OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 100-88...

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88 στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο, κάτι που μόνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε πετύχει (2003, 2004) στο παρελθόν μαζί με την Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991).

Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους (27-10) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, όμως βελτίωσαν στη συνέχεια την άμυνα τους και πήραν τη νίκη που ισοδυναμεί με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ότι ήταν να πάει στραβά... πήγε

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ... θεατής. Η Ρεάλ όταν βρήκε αυτοπεποίθηση μετά τα αρχικά εύστοχα σουτ ξέφυγε στο σκορ (13-5) και έδειχνε ασταμάτητη. Το δίδυμο Γιουλ-Ρούντι έκανε όλη τη ζημιά (από 8 πόντους), την ώρα που ο Μίρζα Μπέγκιτς έκανε τον... τερματοφύλακα στο "κατενάτσιο" της Ρεάλ που κάθε φορά που ο Σπανούλης ντρίμπλαρε προς το καλάθι έβλεπε έναν "λευκό" κλοιό γύρω του.

Τα σουτ έβρισκαν σίδερο, οι επιλογές άρχισαν να γίνονται κακές και στην άμυνα οι Πειραιώτες έχαναν προσωπικές μάχες με αποτέλεσμα να βλέπουν τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς. Η μεγαλύτερη της τιμή ήταν οι 17 πόντοι στη λήξη του δεκαλέπτου (10-27). Ότι μπορούσε να πάει στραβά για τους "ερυθρολεύκους" είχε πάει.

Το 0/5 στα τρίποντα και το αντίστοιχο 5/7 (11/15 συνολικά εντός πεδιάς) της Ρεάλ είναι η μια όψη του νομίσματος, η άλλη ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε πατήσει το... κουμπί του τούρμπο.

Άμυνα, transition, ριμπάουντ και... γύρισε το ματς

Οι δύο προπονητές άλλαξαν τους βασικούς και αυτό ευνόησε τον Ολυμπιακό που βρήκε λύσεις από τον πάγκο του. Ο Περπέρογλου έβαλε δύο τρίποντα και "άνοιξε" το γήπεδο, ο Κατσίβελης βρήκε διαδρόμους προς το καλάθι και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και οι Χάινς-Άντιτς έκαναν "σκληρότερη" την άμυνα της ομάδας του.

Σιγά-σιγά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα -παρότι είχε τον Σπανούλη στον πάγκο- γύρισε το ματς (15-27 στο 12' με δίδυμο γκαρντ τους Σλούκα-Κατσίβελη και στη συνέχεια σε 24-31). Πίεσε στην άμυνα, πήρε τα ριμπάουντ και κατάφερε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο κερδίζοντας φάουλ και πόντους.

Ο Ολυμπιακός που δέχτηκε 27 πόντους στο 10λεπτο επέτρεψε μόλις 6 στα επόμενα 7 λεπτά και το σκορ έγινε 28-33 και στη συνέχεια με διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ (οι Πειραιώτες χτύπησαν τη Ρεάλ με το δικό της όπλο) και προσωπικές φάσεις του Λο έφεραν τη διαφορά στο τρίποντο. Θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αν το σουτ του Περπέρογλου (που έκανε και καλή δουλειά στον Ρούντι) δεν έβρισκε σίδερο στο 34-37.

Οι Ισπανοί, που ως τότε είχαν για κύρια απειλή τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, εκμεταλλεύτηκαν την προσωρινή αστοχία και μέσω των βολών έκαναν το 41-34 για να μειώσει σε 41-37 ο Σλούκας με 3/3 βολές δέκατα πριν το φινάλε ενός ημιχρόνου που είχε ως κυριότερο χαρακτηριστικό την εξουδετέρωση του Σπανούλη ο οποίος είχε μηδέν πόντος και μόλις μια ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Άλλος Σπανούλης, άλλος Ολυμπιακός

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να δηλώσει "απών" για πολύ ώρα από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Στην αρχή της περιόδου πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τρία συνεχόμενα τρίποντα μετά από ντρίμπλα έφερε την ομάδα του μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0.

Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με έξι πόντους (52-46 στο 15') έχοντας προηγουμένως θωρακίσει τη ρακέτα με το δίδυμο Άντιτς-Χάινς. Η Ρεάλ άργησε να αντιδράσει και το έκανε μόνο όταν ο Λάσο άλλαξε την άμυνα του σε ζώνη και πέρασε ξανά στο παρκέ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Με πρωταγωνιστές τους Σλότερ και Ρούντι (7 πόντοι στην περίοδο) οι Μαδριλένοι ισορρόπησαν το ματς αφού βρήκαν... μπόσικα τα μετόπισθεν των Πειραιωτών.

Η μεγάλη ζημιά έγινε μέσω των επιθετικών ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός που είχε "δώσει" μόνο ένα στο πρώτο ημίχρονο, έχασε 7 στην τρίτη και έδωσε δεύτερες ευκαιρίες στους παίκτες του Λάσο, που δεν τις άφησαν ανεκμετάλλευτες. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν και πίσω στο σκορ και κατάφεραν να το ισορροπήσουν και πάλι εκμεταλλευόμενοι το μπόνους των βολών για το 61-61.

Ο Σπανούλης πέτυχε σε αυτό το διάστημα 11 πόντους και ουσιαστικά άλλαξε την εικόνα του αγώνα, αναγκάζοντας τη Ρεάλ να προσαρμόσει ξανά την άμυνα της.

Law-ndon και μεγάλο σουτ από έναν μεγάλο παίκτη...

Χάρις στην καταλυτική συμμετοχή του Έισι Λο ο Ολυμπιακός έφερε σε ανισορροπία την άμυνα της Ρεάλ. Ο Αμερικανός δημιούργησε ρήγματα και όταν άρχισαν οι Μαδριλένοι να "κλείνουν" πάλι πήραν σκυτάλη οι Σπανούλης και Περπέρογλου με μακρινά σουτ φέρνοντας ξανά την ομάδα τους μπροστά στο σκορ: 67-62 στο 33' και στη συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά!

Μετά την τεχνική ποινή στον Σλότερ για θέατρο (είχε προηγηθεί μια ίδια στον Σλούκα) ακολούθησαν οι 2/2 βολές του Σπανούλη και ένα καλάθι του Σερμαντίνι για να γίνει το 82-70. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να παίζουν πολύ καλή άμυνα στους "κοντούς" της Ρεάλ που έχοντας χάσει τη ψυχραιμία τους άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες εκτός συστήματος.

Ο Παπανικολάου που πήρε τη θέση του εκπληκτικού Περπέρογλου έβγαλε την ενέργεια που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να διατηρήσει το προβάδισμα του την ώρα που η Ρεάλ έβαζε... κοντούς και γινόταν πιο πιεστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 37' (87-75) ο Πάμπλο Λάσο πέρασε στον "5" τον Μίροτιτς μαζί με τους Ρούντι, Γιουλ, Κάρολ και Σέρχιο Ροντριγκεθ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ακολούθησε βάζοντας τρεις κοντούς: Σλούκα, Λο και Σπανούλη με τον τελευταίο να πετυχαίνει το καθοριστικό καλάθι στη λήξη της κατοχής στα 90''. Με δικό του τρίποντο έκανε το 90-79, έφτασε τους 20 (όλους στο δεύτερο ημίχρονο) και έκοψε τον αέρα της Ρεάλ που είχε μειώσει στους 8 με καλάθι του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο Ολυμπιακός μέσω της διαδικασίας των βολών κράτησε τη διαφορά στο τελευταίο λεπτό και έφτασε στην ιστορική νίκη επί της Ρεάλ (100-88).

 Δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 20, Άντιτς 10, Σπανούλης 22, Περπέρογλου 10, Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι 21, Σουάρεθ 5, Ρέγες 4, Μίροτιτς 7, Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5, Γιουλ 14, Σλότερ 9.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons