OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η απάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη στον Αλαφούζο...

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σωκράτης Κόκκαλης με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος, τη Δευτέρα (25/6), σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε στα λεγόμενα του επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» για το εγχείρημα των μελών που ξεκίνησε το 2003 στο σύλλογο του Πειραιά. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γ. Αλαφούζος στον δικής του ιδιοκτησίας τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσωπικά και νομίζω δεν είμαι ο μόνος, διαπίστωσα αν μη τι άλλο ελλιπή γνώση ή ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που επί δικής μου Προεδρίας αναλήφθηκε από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και αφορούσε στην εγγραφή των μελών στον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Καθώς, όπως και στα υπόλοιπα θέματα, έτσι και σε αυτό επέδειξε παντελή άγνοια, επιθυμώ προσωπικά να τον ενημερώσω για τα εξής:

Α.Το εγχείρημα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ το 2003 και ο τρόπος με τον οποίο μελετήθηκε, οργανώθηκε και επικοινωνήθηκε ήταν κάτι πρωτοποριακό για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας και ίσως σήμερα 10 περίπου χρόνια μετά, μέσα σε αυτήν την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση θα μπορούσε να θεωρηθεί και προφητικό για την οικονομική ευρωστία των σωματείων.

Β.Ο στόχος του εγχειρήματος ήταν η οικονομική ενίσχυση αποκλειστικά του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ των 20 ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά και η ανάληψη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη, αλλά και της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε. από τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Στην κατεύθυνση αυτή, τα περισσότερα από 90.000 μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τα οποία είχαν καταβάλει ετήσια συνδρομή 60€, κλήθηκαν αρχικά να εκλέξουν το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Προκειμένου δε να επιτευχθεί αυτό, στήθηκαν κάλπες σε όλη την Ελλάδα από την μεγαλύτερη πόλη έως το μικρότερο χωριό, αλλά και σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό, όπου υπήρχαν μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Το άκρως πρωτοποριακό, το οποίο προφανέστατα αγνοεί ο κ. Γ. Αλαφούζος ήταν ότι με προσωπική μου απόφαση το 9μελές πλέον Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. αποτέλεσαν τότε, τρία (3) από τα χιλιάδες μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τρία (3) μέλη καθ’ υπόδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη, τα οποία είχαν εκλεγεί από τις εκλογές των μελών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και τρία (3) υπέδειξα εγώ ως ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε.

Με τον τρόπο αυτό είναι νομίζω προφανές ότι τα μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είχαν τη δυνατότητα να διοικούν όχι μόνο το σωματείο, αλλά και την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Τέλος, εκτός του βασικού αυτού προνομίου, το οποίο ουδέποτε μέχρι τότε είχε επιχειρηθεί στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν σαφέστατα και μια σειρά άλλων προνομίων που αφορούσαν τη δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίων για όλα τα αθλήματα, αλλά και προνόμια επικοινωνιακής ή εμπορικής υφής.

Αυτά, προκειμένου ο κ. Γ. Αλαφούζος να κατανοήσει καλύτερα το μέγεθος και την αξία του πρωτοποριακού εγχειρήματος που ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσπάθησε να υλοποιήσει προ περίπου 10 ετών και το οποίο ακόμα και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, στηρίζει οικονομικά σε σημαντικό βαθμό τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

ΥΓ.: Όσο για την αναφορά του νέου στο ποδόσφαιρο κ. Αλαφούζου για το “πώς κατακτούσε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τα πρωταθλήματα”, η απάντηση είναι απλή. Είχε πάντα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και τους καλύτερους προπονητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε τον περισσότερο και πιο αφοσιωμένο κόσμο δίπλα στην ομάδα και εδώ και μια δεκαετία σχεδόν είχε και έχει το πιο σύγχρονο προπονητήριο και ένα γήπεδο κόσμημα. Είχε με άλλα λόγια οργάνωση και υποδομές που άλλες ομάδες τις έχουν με ενοίκιο ή σε μακέτες. Επίσης για να πάρει απάντηση στην απορία του “τι άλλο κέρδισε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτός από τα χρήματα του Champions League” καλά θα κάνει να απευθυνθεί στους δασκάλους των σχολείων όλης της Ελλάδας για να του μιλήσουν για τις γενιές Ολυμπιακών που έρχονται…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Π. ΚΟΚΚΑΛΗΣ».

 http://www.rednews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons