OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Νίκη-τίτλος, το μεγαλύτερο κίνητρο...

Όταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος αποφασίζει να μιλήσει για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού οι εισαγωγές περιττεύουν. Στέλνουμε τη μπάλα στο αριστερό πόδι του «τρελού καραφλού» και τον αφήνουμε να την κολλήσει και να… ζωγραφίσει όπως μόνο εκείνος ξέρει. Οι πράσινες φανέλες, άλλωστε, τον… ερέθιζαν ενίοτε για να κάνει τα μαγικά του τα κόλπα. Πάμε λοιπόν. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος για το ντέρμπι, στο thrylos.gr

«Τo αβαντάζ λόγω βαθμολογίας το έχει σίγουρα ο Ολυμπιακός και το άγχος ο ΠΑΟ, αφού πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε για να μειώσει τη διαφορά. Παίζει το τελευταίο του χαρτί, γεγονός που επίσης είναι θετικό για τον Ολυμπιακό. Εμάς αν το δούμε ψυχρά, δεν θα μας χαλάσει και η ισοπαλία, άσχετα αν κανείς στον Ολυμπιακό δεν σκέφτεται αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός επειδή διψάει για να πάρει ένα ντέρμπι, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Άρη, και να το συνδυάσει με το πρωτάθλημα, έχει τρομερό κίνητρο. Τι πιο ωραίο από αυτόν το συνδυασμό. Νίκη επί του ΠΑΟ και τίτλος! Η γενική εικόνα που θα μείνει είναι ότι κλείδωσες το πρωτάθλημα σε ένα μεγάλο παιχνίδι, ενώ όλο το χρόνο έχεις αποδείξει ότι είσαι και η καλύτερη ομάδα», μας λέει ο μεγάλος άσος του παρελθόντος και συνεχίζει ακάθεκτος:

«Η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα παίζει ρόλο στην έκβαση ενός ντέρμπι. Αν τα ατού είναι σε καλή μέρα, φαίνεται από τις πρώτες τους επαφές με τη μπάλα, από το πώς γυαλίζει το μάτι τους. Από το πάθος και τη δίψα να κερδίσουν. Από την αγωνιστικότητα. Πως θα μπουν από το πρώτο λεπτό και πως θα ζητήσουν το αποτέλεσμα. Αν μιλήσουμε για τακτική, ασφαλώς παίζει ρόλο, αλλά μετά το 20’-25’ οι τακτικές συνήθως πάνε περίπατο και μετρούν η καρδιά και η ψυχή. Το αποτέλεσμα εξαρτάται κυρίως από το πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟ πιο πολύ θα αμυνθεί. Θα προσπαθήσει να κλέψει το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις».



Ζητήσαμε από τον Γκέο να μας αναλύσει τα ατού της κάθε ομάδας κι εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη τόνισε:

«Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μιραλάς από τον Ολυμπιακό. Οι τρεις παίκτες του άξονα. Όλο το παιχνίδι θα περάσει από τον Ιμπαγάσα. Αν έχει καθαρό μυαλό θα είναι ο καταλύτης του ματς. Αυτός ξέρει πότε θα ανεβάσει στροφές στην ομάδα, πότε θα παγώσει το παιχνίδι, πότε θα αλλάξει ρυθμό. Ο Μιραλάς με την ταχύτητά του και τις  ατομικές πρωτοβουλίες, μπορεί να δημιουργήσει αριθμητική υπεροχή. Ο Φουστέρ θα είναι ο συνδετικός κρίκος ως κρυφός σέντερ φορ. Με τις κινήσεις που κάνει στο χώρο μπορεί να απειλήσει. Και ο Τζιμπούρ είναι σημαντική προσθήκη. Θα είναι ένα από τα ατού, αλλά όχι το πιο βασικό, αφού θα πρέπει να τον… ταΐσουν οι χαφ. Αν πάρει σωστά τη μπάλα, θα απειλήσει σίγουρα όπως στο ματς με τον Άρη».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι ο Γρηγόρης Γεωργάτος τόνισε:

«Δεν είναι θέμα ατομικό, αλλά ομαδικό. Το «κλειδί» μπορεί να είναι ο Αβραάμ. Είναι πολύ γρήγορος και μπορεί να κλειδώσει τον Σισέ. Με προβληματίζει μόνο η ταχύτητά του Γάλλου στην κόντρα. Δεν πρέπει να μείνει μόνος ο Σισέ για να ολοκληρώσει προσπάθειες. Από τον ΠΑΟ είναι απρόβλεπτος παίκτης ο Χριστοδουλόπουλος. Μπορεί να κάνει παιχνίδι ή του ύψους ή του βάθους. Από το κέντρο του ΠΑΟ δεν με ανησυχεί κανείς επειδή θεωρώ πιο γρήγορους τους χαφ του Ολυμπιακού».

Για την παρουσία των φιλάθλων του θρύλου ο «Γκέο» υπογράμμισε:

«Παίζει μεγάλο ρόλο η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει ο κόσμος. Αυτές τις μέρες δεν ασχολείται κανένας με το πρωτάθλημα, αλλά με το να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία που είναι ο τίτλος, αλλά ο κόσμος είναι διψασμένος να κερδίσει αυτή την χρονική στιγμή. Περιμένω τρομερό παλμό, σα να είναι οι ομάδες ισόβαθμες. Όλος ο κόσμος ζει και αναπνέει γι’ αυτό το παιχνίδι».

Πόσο σημαντική θα είναι για τις δύο ομάδες η βοήθεια από τον πάγκο;

«Εδώ κι ένα μήνα υπάρχει μια σχετική βελτίωση στον ΠΑΟ. Δεν ξέρω αν είναι έργο του Φερέιρα ή έλλειψη άγχους λόγω του +7. Τον Πορτογάλο θα τον κρίνουμε στην πορεία. Ο Βαλβέρδε ξέρουμε όλοι ποιος είναι και τι έχει προσφέρει. Βάσει πάγκου θα είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι με μια αλλαγή ο προπονητής του ΠΑΟ. Πιο πολύ ξεκουράζει ορισμένους βασικούς με τις αλλαγές του παρά αλλάζει κάτι για να κερδίσει ένα παιχνίδι. Αντίθετα ο Βαλβέρδε έχει Ζαϊρί, Φετφατζίδη, Πάντελιτς, για να αλλάξει ένα παιχνίδι. Έχει πιο πολλές λύσεις, ακόμη και τον Ντουντού για να κλειδώσει το κέντρο αν χρειαστεί».

Προγνωστικά χωρούν σε ένα τέτοιο παιχνίδι άραγε;

«Προγνωστικά είναι δύσκολο να γίνουν σε ένα ντέρμπι. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει απόλυτο φαβορί, αλλά στο Ρέντη έχουν καταλάβει τη δίψα του κόσμου. Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Να κερδίσουμε κι ένα μεγάλο ματς. Είναι και θέμα εγωισμού παικτών. Έχουν καλή ψυχολογία. Γύρισαν το ματς στον Άρη παρά τις πολλές δυσκολίες. Ήταν αντρίκεια νίκη στο «Βικελίδης». Τώρα πρέπει να μπουν άνετα στο γήπεδο να παίξουν τη μπάλα τους και το ματς θα εξελιχθεί όπως το περιμένουν και οι ίδιοι και ο κόσμος του θρύλου».

Ο μεγάλος Γρηγόρης Γεωργάτος μας μετέφερε και τις ευχές του λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνομιλίας μας: «Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά του thrylos.gr καλή δύναμη και να είναι πάντα κοντά στον θρύλο μας. Εύχομαι επίσης κάθε επιτυχία σε αυτή τη νέα προσπάθεια».


http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons