OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Να πάμε ένα βήμα παραπέρα τον Ολυμπιακό...

Βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός και ο ίδιος διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να κάνουν την επόμενο σεζόν το βήμα παραπάνω, εμφανίστηκε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ κατά την διάρκεια της παρουσίασής του. «Θέλουμε νταμπλ στην Ελλάδα, καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και ποδόσφαιρο που θα χαίρεται ο κόσμος μας», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής. «Είναι μία ομόφωνη και συνειδητή απόφαση η επιλογή του Λεονάρντο. Πιστεύουμε ότι μπορεί να πετύχει», το σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο 38χρονος προπονητής των «ερυθρολεύκων» δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τον σχεδιασμό της ομάδας, τονίζοντας ότι ακόμα πρέπει να αναλυθούν δεδομένα και να υπάρξουν αποφάσεις για το ρόστερ.

Επισήμανε ωστόσο, ότι θέλει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όχι απαραίτητα από την πορτογαλική αγορά, που δεν θα ξεπερνούν τους 24-25 σε αριθμό για να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν νιώθει πίεση σχετικά με αυτό που αφήνει ο Βαλβέρδε, πρόσθεσε ότι θα έχει επικοινωνία μαζί του για να μάθει ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και είπε ότι κάθε φορά που έχει προκλήσεις, βρίσκει τρόπο να τις ξεπερνά.

Από την δική του πλευρά, ο πρόεδρος των Πειραιωτών, υποστήριξε ότι η απόφαση του Ζαρντίμ δεν πάρθηκε κάτω από πίεση. Ήταν συνειδητή και ομόφωνη επιλογή όλων στην ομάδα και ότι μετά από πολλά ραντεβού και έρευνα για τους υποψήφιους προπονητές, στον Ολυμπιακό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίσει το έργο του Βαλβέρδε και να πάει την ομάδα ένα βήμα παραπέρα.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον νέο προπονητή. Δεν θα του λείψει τίποτα. Θα έχει στα χέρια του το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Είχαμε πει ότι θα είχαμε έναν πολύ καλό προπονητή και αυτό ακριβώς έγινε. Είναι νέος, με γνώσεις και εργατικός. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχει ο κ. Ζαρντίμ. Οι φίλαθλοι θα είναι κοντά μας για να ράψουμε το 4ο αστέρι. Με τα διαρκείας και την παρουσία τους στο γήπεδο. Θέλουμε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη και οι φίλαθλοι μας να απολαμβάνουν καλό ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν θεωρεί ρίσκο την επιλογή του Ζαρντίμ, ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών απάντησε:
«Αυτό που έχω να πω είναι ότι εδώ και δύο μήνες έχουμε αναλάβει μία δύσκολη αποστολή, να βρούμε τον νέο προπονητή. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες όλοι για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν βιαστήκαμε. Είδαμε πολλούς προπονητές, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και είχαμε πολύωρες συναντήσεις. Η απόφαση που πήραμε είναι απόφαση που μας καλύπτει και δεν πάρθηκε κάτω από πίεση. Ήταν συνειδητοποιημένη απόφαση και όλοι μας στον Ολυμπιακό, συμφωνήσαμε. Πιστεύουμε ότι ο Λεονάρντο έχει όλα αυτά που χρειάζονται για να πετύχει και θα έχει την απόλυτη στήριξη. Τα κλειδιά πλέον του τμήματος είναι δικά του».

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που διέκρινε στον Ζαρντίμ και τον επέλεξε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε: «Όπως είπα ο Λεονάρντο είναι νέος και φιλόδοξος, εργατικός και με γνώσεις. Με όσους μιλήσαμε μας είπαν τα καλύτερα. Μαζί του είχαμε μία χημεία στην συνάντηση και είναι πολύ βασικό συστατικό για να αποφασίσεις ποιόν προπονητή θα έχεις στην ομάδα και θα έχεις καθημερινή επικοινωνία».

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για το αν επέλεξε τον Ζαρντίμ επειδή είναι Πορτογάλος και σαν σχολή είναι… κοντά στην ισπανική του Βαλβέρδε και είπε:

«Τα κριτήρια για την επιλογή του νέου προπονητή δεν είναι μόνο από ποια χώρα έρχεται, είτε λέγεται Ισπανία είτε Πορτογαλία. Αν κάνεις ανάλυση για το πώς θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις. Το γεγονός ότι ο Ερνέστο ήταν Ισπανός λίγη σημασία έχει, το θέμα είναι τι άνθρωποι είναι και τι μπορούν να κάνουν στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός μετά τις επιτυχίες που είχε, έχει μία καλή βάση για να πάει ο Λεονάρντο την ομάδα ακόμα πιο μακριά»

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε τον λόγο και είπε: «Είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει στον Ολυμπιακό. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι δυνατότητές μας και οι στόχοι μας είναι μεγάλοι. Έχουμε την δυνατότητα να πάμε μπροστά. Θα ήθελα να πω για τους οπαδούς, ότι όλοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας και να έχουμε επιτυχίες».

Όταν ρωτήθηκε για την εικόνα που έχει από την νέα του ομάδα, είπε: «Έχω δει παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Αυτή την στιγμή θέλω να γνωρίσω την ομάδα καλά. Γιατί θα πάρουμε και τις αποφάσεις για το τι σκεφτόμαστε για την ομάδα και ποιο θα είναι το μοντέλο της. Όσο για τους συμπατριώτες, με τον κ. Σάντος έχουμε έρθει σε επαφή, περιμένω να τελειώσει στο Euro και σίγουρα μετά θα μιλήσουμε».

Στην συνέχεια, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας: «Εμάς καταρχήν ο στόχος μας είναι να πάρουμε το νταμπλ στην Ελλάδα αλλά θέλουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ να περάσουμε αρχικά την πρώτη φάση και να συνεχίσουμε»

Όταν οι εκπρόσωποι του Τύπου τον ρώτησαν για τα στοιχεία που θέλει να κρατήσει και αυτά που θέλει να αλλάξει στην ομάδα αλλά και το τι Ολυμπιακό πρέπει να περιμένει ο κόσμος, απάντησε:
«Οι αποφάσεις ακόμα δεν έχουν παρθεί, θα πρέπει να αναλύσουμε κάποια πράγματα. Θέλω να έχω μία ομάδα με ποιότητα, με σεβασμό στους φιλάθλους που προτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και να υπάρχει η φιλοδοξία που είχε. Να είναι πρωταθλητής και να κερδίζει»

Όσο για το αν έχει προτείνει παίκτες από την Πορτογαλία, σχολίασε:
«Δεν θέλω η ομάδα να βασίζεται μόνο σε Πορτογάλους. Θέλω καλούς παίκτες και δεν χρειάζεται να είναι μόνο Πορτογάλοι. Θέλω να έχω ποιοτικούς παίκτες που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα. Το πόσοι καινούριοι θα έρθουν δεν το ξέρω. 24-25 παίκτες είναι το ιδανικό για μένα. Γιατί θέλω ακόμα και οι ακαδημίες να έχουν μία ευκαιρία. Αποτελούν την συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε»

Mετά την επιτυχημένη πορεία του Βαλβέρδε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει πίεση προς τον Ζαρντίμ. Ο ίδιος απάντησε: «Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού αγαπούν την ομάδα και είναι μαζί της στις νίκες αλλά και στις ήττες. Αλλά εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψουμε με τρόπο που θα έρχονται πολλές νίκες και έτσι οι οπαδοί μας θα έρθουν ακόμα πιο κοντά μας. Ο πήχης είναι ψηλά και αυτό μας δίνει επιπλέον ώθηση. Πάντα στην καριέρα μου έβρισκα προκλήσεις και προσπαθούσε να τις ξεπεράσω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίρνουμε νίκες».

Για την ομάδα του Βαλβέρδε και τα πλεονεκτήματά της, σχολίασε: «Δεν έχει σημασία να μιλάμε για τον προηγούμενο προπονητή. Σημαντικό είναι ότι εγώ θα προσπαθήσω να είμαι σε επαφή με τον κ. Βαλβέρδε για να μου πει για την κατάσταση της ομάδας».

Tέλος, για την πορεία του στην Μπράγκα και το άλμα που κάνει στην πρώτη δύναμη στην Ελλάδα, είπε: «Όσο για τους στόχους, είναι διαφορετικοί γιατί είναι άλλες ομάδες. Στην Μπράγκα είχαμε στόχο να φτάσουμε στην 4άδα και μπήκαμε τελικά στην 3άδα, ο στόχος στον Ολυμπιακό είναι διαφορετικός. Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε νίκες στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτές τις δύο ομάδες. Είναι διαφορετικές και έχουν διαφορετικούς στόχους. Βλέπω ότι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και να πάμε μπροστά, όσο για το τεχνικό κομμάτι πάντα στόχος είναι οι νίκες και αυτό μας κάνει πιο φιλόδοξους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons