OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το μεγάλο κέρδος και οι στιγμές από το ΣΕΦ...

Η αλήθεια είναι πως είχα να πάω στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αρκετό καιρό για να δω και να καλύψω δημοσιογραφικά παιχνίδι μπάσκετ του Ολυμπιακού. Έγιναν όμως έτσι τα πράγματα που και βρέθηκα και βίωσα τα όσα διαδραματίστηκαν πριν, στην διάρκεια και μετά τον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών.

Αγωνιστικά οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς ανώτεροι του Παναθηναϊκού στο παρκέ στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Έβγαλαν στο παρκέ πάθος, δίψα, μεγάλη διάθεση, αποφασιστικότητα, ευστοχία σε κρίσιμα σημεία του αγώνα ενώ πήραν βοήθειες από αρκετούς παίκτες τους.

Είχε έναν Σπανούλη που... μάσαγε σίδερα και τελείωσε το ματς με 24 πόντους και 3 τρίποντα και άξιουςσυμπαραστάτες τους Πρίντεζη με 14 πόντους, Λο με 10 και Παπανικολάου με 8. Ας μην ξεχνάμε πως οι Πρίντεζης και Παπανικολάου πήραν μαζί συνολικά 14 ριμπάουντ (7 ο καθένας).

Στο 3ο και ιδιαίτερα κρίσιμο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε την... αντεπίθεσή του μειώνοντας την διαφορά που είχαν πάρει οι παίκτες του Ίβκοβιτς, όμως ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός είχε και τον τρόπο και τις λύσεις να... καθαρίσει το ματς και φέρει το πρωτάθλημα στο λιμάνι, σε μία ονειρική χρονιά όπου κατέκτησε πρωτάθλημα Ευρώπης και Ελλάδας έχοντας απέναντί του την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό.

Για την κόκκινη... αρμάδα του Ίβκοβιτς που με την μεγάλη οικονομική, διοικητική και όχι μόνο στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων, η φετινή σεζόν αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα. Είναι όπως το είπε ο Σέρβος κόουτς «δημιουργούμε ένα νέο κίνημα».

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να χτίσει πάνω σε αυτήν την ομάδα. Να φτιάξει ακόμα πιο στέρεες βάσεις και να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα χρόνια μία νέα «κόκκινη αυτοκρατορία».

Οι στιγμές και οι ατάκες!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ο 6ος παίκτης της ομάδας. Την στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, δημιούργησε απίστευτο παλμό, τρομερή ατμόσφαιρα και έσπρωξε με όλες του τις δυνάμεις τον αγαπημένο του σύλλογο στην κατάκτηση της νίκης. Ήταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα απλά καταπληκτικός.

Με το που τελείωσε το παιχνίδι η... τρέλα του κόσμου ήταν τέτοια που δεν έλεγε να φύγει από το γήπεδο για να γίνει η απονομή. Έφτασαν σε σημείο μέχρι και ν' ανέβουν στις μπασκέτες (τέσσερα άτομα) για να κρεμάσουν πανό.

Δεν έλλειψαν βέβαια και κάποια μελανά σημεία. Κατ' εμέ είναι απόλυτα καταδικαστέα τα όσα έγιναν στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Θα πρέπει δε να σας σημειώσω πως η καρέκλα... έσκασε σε τζάμι στο οποίο ήμουν σχεδόν δίπλα, όπως και άλλοι συνάδελφοι και κάμεραμεν. «Ρε παιδιά, τι γίνεται; Τι είναι πάλι αυτό;», ήταν μία από τις ατάκες που ακούστηκαν με τους Ομπράντοβιτς, Ιτούδη και Διαμαντίδη ν' αποχωρούν και την συνέντευξη Τύπου να διακόπτεται.

Τι θα γινόταν εάν είχε σπάσει το τζάμι και είχαν τραυματιστεί άνθρωποι; Απλή ερώτηση κάνω...

Στ' αποδυτήρια από την άλλη γινόταν ένας κακός... χαμός. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου τους μέσα σε μία σούπερ χρονιά που έγιναν πραγματικοί winnners με όλη την σημασία της λέξεως. Μετατράπηκαν σε μία ομάδα που ξέρει το πως να διαχειρίζεται ένα ματς και να παίρνει αυτό που θέλει.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έμελλε να καθήσει δίπλα μου, ζητώντας μου συγγνώμη επειδή έπρεπε να πάρω από εκεί την τσάντα του lap top και το μπουφάν μου που είχα αφήσει. Σε ορισμένες ερωτήσεις συναδέλφων τον είδα με την άκρη του ματιού μου να μην είναι και τόσο ευχαριστημένος απ' αυτές.

Όταν ρώτησα τον Ίβκοβιτς για το ελληνικό στοιχείο και πόσο σημαντικό είναι για εκείνον, αναφέροντάς του ορισμένα ονόματα νεαρών παιδιών, όπως του Παπανικολάου, του Σλούκα και του Μάντζαρη μου είπε «είναι και ο Πρίντεζης», «ο οποίος έχει σημειώσει μεγάλη βελτίωση και ακούστηκε μέχρι το ΝΒΑ», συμπλήρωσα εγώ.

Ο «Ντούντα» δέχθηκε με ικανοποίηση την ερώτηση. Ο ίδιος φαινόταν και ήταν πολύ περήφανος και για τους παίκτες του και για την ομάδα. Δεν λησμόνησε την μεγάλη προσφορά των Ελλήνων αθλητών του, τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τους δύο Αμερικανούς, τους Ντόρσεϊ και Λο που συνέβαλλαν σημαντικά στην αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.

Κλείνοντας για μένα το μεγάλο κέρδος του φετινού Ολυμπιακού θεωρώ πως είναι τα ελληνόπουλά του. Οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου και Σλούκας. Παιδιά με παρόν και μέλλον.
Αθλητές που έχουν να δώσουν πολλά και στην ομάδα τους και στο ελληνικό μπάσκετ. Γιατί το μπάσκετ μας έχει ανάγκη από ποιοτικά και ταλαντούχα παιδιά. Και φυσικά απ' αυτόν τον σύλλογο περιμένουμε πια μόνο τα... καλύτερα.

 Δημήτρης Τομαράς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons