OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

50-50 ο τελικός...

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Βασίλης Καραπιάλης, που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με επαρχιακή ομάδα (ΑΕΛ) και συμπαίκτη των Σάκη Τσιώλη, μίλησε για τον τελικό του Αστέρα με την πρώην του ομάδα.

«Είναι πράγματι πολύ πιο ξεχωριστό να διεκδικείς έναν τίτλο με μια επαρχιακή ομάδα. Εχω ζήσει και τις δύο πλευρές και καταλαβαίνω ότι το να κατακτάς κορυφές όχι με κάποια ομάδα από τις παραδοσιακές δυνάμεις, αλλά με μια ομάδα από την επαρχία, είναι ανεπανάληπτο. Είναι πιο σπουδαίο».

Ο παλαίμαχος άσος εξηγεί: «Είναι πολύ ιδιαίτερη, πολύ ευτυχισμένη στιγμή για την τοπική κοινωνία. Και αυτό είναι κάτι που δεν συγκρίνεται. Καταρχάς, διότι δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Και επίσης, διότι όταν ζεις σε μια επαρχιακή πόλη και αγωνίζεσαι στην τοπική ομάδα, έχεις άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία. Περπατάς στο δρόμο και συναντάς όλη την πόλη. Οσο πιο κλειστή είναι η κοινωνία, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το κίνητρο για τους ανθρώπους της ομάδας. Ασφαλώς, είναι πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να βλέπουμε επαρχιακές ομάδες να κατακτούν τίτλους. Γίνεται σπάνια και το χρειαζόμαστε». 

Για τον Αστέρα, ο Καραπιάλης που έτσι κι αλλιώς από την ποδοσφαιρική φύση του ήταν λάτρης του καλού και δημιουργικού ποδοσφαίρου, λέει τα καλύτερα: «Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Αστέρας δεν είναι μόνο στον τελικό Κυπέλλου, αλλά και στα πλέι οφ. Το δικαιούται, διότι όλη τη χρονιά ήταν πολύ καλός, παρουσίασε μια πολύ σταθερή και ποιοτική ομάδα και πρόσφερε πολύ καλό ποδόσφαιρο στον κόσμο».

Μάλιστα, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο μερίδιο για την αγωνιστική ποιότητα της ομάδας, ανήκει σε έναν φίλο του από τα παλιά, έναν άνθρωπο με τον οποίο στην ΑΕΛ είχαν πανηγυρίσει τίτλους: «Αυτό που πετυχαίνει ο Αστέρας αξίζει στον Σάκη Τσιώλη. Είναι καιρός να ψηφιστεί ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα. Ο Αστέρας είναι δικό του δημιούργημα, έχει πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους, διοίκηση, προπονητικό τιμ, ποδοσφαιριστές και κόσμο για τη φετινή πορεία του Αστέρα. Μακάρι αυτή η ομάδα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επαρχιακές ομάδες. Ο Αστέρας δημιούργησε μια υπέροχη ομάδα».

Οσο για τον τελικό με την πρώην ομάδα του Καραπιάλη, τον Ολυμπιακό, λέει: «Τα φαβορί υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Οι τελικοί, όταν ξεκινάει το παιχνίδι, είναι πάντα 50-50. Δεν υπάρχουν προγνωστικά. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα πολύ επικίνδυνη, με πολλούς καλούς παίκτες, που αν βρουν χώρους μπορούν να κάνουν ζημιά. Ο Αστέρας θα κοντράρει στα ίσα τον Ολυμπιακό, που θα πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του για να καταφέρει να νικήσει».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons