OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η υποκρισία όσων «βγήκαν» στο Mega...

Η υποκρισία όσων «βγήκαν» στο Mega
Δεν πρέπει να απορεί κανένας για την εμμονή ορισμένων καναλιών να προβάλλουν συνεχώς και με το πιο μεροληπτικό πάθος εναντίον του Ολυμπιακού, τα γεγονότα του Καραϊσκάκη.
Το καλό είναι, ότι τις ημέρες που ακολούθησαν το ντέρμπι, δόθηκε σε όλους μας η ευκαιρία να θυμηθούμε και να ανανεώσουμε τις εντυπώσεις από Μέσα που και στο παρελθόν συστηματικά, όποτε πιστεύουν ότι τους δίνεται η ευκαιρία να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό, εμφανίζονταν βασιλικότερα του βασιλέως (λέγε με Παναθηναϊκό).

Χωρίς να θεωρώ λιγότερο ή περισσότερο προκατειλημμένα κανάλια και Μέσα όπως το Σκάϊ, ο Alpha, ή ακόμα και την κρατική και πιεζόμενη φορτικά ΝΕΤ, νομίζω ότι στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του MEGA παίχτηκε η κορύφωση μιας συστηματικά μεροληπτικής και παραπλανητικής ενημέρωσης της Κοινής Γνώμης.

Προσκεκλημένοι του δελτίου, άπαντες ανήκοντες στο λεγόμενο «αντιολυμπιακό φάσμα». Ουδείς εξ αυτών, βεβαίως, προσκείμενος ή θεωρούμενος ότι πρόσκειται Ολυμπιακό. Και πάνω απ’ όλα, μία τρανή ευκαιρία σε παράγοντες της κυβέρνησης (όπως ο γγΑ κ. Μπιτσαξής) ή της ΕΠΟ (όπως ο πρόεδρός της κ. Πιλάβιος) να εκδηλώσουν τις δήθεν αντικειμενικές, αλλά κατά την άποψή μου στρεβλές και λανθασμένες θέσεις τους πάνω στα συγκεκριμένα γεγονότα.

Αρωγοί στην προσπάθειά τους να δημιουργηθεί μία επιβαρυντική εικόνα για τον Ολυμπιακό, γνωστοί και επιφανείς δημοσιογράφοι. Πρώτος τη τάξει, δικαιωματικά ο κ. Πρετεντέρης, με τον οποίο παλαιότερα είχε ασχοληθεί η αθλητική δικαιοσύνη, όταν ο τηλεοπτικός φακός τον είχε «συλλάβει» να εξαπολύει αντικείμενα εναντίον διαιτητών.

Κοντά του, ο διευθυντής του αντικειμενικού GOAL κ. Δημάτος (πασίγνωστος για την αγάπη του στην ΑΕΚ), όπως και ο διευθυντής της ακόμα… πιο αντικειμενικής ΕΞΕΔΡΑΣ, του οργανισμού Λαμπράκη.
Και μόνη η παράθεση των ονομάτων, δηλαδή, προδιαθέτει και προϊδεάζει με επιτυχία για την ευμενή διάθεση του πάνελ προς τον Ολυμπιακό.

Φυσικά, η «ορχήστρα» αυτών των αυστηρά επιλεγμένων ανθρώπων, κινείτο από την σούπερ αμερόληπτη μπαγκέτα της
μαέστρου κ. Ολγας Τρέμη.

Η ενημέρωση που παρείχαν όλοι αυτοί, βεβαίως ήταν λειψή, μονόπλευρη και μεροληπτική σε βάρος του Ολυμπιακού. Απέβλεπε βασικά στην καταδίκη αυτών που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο με πρωταγωνιστές τους ερυθρόλευκους οπαδούς και καθόλου σε ό,τι συνέβη στη συνέχεια, με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ισως να τα θεώρησαν «δικαιολογημένες» αντιδράσεις;

Μπορεί, αλλά πόσο «δικαιολογημένες» για ένα διαιτητικό λάθος μπορεί να είναι αντιδράσεις όπως κλοτσιές σε φιλάθλους, μπουνιές σε όποιον βρισκόταν στο οπτικό πεδίο και αλλόφρονες συμπεριφορές στα αποδυτήρια, όπου ο Λέτο έψαχνε να βρει τον Τοροσίδη, συνεπικουρούμενος από άλλους τέσσερις συμπαίκτες του;

Αναμφίβολα για τους Μπιτσαξήδες και τους Πιλάβιους, ήταν μία καλή ευκαιρία να βγούνε στην τηλεόραση και να «συνεισφέρουν» στην καταδικαστική για τον Ολυμπιακό προσφερόμενη αντίληψη της Κοινής Γνώμης. Από το Σάββατο το βράδυ, πού έγινε το ντέρμπι, ο κ. Πιλάβιος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Στο δελτίο του MEGA πήγε μετά χαράς και ευχαρίστησης, μαζί με τον πολύ καλό του φίλο κ. Μπιτσαξή.

Για εμάς όμως, που βλέπουμε τα πράγματα κάπως διαφορετικά, τα μόνα που πραγματικά περίσσεψαν από την συγκεκριμένη «ενημερωτική» εκπομπή, είναι η ενσυνείδητη παραποίηση των γεγονότων, η δημιουργία στρεβλών και απατηλών εντυπώσεων και βεβαίως, η απίστευτη και χωρίς όρια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Μανώλης Γαβαθιώτης
http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons