OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 19:00 ΣΕΦ

Ό,τι προηγήθηκε πια δεν έχει σημασία. Μόνο ένα ματς, μόνο ένας νικητής, μόνο ένας πρωταθλητής! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν απόψε στο κατάμεστο ΣΕΦ (19:00, ΝΕΤ) ραντεβού με το πεπρωμένο τους. Για τους μεν την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας μετά από 15 χρόνια, που θα γράψει τον ιδανικό επίλογο σε μία παραμυθένια σεζόν. Για τους δε την υπεράσπιση του στέμματός τους και τη συνέχιση της εγχώριας δυναστείας τους. 

 Ο νόμος του ΣΕΦ

Για τον Ολυμπιακό το αποψινό είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Γιατί μπορεί να κατέκτησε την Ευρωλίγκα κάνοντας μία επική πορεία μέχρι τον άθλο του τελικού, αλλά το πρωτάθλημα παραμένει το μαράζι όλων στον Πειραιά. Κι αν χαθεί η αποψινή χρυσή ευκαιρία επιστροφής στο θρόνο της Α1 μετά από 15 χρόνια, όλοι (παρότι ο θρίαμβος της Κωνσταντινούπολης αρκεί και περισσεύει για να χαρακτηριστεί η χρονιά απόλυτα πετυχημένη) θα το φέρουν βαρέως.

Οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν στο νόμο του ΣΕΦ. Εκεί όπου φέτος σε 28 παιχνίδια έχουν 27 νίκες, με μοναδική ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μία εποχή που η εικόνα της ομάδας ήταν τελείως διαφορετική από τη σημερινή. Με τον διψασμένο κόσμο τους, που εξαφάνισε τα εισιτήρια σε δύο ώρες και θα γέμιζε εύκολα ακόμη και το «Καραϊσκάκη» (ίσως και δύο φορές), οι Πειραιώτες θέλουν να πιάσουν από το λαιμό τον Παναθηναϊκό, όπως είχαν πράξει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο «σπίτι» τους. Να επιβάλουν το ρυθμό τους, να τρέξουν, να χτίσουν από νωρίς διαφορά και ψυχολογία και να γράψουν τον ιδανικό επίλογο σε μία απρόσμενα παραμυθένια χρονιά.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου και του Γιώργου Σκινδήλια. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα στηριχτεί στη δωδεκάδα των δύο προηγούμενων αγώνων (μικρό «παράθυρο» για τη συμμετοχή Γλυνιαδάκη αντί Παπαδόπουλου). Ο Σέρβος τεχνικός πέρα από παιχνίδι σε υψηλό τέμπο, προκειμένου να αξιοποιήσει η ομάδα του το πλεόνασμα ενέργειας που έχει έναντι του αντιπάλου, ζητεί ξανά έλεγχο των ριμπάουντ (μετά το 28-44 του ΟΑΚΑ), επιθετική άμυνα και ώριμες επιλογές, ενώ... εύχεται για καλά ποσοστά ευστοχίας σε σουτ και βολές.

Ξανά... όπως το ’99

Το παρελθόν αποτελεί για τον Παναθηναϊκό οδηγό για το μέλλον. Με στόχο να επαναλάβει τον άθλο του 1999, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, αλλά και να δώσει συνέχεια στο σερί τεσσάρων επιτυχιών σε ισάριθμα παιχνίδια που κρίθηκαν στις τρεις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, κατεβαίνουν οι «πράσινοι» στο φαληρικό στάδιο. Το ηθικό στις τάξεις της ομάδας είναι ακμαίο μετά τη νίκη της Τετάρτης και όλοι εκφράζουν την πίστη πως μπορούν να φτάσουν στο 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, 14ο στα τελευταία 15 χρόνια και δέκατο συνεχές, αλλά και το όγδοό τους νταμπλ. Οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στην παράδοση που τους θέλει να κερδίζουν την τελευταία δεκαετία τον μεγάλο τους αντίπαλο τουλάχιστον μία φορά ανά σεζόν εκτός έδρας, σε πρωτάθλημα ή Κύπελλο.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς και ο τραυματισμός του Στράτου Περπέρογλου στον τέταρτο τελικό δεν αποδείχτηκε σοβαρός. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενώ της αποστολής στον αποψινό αγώνα θα ηγηθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εν όψει της επόμενης σεζόν. Ο Σέρβος προπονητής ποντάρει στις περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις που έχουν από ματς do or die οι παίκτες του σε σχέση με τον αντίπαλο και περιμένει έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας όπως στο τέταρτο ματς και καλύτερα ποσοστά σε αντίθεση με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η κόπωση είναι συσσωρευμένη για τους παίκτες της ομάδας και ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία και καταπονημένους από τα πολλά λεπτά συμμετοχής (Διαμαντίδης, Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους), ωστόσο σε ένα ματς τέτοιας σημασίας η διάθεση και το πάθος είναι ικανά να υπερκαλύψουν το έλλειμμα φυσικών αντοχών. Σε κάθε περίπτωση-πάντως-στόχος του «Ζοτς» είναι να μην ανοίξει ο ρυθμός του αγώνα και να οδηγηθεί σε ένα παιχνίδι με κλειστό σκορ και πέντε εναντίον πέντε.

Όσο για την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος, μπορεί να περιμένει... Το αποψινό ματς μπορεί να είναι τελευταίο για πολλά από τα στελέχη των μεγάλων επιτυχιών του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Μάικ Μπατίστ, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι. Οι συζητήσεις μεταξύ προπονητή και διοίκησης-από τις οποίες και θα εξαρτηθεί το μέλλον των παικτών που δεν έχουν συμβόλαιο (μόνο ο Διαμαντίδης έχει «κλειστό» συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν) θα γίνουν από την Κυριακή και μετά. Εφόσον ο Σέρβος τεχνικός λάβει τις εγγυήσεις που επιθυμεί και αφορούν κυρίως στο μπάτζετ και την ανταγωνιστικότητα της ομάδας, αναμένεται να πει το μεγάλο «ναι».

Το ντέρμπι αρχίζει νωρίς

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του τελικού, η πρώτη... μάχη θα δοθεί κατά την κλήρωση των διαιτητών του αγώνα. Στη διαδικασία (14:30) αναμένεται να μπουν τα ονόματα των Χρήστου Χριστοδούλου, Σπύρου Γκόντα, Τόμι Σχινά, Γιώργου Τανατζή, Παναγιώτη Αναστόπουλου και Γιάννη Φούφη, ενώ εκτός κληρωτίδας θα μείνουν οι Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Κορομηλάς, που βρίσκονται στην Ισπανία για σεμινάριο της FIBA. Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι των δύο ΚΑΕ και αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις τους, καθώς έχουν εκφραστεί εκατέρωθεν παράπονα για την απόδοση των γκρι και στα τέσσερα προηγούμενα ματς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons