OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πως τα φέρνει η ζωή...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν κλείσει στον Ολυμπιακό είχε συζητήσει και με τη γερμανική Μπραουνσβάιγκ.

Από πολλές οπτικές γωνίες μπορεί να δει κανείς την κούπα, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Εμείς θα εξετάσουμε αυτή, που αφορά στον Γιώργο Μπαρτζώκα.
 
Αλλά δεν θα ασχοληθούμε με όσα άκουσε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν από φίλους των Πειραιωτών (και όχι μόνο), αλλά εκτός των άλλων με το πώς βρέθηκε από τη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο στο λιμάνι και τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο 48χρονος προπονητής στα τέλη της περσινής σεζόν, κατά την οποία οδήγησε τους Νεοσμυρνιώτες στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, είχε συζητήσει με τη γερμανική Μπραουνσβάιγκ. Μία ομάδα από τις μικρομεσαίες της χώρας. Είχε έρθει στην Ελλάδα για συζητήσεις με τον Ελληνα τεχνικό ο Ολιβερ Μπράουν, τζένεραλ μάνατζερ της γερμανικής ομάδας και κάποτε παίκτης της Δάφνης. Η συνεργασία, όμως, δεν έγινε ποτέ. Ο λόγος; Η Μπραουνσβάιγκ την τελευταία στιγμή κατέβασε αρκετά το ποσό, που είχε να διαθέσει για προπονητή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να κοιτάξει προς την πλευρά του Μπαρτζώκα. Και τη στιγμή, που ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού ήταν στο προς το να ανανεώσει με τον Πανιώνιο, ήρθε η διακοπή της συνεργασίας των Πειραιωτών με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Οι Αγγελόπουλοι θέλησαν ένα καινούργιο πρόσωπο στον πάγκο της ομάδας, το βρήκαν στον Μπαρτζώκα και όλοι, τουλάχιστον στο κομμάτι της Ευρωλίγκας, νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι.
 
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 
Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ
 
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες. Στο υψηλό επίπεδο πέρα από τον Ολυμπιακό, έχει εργαστεί στον Πανιώνιο, την Ολύμπια Λάρισας καθώς και στο αγαπημένο του Μαρούσι. Εκεί, όπου διέπρεψε και ως παίκτης. Παράλληλα με την προπονητική, ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού δούλευε πριν από χρόνια και στο κλειστό του Αμαρουσίου, του Αγίου Θωμά, ως διευθυντής των εγκαταστάσεων. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον είχε πάρει στο τεχνικό τιμ του Αμαρουσίου και κάπως έτσι ο Μπαρτζώκας μπήκε στη διαδικασία της Α1.
 
ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ
 
ΣΤΙΣ 200.000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ
 
Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς οι καλύτεροι προπονητές στην Ευρώπης. Με τον Ζοτς να είναι ο κορυφαίος. Φυσιολογικό, λοιπόν, είναι αμφότεροι να αμείβονται με πάρα πολλά χρήματα. Καμμία σχέση με αυτά, που παίρνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό. Η συμφωνία του Μπαρτζώκα με τους Πειραιώτες για την τρέχουσα χρονιά είναι 200.000 ευρώ, ποσό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο, που έχει πάρει ο Ελληνας προπονητής στη μέχρι τώρα πορεία του. Ο 48χρονος προπονητής έχει συμβόλαιο και για του χρόνου με το δικαίωμα του Ολυμπιακού, όμως, να το «σπάσει» το καλοκαίρι.
 
ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
 
Την εκκίνηση στο υψηλό επίπεδο ως χεντ κόουτς ο Γιώργος Μπαρτζώκας την είχε κάνει στην Ολύμπια Λάρισας το 2006. Τα αδέρφια Απόστολος και Γιώργος Μαλάκος του έδωσαν την ευκαιρία και ο σήμερα προπονητής του Ολυμπιακού την αξιοποίησε. Στη Λάρισα έμεινε τρεις σεζόν και η πορεία της θεσσαλικής ομάδας ήταν εξαιρετική με πολύ καλά πλασαρίσματα στην Α1. Το 2009 επέστρεψε στο Μαρούσι αλλά ως χεντ κόουτς, οδηγώντας την ομάδα στο Τop-16 της Ευρωλίγκας. Πριν πάει στον Ολυμπιακό δούλεψε σχεδόν δύο χρόνια στον Πανιώνιο με τη δεύτερη σεζόν να είναι επιτυχημένη (τρίτη θέση).

 Του Τόλη Κοτζιά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons