OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το πήρε στα πέναλτι η Βουλιαγμένη...

Το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης που έκανε το 3-0 στους τελικούς της Α1 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επικρατώντας στα πέναλτι με 16-15

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Α1 πόλο γυναικών για το 2013 αναδείχθηκε η Βουλιαγμένη. Ο ΝΟΒ έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επικρατώντας στον Πειραιά σε ένα συναρπαστικό ματς, στα πέναλτι με 16-15. Η εμπειρία του ΝΟΒ «μίλησε» όταν χρειάστηκε κάμπτοντας τον νεανικό ενθουσιασμό των «ερυθρολεύκων», που αποδείχθηκαν ωστόσο… σκληρά καρύδια.

Αυτό είναι το 11ο πρωτάθλημα για το γυναικείο τμήμα πόλο της Βουλιαγμένης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτό που ξεκίνησε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι καταφέρνοντας με πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων (4-1), με την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη πίεσε στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 4-4 με τις «ερυθρόλευκες» ωστόσο να φτάνουν στο ημίχρονο με πλεονέκτημα ενός γκολ (6-5).

Ο ΝΟΒ με τις Τσουκαλά και Ασημάκη κατάφερε να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (6-7), η απάντηση από τις Ελευθερία Πλευρίτου και Μαυρέλου ήρθε άμεσα για να ξαναπάρουν το πάνω χέρι οι γηπεδούχες (8-7). Στο τελευταίο οκτάλεπτο με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Ρουμπέση, οι φιλοξενούμενες έκαναν το 9-10 και βρέθηκαν μία ανάσα από τον τίτλο, όμως στο φινάλε η Αβραμίδου τους χάλασε τα σχέδια ισοφαρίζοντας σε 10-10, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Το πρώτο τρίπλεπτο βρήκε και πάλι τις δύο ομάδες ισόπαλες 11-11. Στο δεύτερο, η Ρουμπέση έδωσε προβάδισμα στον ΝΟΒ και πάλι όμως ήρθε η Αβραμίδου να δώσει τη λύση στον Ολυμπιακό μερικά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (12-12), στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι!

Εκεί για τις «ερυθρόλευκες» ευστόχησαν οι Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου καθώς και η Αβραμίδου ενώ στο δοκάρι πήγαν τα σουτ των Τετζαλίδου και Μανωλιουδάκη. Όσο για τον ΝΟΒ, στόχο βρήκαν Τσουκαλά, Ξενάκη και Γερόλυμου, δοκάρι είχε η Λιόση ενώ η Διαμαντοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Ρουμπέση. Το σκορ παρέμεινε στο 15-15. Στις επιπλέον προσπάθειες η Αβραμίδου ήταν αυτή που είχε δοκάρι με τη Λιόση να ευστοχεί και να χαρίζει στην ομάδα της το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-4, 2-2, 2-3, (1ο τρίλεπτο 1-1, 2ο τρίλεπτο 1-1), πέναλτι 3-4

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Μ. Πλευρίτου 3, Αβραμίδου 4, Ε. Πλευρίτου 4, Μαυρέλου 1

Βουλιαγμένη (Δήμου): Λιόση 2, Ασημάκη 4, Χυδηριώτη 1, Γερόλυμου 1, Τσουκαλά 1, Ρουμπέση 3 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons