OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 77-62..

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επιβλήθηκε χωρίς δυσκολίες του Ρεθύμνου με 77-62, πετυχαίνοντας την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για να πάρει το "εισιτήριο" για τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος απέναντι στο Ρέθυμνο, ανέβασε την απόδοση του μετά το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 77-62 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην δεύτερη περίοδο πίεσε σε μεγάλο βαθμό τους Κρητικούς, βρήκε λύσεις από τη γραμμή των 6μ.75, αυξάνοντας σταδιακά την διαφορά της από το Ρέθυμνο.

Οι Κρητικοί έκαναν αρκετά λάθη, ο Ολυμπιακός έτρεξε, ενώ ο Κάιλ Χάινς βοήθησε, βάζοντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι της ομάδας του Θανάση Γιαπλέ. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν πλέον το ραντεβού τους για την Παρασκευή (31/05, 18:15), με τους "ερυθρόλευκους" να προηγούνται με 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Ο αγώνας:

Το Ρέθυμνο προσπάθησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να αποσπαστεί στο σκορ και με σουτ τριών πόντων, ανεβάζοντας παράλληλα τον ρυθμό στο παιχνίδι κατάφερε να μείνει κοντά. Ο Κάρτερ με σουτ τριών πόντων έκανε το 6-9 για το Ρέθυμνο, με τον Τζος Πάουελ να μειώνει σε 8-9 για του γηπεδούχους στο πέμπτο λεπτό του αγώνα. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια με δύο εύστοχες βολές του αρχηγού της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη έκαναν το 12-9 για να ισοφαρίσει σε 12-12 ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με σουτ τριών πόντων.

Ο Πάουελ και ο Σπανούλης με 2/2 βολές ο καθένας πέτυχαν το 16-12 για να κάνει και πάλι ο τελευταίος το 18-14 ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου ο Σπανούλης χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία σε φάουλ που έκανε στον Χορν, με τον Αμερικανό των φιλοξενούμενων να έχει 2/5 βολές συνολικά, διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (18-16).

Στην δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι του. Στο παρκέ πέρασε ο Κάιλ Χάινς, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να αυξάνει όσο περνούσε η ώρα το προβάδισμα της απέναντι στους Κρητικούς. Ο Πέρο Άντιτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης το 29-20 με εύστοχο σουτ τριών πόντων, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου ανέβασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι την διαφορά σε διψήφια διαφορά (31-20).

Ο Κώστας Σλούκας με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή σημείωσε το 34-20 και ο Περπέρογλου ξανά πέτυχε το 36-20 στο 18ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Άντιτς με τρίποντο έκανε το 39-20 για να μειωσει ο Πέτγουεϊ σε 39-22. Ο Κάιλ Χάινς κάρφωσε για το 41-22, με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 43-22, έπειτα από καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη.

Διατήρησε το προβάδισμα χωρίς δυσκολίες

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην τρίτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί χωρίς δυσκολίες το προβάδισμα του απέναντι στο Ρέθυμνο, το οποίο προσπαθούσε παρά τη μεγάλη απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες να παίξει όμορφο μπάσκετ. Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε το 55-31 στο 25ο λεπτό αναμέτρησης, ενώ ο Ολυμπιακός και πάλι με τον Παπανικολάου, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων αποσπάστηκε με 27 πόντους (58-31).

Στην συνέχεια οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξανά με τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος είχε ανεβάσει στο δεύτερο ημίχρονο την απόδοση του κατάφερε να αυξήσει την διαφορά στους 30 πόντους (63-33), με το τρίτο δεκάλεπτο τελικά να κλείνει στο 65-37 για τους Πειραιώτες, έπειτα από καλάθι του Πάουελ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, το Ρέθυμνο αντέδρασε και κατάφερε σταδιακά να ροκανίσει την διαφορά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έλεγχε τον αγώνα. Ο Αγγελόπουλος με σουτ τριών πόντων έριξε την διαφορά στους 23 πόντους για τους Κρητικούς (71-49) και ο ίδιος παίκτης με δύο ελεύθερες βολές πέτυχε το 71-51 για την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ακόμα περισσότερο, με τον Ολυμπιακό τελικά να παίρνει τη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο με 77-62 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σημειώνοντας το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Το επόμενο ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (31/05) και πάλι στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-22, 65-37, 77-62.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Γεωργάκης.

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χορν, Καλλινικίδης, Προύιτ, Αγγελόπουλος, Τσαρουχάς, Τσόχλας, Ντούβνιακ, Κόμματος, Κάρτερ, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ, Σιζόπουλος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons