OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε το... πρώτο...

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε το... πρώτο και έγινε ο τρίτος Ελληνας που αναδείχθηκε MVP της Ευρωλίγκα. Ο ένας, ο Θοδωρής Παπαλουκάς θα είναι και αντίπαλός του στον μεγάλο ημιτελικό της Παρασκευής.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, λοιπόν, πήρε ένα βραβείο που του άξιζε σε κάθε περίπτωση. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να παίξει κανέναν απολύτως ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ, σε ένα ματς που κρίνει την πρόκριση σε τελικό δεν παίζει ένας, τίθεται αντιμέτωπες ομάδες, προπονητές.

Από την άλλη, οι σπουδαίες προσωπικότητες έχουν ξεχωριστό ρόλο στα μεγάλα παιχνίδια και οι περισσότεροι επικεντρώνονται σε δύο παίκτες. Από τη μία στον Βασίλη Σπανούλη, από την άλλη στον Μίλος Τεόντοσιτς... Είναι οι δύο ηγέτες των ομάδων, δύο χαρισματικοί γκαρντ που μπορούν με μία απόφασή τους ή συνολικά με την απόδοσή τους να γείρουν την πλάστιγγα...

Ξεχνάμε όμως τον Θοδωρή Παπαλουκά.. Για την ακρίβεια, τα φώτα δεν στρέφονται τόσο πολύ προς την πλευρά του. Λογικό από τη μία, είναι πλέον 36 ετών, έγινε μέλος της ΤΣΣΚΑ στα μέσα της σεζόν, με την Μακάμπι δεν έκανε καλή σεζόν, δεν μπόρεσε να φτάσει στο φάιναλ φορ. Η καριέρα του βρίσκεται στο τέλος της, τα πόδια δεν είναι εύκολο να ακολουθήσουν το μυαλό. Από την άλλη, όμως, ο Παπαλουκάς φέρνει την ισορροπία που δεν είχε ούτε στην αρχή της σεζόν, ούτε και πέρυσι η ΤΣΣΚΑ. Είναι ο πραγματικός πλέι μέικερ που χρειαζόταν έστω και για 5-6 λεπτά ή ρωσική ομάδα, ώστε να "καθαρίσει" το μυαλό της, να ελέγξει το ρυθμό, να μην βιάζεται. Είναι κάτι που δεν έχει μάθει να κάνει ο Τεόντοσιτς ή δεν ήξερε να κάνει ο έτερος πλέι μέικερ της περασμένης σεζόν, ο Σβεντ. Το ταλέντο του περισσεύει, αλλά με το ρυθμό και τον τρόπο που παίζουν, μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι σε καθοριστικά ματς.

Ο Παπαλουκάς επέστρεψε και όποιος τον υποτιμήσει θα κάνει λάθος. Είναι μαζί με τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη τρεις γκαρντ που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα, ξέρει τι σημαίνει φάιναλ φορ καλύτερα από τον καθένα. Εχει βιώσει την αποτυχία, έχει πάρει όμως και δύο φορές τον τίτλο, το 2006 και το 2008. Με προπονητή τον Ετορε Μεσίνα έχει κάνει την καλύτερες σεζόν του, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιταλός τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε την ευκαιρία να κλείσει ιδανικά την καριέρα του. Ο Παπαλουκάς έχει κίνητρο, θέλει ο επίλογος να γραφτεί με χρυσά γράμματα και έχει απέναντί του τον Ολυμπιακό, με τον οποίο δεν κατάφερε τελικά να πετύχει αυτό που ήθελε. Προφανώς έχει λόγο να αποδείξει πως δεν είναι δική του ευθύνη.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως το βαρόμετρο της ΤΣΣΚΑ είναι ο Τεόντοσιτς ή οι ψηλοί της, που έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού. Ομως τα ίδια πλεονεκτήματα δεν είχε και πέρυσι η ρωσική ομάδα; Κι όμως έχασε. Ενας Παπαλουκάς να δώσει τη σωστή κατεύθυνση έλειπε, ένας προπονητής μέσα στο γήπεδο. Να, λοιπόν, γιατί χρειάζεται προσοχή ο πρώην αρχηγός των ερυθρολεύκων... Να, λοιπόν, γιατί ο Σπανούλης και ο Παπαλουκάς μπορεί να είναι τα βαρόμετρα στον ημιτελικό.

ΥΓ.: Ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο έγιναν Ελληνες... Κόντρα στα προγνωστικά. Ακόμα και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, είχε κάνει την ιστορική δήλωση για τον Γιάννη Αντετοκούμπο στο gazzetta.gr. «Ο νεαρός είναι απίστευτο ταλέντο και θα βοηθούσε αφάνταστα το ελληνικό μπάσκετ, αλλά οι νόμοι είναι νόμοι και στην περίπτωσή του δεν μπορούμε να τους ξεπεράσουμε!». Δίκιο είχε...

ΥΓ1: Αν, βέβαια, δεν έβγαιναν τα διαβατήρια, ποιος θα έφταιγε; Ο Βασιλακόπουλος; Βέβαια αν δεν ήταν η ΕΟΚ και ο πρόεδρός της, τα δύο παιδιά θα είχαν χαθεί για το ελληνικό μπάσκετ. Το ξέρουν και τα δύο παιδιά και όσοι έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση. Και κάτι ακόμα. Εστω και τώρα, κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από έναν άνθρωπο που δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας. Από τον Γιώργο Κολοκυθά. Ηταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με τα δύο παιδιά, αυτός που έβαλε όλες τις βάσεις και ξεκίνησε μαζί με τον Βασιλακόπουλο τη διαδικασία για να γίνουν Ελληνες ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο. Αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγνώμη τώρα λένε ευχαριστω... Καλά κάνουν και ευχαριστούν, αλλά κατά το ήμισυ, είναι πλέον πολύ αργά.

 http://www.superbasket.gr


Ο Βασίλης Σπανούλης, λίγο μετά τη βράβευση του ως πολυτιμότερος της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2012-13, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός είναι χωρίς πίεση από τη στιγμή που ο στόχος της ομάδα ήταν να είναι παρών στο Φάιναλ Φορ.

"Όταν παίρνεις το τρόπαιο η επόμενη σεζόν είναι η πιο δύσκολη. Το ότι φτάσαμε εδώ είναι πολύ σημαντικό, αποδεικνύει ότι δεν φτάσαμε πέρσι τυχαία στην κορυφή και δείξαμε ότι έχουμε καλή ομάδα", είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που ρωτήθηκε για τον περσινό τελικό και την επιθυμία της ΤΣΣΚΑ να πάρει εκδίκηση.

"Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς από το περσινό. Και οι δύο ομάδες έχουμε αλλάξει φιλοσοφία, έχουμε διαφορετικούς προπονητές και παίκτες, θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Δεν χρειάζεσαι κίνητρο σε τέτοια ματς. Δεν έχω να δώσω κάποια υπόσχεση. Ο καθένας έχει την ελευθερία να το χαρεί όπως θέλει", απάντησε.

Για την πίεση που υπήρχε για την ομάδα του, σχολίασε: "Η πίεση υπήρχε όλη τη χρονιά μέχρι να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ και να αποδείξουμε ότι δεν κάναμε κάτι στην τύχη. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, κάναμε αυτό που έπρεπε και πάμε για κάτι καινούριο. Είμαστε σε μια γιορτή του μπάσκετ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναλάβουμε κάτι σημαντικό για την ομάδα".

Παρά το Φάιναλ Φορ, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη η μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε ο Άρης για τον Νίκο Γκάλη: "Έπρεπε να είχε τιμηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Είναι ο λόγος που παίζουμε μπάσκετ και ο λόγος που εγώ αγάπησα το άθλημα. Είμαστε ευγνώμονες για όσα πρόσφερε. Κι άλλοι Έλληνες αθλητές, όπως ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και ο Χριστοδούλου πρέπει να τιμηθούν με ανάλογο τρόπο γιατί το αξίζουν"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons