OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Οι 3+1 ενέσεις του Εϊσι Λο για τον τίτλο...

Ο Αμερικανός Εϊσι Λο συγκίνησε πολύ κόσμο με την αυτοθυσία του στον τελικό της Ευρωλίγκας και αφού το πλήρωσε χάνοντας τους δύο πρώτους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, επέστρεψε δριμύτερος και μετά την καταλυτική παρουσία του στο 2-1 επιθυμεί να τελειώσει η σειρά στο ΟΑΚΑ και να μην χρειαστεί πέμπτο ματς για τη στέψη του Ολυμπιακού.

-Το ξέρεις ότι πολύς κόσμος συζητεί για την αυτοθυσία σου στον πρόσφατο τελικό της Ευρωλίγκας και τη γενικότερη παρουσία σου με τη φανέλα του Ολυμπιακού; Παρεμπιπτόντως, έχεις δει το βίντεο που σε δείχνει να κυκλοφορείς με τις πατερίτσες και να κουτσαίνεις λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ;

"Το είδα το βίντεο. Ηταν εκπληκτικό και είμαι ευγνώμων για αυτό που έφτιαξαν για μένα. Εννοώ χάρηκα που το είδαν έτσι, αλλά εγώ απλά κάνω τη δουλειά μου. Με έφεραν στον Ολυμπιακό για να παίξω μπάσκετ και ο τελικός με την ΤΣΣΚΑ ήταν τόσο σημαντικός, ώστε δεν γινόταν να τον χάσω. Δεν ήταν μια σειρά αγώνων, όπως αυτή με τον Παναθηναϊκό, αλλά ένα ματς και προσπάθησα να κάνω τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου τον τίτλο. Το ίδιο προσπαθώ και στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ακόμη υπάρχει το πρήξιμο στο πόδι μου, είναι βέβαιον ότι θα κουβαλήσω αυτό τον τραυματισμό και το καλοκαίρι, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι πολύ καλύτερα, το παλεύω και θέλω να δω τον Ολυμπιακό να κατακτά έναν ακόμη μεγάλο τίτλο. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο για τους συμπαίκτες μου, αλλά για τον σύλλογο και για ολόκληρη την πόλη. Και για αυτό προσπαθώ να συνεισφέρω με τον καλύτερο τρόπο".

-Πότε πρόλαβες να κατανοήσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τη χρόνια αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων; Είσαι πολύ λίγο καιρό στην Ελλάδα.

"Είναι πολύ εύκολο να το αντιληφθείς. Ολος ο κόσμος αυτό συζητάει. Συγνώμη για τα... γαλλικά μου, αλλά όπου και αν βρεθώ η μόνιμη φράση που ακούω είναι ‘F..k Panathinaikos’, ‘F..k Panathinaikos’. Ακόμη και όταν γυρίσαμε από την Κωνσταντινούπολη και πανηγυρίζαμε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, στο αεροδρόμιο και στο γήπεδό μας, όλοι φώναζαν το ίδιο σύνθημα. Αυτή είναι η τρέλα τους, να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό.

Στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες μου συζητούν το ίδιο, ότι η ομάδα έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1997. Να πω, όμως, κάτι; Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ, διαθέτει σπουδαίους παίκτες και αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά να πάρουμε τον εφετινό τίτλο απέναντι σε έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να μην αισθάνομαι την ανάγκη να τα δώσω όλα για να τους βοηθήσω να πετύχουν τον στόχο τους; Οπως και στο τρίτο, έτσι και στο τέταρτο ματς, θα κάνω ό,τι μπορώ".

 -Προφανώς όταν έπαιρνες την απόφαση να αγωνιστείς στον τελικό της Ευρωλίγκας γνώριζες ότι αυτομάτως έθετες σε κίνδυνο τη συμμετοχή στους τελικούς την Α1...

"Ναι, το ήξερα. Ο ιατρός μου το είπε. Οταν πήγαμε στο νοσοκομείο και κάναμε τη μαγνητική, μού ξεκαθάρισε ότι αν έπαιζα στον τελικό, πιθανότατα θα έχανα κάποια ματς της σειράς με τον Παναθηναϊκό. Ολα έγιναν εν γνώσει μου και θεωρώ ότι πήρα τη σωστή απόφαση, βοήθησα όσο μπορούσα και κατακτήσαμε κάτι πολύ σπουδαίο, την κορυφή της Ευρώπης, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που όλοι θεωρούσαν φαβορί από την αρχή της χρονιάς. Τώρα, με το 2-1 στους ελληνικούς τελικούς, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε και το πρωτάθλημα Ελλάδος. Ξέρουμε ότι στο ΟΑΚΑ θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

-Στον τελικό της Ευρωλίγκας η παρουσία σου λειτούργησε περισσότερο ως ψυχολογική ώθηση, ενώ στον τρίτο τελικό ήταν ουσιαστική...

"Αυτό που μου λες είναι απολύτως ακριβές και ορθό. Στην Κωνσταντινούπολη ήθελα μόνο να βοηθήσω ψυχολογικά τους συμπαίκτες μου. Και φυσικά να παίξω σε έναν τελικό Ευρωλίγκας, ακόμη και αν χάναμε από την ΤΣΣΚΑ. Δεν ήθελα να χάσω αυτή τη μοναδική αίσθηση, που λίγοι παίκτες έχουν ζήσει στη ζωή τους. Ενιωθα τόσο έντονους πόνους, που δεν αισθανόμουν καλά – καλά το πόδι μου.

Εκανα τρεις ενέσεις στον αστράγαλό μου για να μπορέσω να αγωνιστώ. Και πριν από τον τρίτο τελικό έκανα ένεση, αλλά ήταν διαφορετική από αυτές που χρειάστηκε να κάνω στο Φάιναλ Φορ. Αισθανόμουν, όμως, πολύ καλύτερα, ένιωθα ότι άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου και θεωρώ ότι έπαιξα αρκετά καλά".

-Δεδομένου ότι δεν αγωνίστηκες στους δύο πρώτους τελικούς τι ήταν αυτό που είδες με πιο "καθαρό" μάτι, που πολλοί ενδεχομένως να μην πρόσεξαν;

"Αυτό που κατάλαβα βλέποντας τις δύο πρώτες αναμετρήσεις από την άκρη του πάγκου είναι ότι ο Παναθηναϊκός συγκροτείται από βετεράνους παίκτες, οι οποίοι έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων τους. Και ο κόουτς Ιβκοβιτς μάς είπε ότι αν δεν κάνουμε λάθη και παίξουμε έξυπνα και με πολλή ενέργεια, θα είναι δύσκολο να μάς κερδίσουν.

Γιατί οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από εμάς. Το τρίτο ματς αποτελεί τρανή απόδειξη. Δεν ξέρω ποια ήταν η ακριβής σχέση ασίστ/λαθών, γιατί δεν είδα το στατιστικό, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα λάθη του Παναθηναϊκού ήταν πολύ περισσότερα από τις τελικές πάσες του σε σχέση με τους δικούς μας αριθμούς".

-Πράγματι, ο Παναθηναϊκός είχε 13 ασίστ και 22 λάθη και εσείς 17 ασίστ και 14 λάθη...

"Είδες; Είναι αυτό που μας έλεγε ο κόουτς και το εφαρμόσαμε στο παρκέ. Είναι το κλειδί στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει το χάρισμα να τιμωρεί τα λάθη όταν του δίνεται αυτή η ευκαιρία. Εμείς δεν πέσαμε σε αυτή την παγίδα, ενώ με την άμυνά μας αναγκάσαμε τους αντιπάλους μας να δουλέψουν σκληρά για κάθε πόντο τους. Τα ίδια ισχύουν και εν όψει του τέταρτου τελικού. Δεν έχει σημασία σε ποιο γήπεδο αγωνιζόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι θα χρειαστεί για άλλη μια φορά να παίξουμε ο ένας για τον άλλον, όπως έγινε όταν πήγαμε στη Σιένα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ή με την Εφές.

Μακριά από το ΣΕΦ πετύχαμε μεγάλες νίκες και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί στην έδρα του Παναθηναϊκού, όπου πιστεύω  ότι αν είναι κλειστό το σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Και αν μάς παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά. Δεν θα ήθελα να γυρίσει η σειρά στο ΣΕΦ για το πέμπτο ματς, όπως άκουσα να λένε κάποιοι, γιατί τότε μπορεί να συμβούν τα πάντα απέναντι σε μια ομάδα βετεράνων, που έχει περάσει από ανάλογες καταστάσεις. Ο στόχος είναι να τελειώσουμε στα τέσσερα ματς".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons