OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ολυμπιακός - Απόλλων Πατρών 80-53...

Ο Ολυμπιακός μπροστά σε 7.000 φιλάθλων του στη φιέστα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών με 80-53, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

 Το τρόπαιο της Ευρωλίγκας το έφεραν στην αρένα του γηπέδου ο Παναγιώτης με τον Γιώργο Αγγελόπουλο και στη συνέχεια, με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες των Πειραιωτών έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου λάβαρου, το οποίο πήρε τη θέση του στην οροφή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Από εκεί και πέρα, να πούμε ότι ο Γιώργος Γεωργάκης πήρε τη θέση του Γκιόργκι Σερμαντίνι στη δωδεκάδα της ομάδας, καθώς ο Γεωργιανός δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και πλέον θα αντιμετωπίσει και πάλι τους Πατρινούς για την πρώτη φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Για τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 18 πόντους, ενώ οι Σπανούλης και Πέρκινς ακολούθησαν με 9 πόντους. Από τον Απόλλωνα Πατρών ο Πέτροβιτς είχε 12 πόντους και ο Αργυρόπουλος 10.


Ο αγώνας:
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως ο Απόλλων Πατρών ήταν εκείνος που πήρε το προβάδισμα στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα με 8-7. Παρόλα αυτά, από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ελέγξουν το ματς. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης σημείωσε το 19-8 και ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε το 21-8 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ξεκόλλησαν.

Το πρώτο δεκάλεπτο τελικά έκλεισε με 25-15 για τους "ερυθρόλευκους", ύστερα από δύο βολές του Νίκου Αργυρόπουλου. Στην δεύτερη περίοδο, ο Πέρο Άντιτς με σουτ τριών πόντων έκανε το 28-15 για τον Ολυμπιακό, με τον Απόλλωνα, έπειτα από συγκεντρωμένο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος παράλληλα την χαλαρότητα των Πειραιωτών να μειώνει στους πέντε πόντους με καλάθι του Πελεκούδα (36-31). Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκείνος που με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 37-31, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο ΜακΚόλουμ με σουτ τριών πόντων έριξε την διαφορά στους τρεις πόντους στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης (37-34) για να την αυξήσει σταδιακά και πάλι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Βασίλη Σπανούλη έκαναν το 46-37, με τον Λιανό να μειώνει σε 47-39. Στα τελευταία δύο λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι... πάτησαν γκάζι και κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο με 63-41, έπειτα από καλάθι του φιλοξενούμενων.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς. Ο Πέτροβιτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων σημείωσε το 63-46 για να κάνει ο Περπέρογλου με επίσης σουτ τριών πόντων το 66-46 στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γκραντ μείωσε σε 70-51 για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, ενώ ο Μολφέτας πέτυχε το 70-53 στο 38'.

Ο Ολυμπιακός μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι έκανε ένα επιμέρους σκορ 10-0, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα με 80-53 και έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 37-31, 63-41, 80-53.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο 7(1), Άντιτς 8(2), Σπανούλης 9(1), Περπέρογλου 5(1), Σλούκας 4, Πάουελ 5, Πέρκινς 9(1), Πρίντεζης 18(1), Παπανικολάου 8(1), Γεωργάκης 5, Κατσίβελης 2.
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 6(1), Αργυρόπουλος 10(2), Καπερώνης, Γκραντ 8(1), Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 12(2), Πελεκούδας 4, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 5(1), Μολφέτας 4, Τέρνερ 2.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, τη φιέστα, αλλά και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος...

 
"Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ για να γιορτάσουν μαζί μας την κατάκτηση του τροπαίου. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Απόλλωνα και δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολα τα ματς στα πλέι οφ. Για τον Ολυμπιακό τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα, γιατί είχαμε κατακτήσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση και το μυαλό μας ήταν στην Ευρωλίγκα. 
 
Ήταν δύσκολο να έχουμε υψηλό κίνητρο. Πλέον θα προετοιμαστούμε πολύ καλά τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα θα μας βοηθήσουν, καθώς δεν θα είναι εύκολα και παράλληλα θα μας βάλουν στην φιλοσοφία του ελληνικού πρωταθλήματος", είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργάκης είπε: "Ήταν γενικά ένα καλό παιχνίδι και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Πάτρας για την πρόκριση στα πλέι οφ. Εμείς παίξαμε καλό μπάσκετ και πλέον πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα πλέι οφ".

Βετούλας: "Συγχαρητήρια σε Μπαρτζώκα"

Από την πλευρά του, ο κόουτς του Απόλλωνα Πατρών, Νίκος Βετούλας δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ειδικά όμως τον κόουτς (σ.σ. Μπαρτζώκα) γιατί είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά αυτό τον τίτλο".

Στη συνέχεια είπε: "Εμείς για 25λεπτά ήμασταν ανταγωνιστικοί όσο βεβαίως μας το επέτρεψε ο Ολυμπιακός. Δώσαμε χρόνο στα νεαρά παιδιά ενόψει της συνέχειας. Όταν ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό το ματς ξέφυγε… Για τον Απόλλωνα είναι μεγάλη επιτυχία να συμμετάσχει στα πλει οφ".

Έπειτα ανέφερε: "Θα έχουμε αγωνιστικά οφέλη. Θα παίξουμε με μια πιο αθλητική ομάδα από εμάς και θα κάνει καλό στους παίκτες μου, που θα καταλάβουν πως παίζετε το μπασκετ σε υψηλό επίπεδο, στο επίπεδο του πρωταθλητή Ευρώπης".

Από την πλευρά του, ο Έρικ ΜακΚόλουμ τόνισε: "Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Εμείς ήμασταν καλοί στα πρώτα 25λεπτά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ανυπομονούμε για την έναρξη των πλέι οφ".

 http://www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons