OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Μπαρτζώκας: "Δεν ήμασταν τέλειοι" ....

Τρισευτυχισμένος για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό και την υπερπροσπάθεια των παικτών του ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για προσήλωση στο πλάνο απ' όλα τα παιδιά και φυσικά τους  μοίρασε συγχαρητήρια:
"Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας γιατί κέρδισε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Δεν ήταν το τέλειο παιχνίδι. Απλά μείναμε ενωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη. Είχαμε πολύ μεγάλη επιμονή στο αμυντικό μας πλάνο, καταφέραμε να σταματήσουμε τη δημιουργία του Τεόντοσιτς, ελέγξαμε τα ριμπάουντ αφού σε μια πολύ άστοχη βραδιά της ΤΣΣΚΑ είχαμε μόνο έξι χαμένα ριμπάουντ. 

Έτσι πήγαμε στο επιθετικό τρανζίσιον όταν έπρεπε κι όταν δεν μπορούσαμε εκτελούσαμε στο τέλος των 24 δευτερολέπτων. Όλοι έπαιξαν ο ένας για τον άλλο σε άμυνα και επίθεση. Σε τέτοια ματς τα ποσοστά σπάνια είναι ψηλά και νομίζω ότι η άμυνα μάς έδωσε την πρόκριση. Είχαμε μεγάλη συνεκτικότητα και γι’ αυτό είμαστε στον τελικό. Νιώθω πολύ καλά που είμαστε στον τελικό. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες, εμείς είμαστε εδώ για να τους καθοδηγούμε και να τους βοηθάμε".
Για το πώς αποφάσισε να διαχειριστεί το θέμα της προετοιμασίας της ομάδας πριν από ένα τόσο μεγάλο ματς: "Έχει σημασία πώς διαχειρίζεσαι την πίεση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, εμπειρία και παίκτες σαν τον Παπαλουκά που έχει παίξει σε τόσα F4. Το πλάνο μας στο ψυχολογικό κομμάτι ήταν απόλυτα σωστό. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε χαλαροί. Είχαμε όμως λιγότερο άγχος από ό,τι σε όλη τη σεζόν. Η πρόκληση ενός Final 4 πάντως δεν αφήνει κανέναν να κοιμάται ήσυχος".
Για το αν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας: "Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αυτό για τον Ολυμπιακό. Σχεδόν με την ίδια ομάδα κλήθηκε να παίξει όλα του τα παιχνίδια φέτος σαν φαβορί, ενώ οι αντίπαλοι είχαν κίνητρο και άλλοθι. Το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε ως εδώ με αυτή την πίεση από τους αντιπάλους και τον κόσμο, ιδίως σε αυτή την Ευρωλίγκα που ήταν η πιο δύσκολη όλων των εποχών, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας. Είναι κάτι που λέω από την πρώτη στιγμή που περάσαμε στο Final 4. Τα παιδιά διαχειρίστηκαν πολύ καλά αυτή την πίεση".
Για το πώς πήγε το παιχνίδι και αν ο Ολυμπιακός έκανε... συντήρηση δυνάμεων στο τέλος: "Δεν μπορούσαμε να έχουμε συνέχεια τον έλεγχο της ταχύτητας. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ σκόραρε μόνο με βολές. Όταν το ματς έχει τόσες διακοπές, δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Εμείς χάσαμε λίγο την ταχύτητά μας στην επίθεση, αλλά επανήλθαμε γρήγορα σε μεγάλη διαφορά".
Για την επιβλητική εμφάνιση του Κάιλ Χάινς: "Ο Χάινς έχει μια καριέρα που έχει διαρκώς ανοδική πορεία. Από τη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας πήγε στη Γερμανία και μετά στον Ολυμπιακό έγινε πρωταθλητής Ευρώπης. Ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας του Ολυμπιακού ανήκει στον Κάιλ. Είναι ο τέλειος συμπαίκτης. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός. Και ο Κάιλ είναι ο καλύτερος εκφραστής του τρόπου που θέλει να αγωνίζεται".
Τέλος, έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: "Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Ήρθαν εδώ πληρώνοντας πολλά χρήματα σε μία δύσκολη περίοδο για όλη την Ευρώπη. Και θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην προετοιμασία μας και στον τελικό για να κερδίσουμε". 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons