OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ελπίζω να σας κάναμε περήφανους...

Ο Τζος Πάουελ περιγράφει πώς βίωσε την κατάκτηση του Final 4 της Ευρωλίγκας, υποκλίνεται στον κόσμο του Ολυμπιακού και θέτει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Ευλογημένος για όσα βίωσε με τον Ολυμπιακό και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας δηλώνει ο Τζος Πάουελ μέσω του blog του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ο Αμερικανός άσος υποκλίνεται στον κόσμο της ομάδας, τονίζει πως ελπίδα του είναι να ένιωσε περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας και θέτει σαν στόχο τόσο την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, όσο και τη συνέχιση της καριέρας του στην Ευρωλίγκα.

«Γεια σας φίλοι της Ευρωλίγκας και πάλι. Είμαι ο Τζος Πάουελ του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Νιώθω ευλογημένος και προνομιούχος που το καταφέραμε, ειδικά στην πρώτη μου χρονιά στη διοργάνωση. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτής της υπέροχης κατάστασης με αυτούς τους σπουδαίους συμπαίκτες. Γράψαμε ιστορία και ήταν μια εξαιρετική χρονιά για μας. Το πανηγυρίσαμε ήσυχα στο Λονδίνο, αλλά το απολαύσαμε όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα. Βρεθήκαμε όλοι μαζί και πανηγυρίσαμε.

Ο γιος μου ήταν μαζί μου στο βάθρο, γιορτάζοντας μαζί με την ομάδα. Του αρέσει να έρχεται στους αγώνες μας και φυσικά μας υποστηρίζει πολύ. Ήταν πολύ όμορφο να ζήσουμε όλα αυτά μαζί. Είχε πλάκα να είμαστε μετά τον αγώνα στο γήπεδο και μάλιστα φωτογραφηθήκαμε με το τρόπαιο. Αυτές οι στιγμές είναι υπέροχες. Για μένα το να έχω μαζί μου την οικογένειά μου ήταν ξεχωριστό.

Πιστεύω πως στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι από αμυντικής άποψης. Είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι αυτό μετά τη σειρά με την Εφές. Αρχίσαμε αμέσως μετά την πρόκριση στο Final 4, δουλέψαμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο επιθετικά και αμυντικά. Αυτό που είδατε είναι αποτέλεσμα της σκληρής μας δουλειάς αυτές τις δύο εβδομάδες. Ένα από τα κλειδιά ήταν ότι παίξαμε δυνατά, κάτι που μας επέτρεψε να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ. Θέλαμε όλοι να παίζουν δυνατά και επιθετικά στην άμυνα. Η ενέργειά μας και ο τρόπος που μιλούσαμε ο ένας στον άλλο και βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο, μας επέτρεψε να βάλουμε εύκολα καλάθια.

Ξέραμε πως έπρεπε να κερδίσουμε ένα ακόμη παιχνίδι μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και ξέραμε τι ευκαιρία είχαμε μπροστά μας. Παρότι ήμασταν σε καλή κατάσταση, ξέραμε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, έστω κι αν είχαμε κερδίσει με τέτοιο τρόπο την ΤΣΣΚΑ. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τον τελικό και όλοι το γνωρίζαμε.

Η Ρεάλ πέτυχε πολλά καλάθια νωρίς στον αγώνα. Συμβαίνουν αυτά. Το παιχνίδι αυτό βασίζεται σε σερί και δεν μπορείς να κερδίσεις από την πρώτη περίοδο. Αν ίσχυε αυτό, δεν θα ήμασταν τώρα πρωταθλητές Ευρώπης. Είχαμε βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις και στο παρελθόν και κάναμε υπομονή. Όταν οι αντίπαλοι κρύωσαν, το εκμεταλλευτήκαμε και γυρίσαμε το ματς, πήραμε το προβάδισμα και δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω.

Δείξαμε και πάλι το χαρακτήρα και τη σκληρή δουλειά μας σαν ομάδα. Αν το σκεφτείς καλά, στο πέμπτο ματς με την Εφές, ένα πριν το Final 4, χάναμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά κάναμε ένα μεγάλο σερί στο τρίτο δεκάλεπτο και τα καταφέραμε. Έχουμε αυτό τον τύπο ομάδα και την εμπειρία, δεν τα παρατάμε ποτέ. Δεν είναι ανάγκη φυσικά κάθε φορά να βρισκόμαστε σε τόσο δύσκολη θέση, αλλά ό,τι κι αν συμβαίνει, σε κάθε ματς μπορούμε να πάρουμε τη νίκη.

Ο Σπανούλης ήταν ο MVP του Final 4 μετά μία φανταστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού. Όταν άρχισε να ευστοχεί, άλλαξε ό,τι έκανε η Ρεάλ αμυντικά. Από τη στιγμή που πέτυχε αυτά τα συνεχή τρίποντα, έπρεπε να βγει η άμυνα πάνω του και εκείνος βρήκε τον τρόπο να δώσει ασίστ ή να μπει προς το καλάθι. Με τον τρόπο που παίζουμε μπορούμε να κερδίζουμε παιχνίδι σε διαφορετικούς ρυθμούς. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι ανά πάσα στιγμή, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη για μένα ότι πετύχαμε 100 πόντους στον τελικό.

Η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν απίστευτη. Ο κόσμος μας αποθέωσε στο αεροδρόμιο καις μας πήρε πολλή ώρα για να φτάσουμε στο ΣΕΦ. Χιλιάδες φίλαθλοι μάς περίμεναν εκεί. Την επόμενη μέρα βγήκαμε έξω σαν ομάδα για να το γιορτάσουμε. Ήταν μία αξέχαστη εβδομάδα. Είχα την τύχη να είμαι σε πολλές ομάδες με τέτοια στενή σχέση. Είναι κάτι υπέροχο, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις ομάδες που παίζουν τόσο ομαδικά όσο ο Ολυμπιακός.

Όπως είπα, ήταν η πρώτη μου σεζόν στην Ευρωλίγκα. Για μένα ήταν μια σπουδαία εμπειρία, παρά τα σκαμπανεβάσματα. Έπρεπε να προσαρμοστώ σε διαφορετικούς κανόνες και σε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ήταν μια εμπειρία μάθησης και την εκτιμώ πολύ. Η Ευρωλίγκα είναι μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου και φυσικά θα ήθελα να ξαναπαίξω του χρόνου. Πιστεύω πως έχω προσαρμοστεί καλά σε αυτή και στον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό θα με βοηθήσει στο μέλλον.

Η χρονιά για μας δεν τελείωσε. Τα ελληνικά play offs βρίσκονται σε εξέλιξη. Θέλουμε να τελειώσουμε δυνατά τη σεζόν και στόχος μας είναι ένας ακόμη τίτλους. Δουλεύουμε και πάλι σκληρά για να καταφέρουμε να κλείσουμε με θετικό τρόπο τη σεζόν.

Θέλω με τα τελευταία μου λόγια να απευθυνθώ στους φίλους του Ολυμπιακού που ήταν στο Λονδίνο: Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, ελπίζω να νιώσατε περήφανοι για μας
». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons