κούρασε αλλά είναι καλό να το θυμόμαστε ως δίδαγμα για το μέλλον) έκανε ταμείο στις αρχές του Ιουνίου και αυτό έδειξε: Πρωτάθλημα Ευρώπης και Πρωτάθλημα Ελλάδας! Καθόλου άσχημα…

Ο «νέος» Ολυμπιακός, ο γεμάτος νιάτα, ενέργεια, δίψα για διάκριση και ουκ ολίγες φιλοδοξίες, έκανε την υπέρβαση, τρύπησε κάθε… ταβάνι και τελικά φρόντισε να πάει… νωρίτερα στο ραντεβού του με τις επιτυχίες. Γιατί είναι βασικό να θυμόμαστε σε ποιό σκεπτικό βασίστηκε το νέο δημιούργημα και τι εν τέλει κατάφερε. Στον Ολυμπιακό προτεραιότητα είχε τεθεί η συγκρότηση και η διατήρηση ενός κορμού νεανικού, με κυρίαρχο το ελληνικό στοιχείο. Με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη και με συγκεκριμένο πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Όχι… πυροτέχνημα, αλλά συνεχή εξέλιξη, διάρκεια… Οι μάγκες του Ντούντα έκαναν-κόντρα σε ουκ ολίγες αντιξοότητες και εχθρικές συνθήκες- την υπέρβαση από φέτος και… τα καλύτερα έρχονται!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, που είχε πολλά δίκια να περιμένει αποστασιοποιημένος τα πρώτα δείγματα, αγκάλιασε την ομάδα, εν πρώτοις γιατί τον αντιπροσωπεύει. Σκοτώνονται τα παιδιά στο παρκέ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και αυτό είναι αρκετό … Υπάρχει σταθερή διοίκηση, με όραμα, με φιλοδοξίες που σίγουρα δεν σταματούν εδώ. Με μάχες καθημερινές και με αστείρευτη αγάπη για την ομάδα. Ο τελευταίος «κρίκος» στην ισχυρή αλυσίδα που από φέτος κλείδωσε, θα μπει με το τεχνικό τιμ και δη τον προπονητή.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, για να δούμε σιγά-σιγά και την επόμενη μέρα-δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο. Στην συνέντευξη Τύπου σαφέστατα και δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί για το μέλλον, όχι απλά ήταν νωρίς αλλά και το μυαλό εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτονταν καθαρά. Πολλοί έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν «αποχαιρετιστήρια» ωστόσο μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα.

Στο μεγάλο Λιμάνι, που από τη Δευτέρα κιόλας, βρίσκονται σε mood διακοπών, έχουν σε προτεραιότητά τους την παραμονή του Ντούσαν Ίβκοβιτς και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν. Τα λόγια άλλωστε των προέδρων για τον μεγάλο (όχι μόνο στην ηλικία) Ντούντα είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς τις προθέσεις τους. Ο Ντούντα είναι απαραίτητος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα. Τον θέλει η διοίκηση, οι ίδιοι του οι παίκτες, ο κόσμος. Κάποιες πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει από καιρού, ωστόσο όταν θα έρθει η ώρα, οι δύο πλευρές θα κάτσουν και θα συζητήσουν το ενδεχόμενο της νέας τους συνεργασίας.

Από κει και πέρα, λήγουν κάποια συμβόλαια, όπως αυτό του Πρίντεζη και του Σλούκα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την συνεργασία τους ενώ πρόθεση των «ερυθρόλευκων» είναι να διατηρήσουν και τους Χάινς (ενεργοποιεί την οψιόν η διοίκηση), Άντιτς και Λο στην ομάδα. Υπάρχει η επιθυμία να διατηρηθούν και οι Κέσελ-Γκετσεβίτσιους στο ρόστερ.
Με λίγα λόγια και για να μην κουράσει το θέμα. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του, «κουμπώνοντας» τα κενά που θα προκύψουν με τα κατάλληλα «κομμάτια». Τα κενά ενδεχομένως θα είναι στη θέση του σέντερ (πολύ δύσκολο να μείνει ο Ντόρσεϊ, απίθανο ο Παπαδόπουλος) και στα back up (Πελεκάνος, Γλυνιαδάκης).

Με τα υπάρχοντα δεδομένα (θα αναλυθούν όταν θα έρθει η ώρα), μόνο με θαύμα θα μείνει και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στην ομάδα, καθώς την τρέχουσα σεζόν, εξέπνευσε η τελευταία χρονιά του συμβολαίου του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons