OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αποφασίζουν για αυτούς… χωρίς αυτούς...

Το Σάββατο αναμένεται να βγει η απόφαση για την τύχη των τελικών της Α1 μπάσκετ. Σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ευρεία σύσκεψη υπό τον γ.γ Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, ενώ ζητήθηκε η αποχώρηση των εκπροσώπων των ομάδων για να συνεχιστεί η συνεδρίαση, γεγονός που χαρακτηρίστηκε απαράδεκτο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Για κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα έκανε λόγο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, «δεν γίνεται να επιτρέψουμε στους λίγους να χειραγωγήσουν τους πολλούς», δήλωσε ο Γιώργος Σκινδήλιας.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των δύο ΚΑΕ, ενώ -όπως δήλωσε ο κ. Σκινδήλιας- τους διαβιβάστηκε πως ο Πάνος Μπιτσαξής δεν μπορεί να εκδόσει απόφαση αν προηγουμένως δεν ενημερωθεί η αρμόδια υπουργός Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο μεγαλόμετοχος της "πράσινης" ΚΑΕ, οι φωνές του οποίου ακούγονται μέχρι έξω, έκανε ευθεία επίθεση στην αστυνομία και τόνισε πως δεν είναι σε θέση να αναλάβει ουδεμία ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων.

«Δέχομαι τα πάντα, όποια απόφαση κι αν πάρετε. Δεν αναλαμβάνω όμως καμία ευθύνη. Έχουνε φτάσει στα αυτιά μας πληροφορίες πως στα επόμενα παιχνίδια θα γίνουν 10.000 φορές χειρότερα πράγματα. Το λέω και θέλω να γραφτεί στα πρακτικά. Μπορεί να έχουμε θανάτους. Δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη αστική, ποινική, αντικειμενική. Γράψτε το όπως ακριβώς το λέω. Δεν μπορούν να γίνουν ζημιές 5-6 εκατομμυρίων και να τις πληρώσω εγώ. Έχω ενδείξεις ότι θα γίνουν αίσχη στο ΟΑΚΑ. Εγώ πάντως δεν μπορώ να τους κρατήσω! Δεν αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για 20.000 χουλιγκάνους. Πάρτε ό,τι μέτρα θέλετε, αλλά αν γίνει κάτι μη φάω εγώ μετά 10 αγωνιστικές από τον αθλητικό δικαστή», ακούστηκε να λέει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στην αστυνομία για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της αποστολής της ομάδας κατά τη μετακίνησή της στο ΣΕΦ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε εξερχόμενος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος...

 Αιχμές για την αστυνομία αλλά και για τον νέο αθλητικό νόμο άφησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, κατά την έξοδό του από την ευρεία σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, για την τύχη των τελικών της Α1.

«Θα πρέπει η αστυνομία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, ενώ δεν γίνεται με τον νέο αθλητικό νόμο να έχουν αστική και ποινική ευθύνη τα σωματεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη να έρθετε να ακούσετε τις απόψεις του Παναθηναϊκού τις οποίες εξέθεσα στη σύσκεψη. Ανταλλάξαμε απόψεις όλοι οι παράγοντες μαζί και θέλω να τονίσω απ' τα βάθη της καρδιάς μου, δεν έχει σημασία ποιον βοηθάνε ή όχι. Αυτό που έγινε χθες ήταν πρωτόγνωρο και μου προκαλεί εντύπωση πως γίνεται συνέχεια οι επιθέσεις να είναι στο πούλμαν του Παναθηναϊκού. Πριν δέκα χρόνια τα ίδια. Ο δράστης, ύστερα από τόσα δικαστήρια από αναβολή σε αναβολή, δεν του επιβλήθηκε καμία ποινή. Μετά από αυτό και το χθεσινό δεν θα έχει καμία επίπτωση. Πάνω απ' όλα πρέπει να σκεφτώ το άθλημα, πρέπει όλοι να το βοηθάμε, σε μια στιγμή που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν κάνει τόσα στην Ευρώπη. Εμάς μας έσφαξε η διαιτησία (στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) αλλά έδωσα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Τώρα ήρθαμε εδώ πέρα, γίνανε αίσχη.

Το είπα και στην αστυνομία, ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Έκανα παράπονα, δικαιολογημένα ή όχι μπορείτε να τα κρίνετε. Η αστυνομία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε 10% στην αστυνομία και η πολιτεία να ρίχνει την ευθύνη σε εμάς. Θα πρέπει να μου διασφαλίσουν να μην έχω αστική και ποινική ευθύνη. Ξέρω πολύ καλά τους φιλάθλους και το πόσο απρόβλεπτοι είναι. Δεν μπορεί να πληρώνουμε την αστυνομία και να έρχεται ο αθλητικός δικαστής και να μου λέει έχεις και αστική ευθύνη και θα τιμωρηθείς. Είπα ότι αν και εφόσον δεν αποδεχτείτε ότι δεν αναλαμβάνω καμία αστική και ποινική ευθύνη δεν δέχομαι τίποτα
», ήταν η αρχική δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν κατέληξε κάπου η σύσκεψη: «Δεν καταλήξαμε πουθενά, ο καθένας είπε τις απόψεις του. Δεν μπορώ, σας το λέω έντιμα, ακόμα και αν φύγω απ' το χώρο. Δεν μπορώ έχω δώσει τη ζωή μου για το άθλημα, έχω γίνει από πλούσιος, φτωχός και δεν βλέπω κανένας να βοηθάει για να έχει ισονομία και ισοτιμία ο Παναθηναϊκός. Δεν βλέπω βοήθεια από κανέναν. Δέχομαι τους κανονισμούς, αλλά από την άλλη είναι δυνατόν ποτέ να έρχεται ο δικαστής και να ρίχνει ευθύνες σ' εμένα. Έλεος, πρέπει να καταλάβετε τη θέση που βρισκόμαστε».

Για το αν έγιναν προτάσεις, ώστε διεξαχθούν οι τελικοί κεκλεισμένων των θυρών ή μόνο με μαθητές στις εξέδρες: «Δεν υπάρχουν προτάσεις, ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν θα γίνουν αγώνες ή όχι. Επειδή εγώ λέω τόσα χρόνια τα “σύκα σύκα” και τη “σκάφη σκάφη”, μας έβγαλε έξω ο γ.γ. και θέλει να βγάλει την απόφαση μόνος του. Δεν έπρεπε να αποφασίσουμε όλοι μαζί; Εμείς να πληρώνουμε και να λέμε μόνο μια κουβέντα και οι άλλοι να παίρνουν τις αποφάσεις. Ε, όχι αδερφέ. Μιλάω για όλους τους προέδρους και για Ολυμπιακό. Πως βγάζουν τέτοιους νόμους, να πληρώνουμε την αστυνομία και απ' την άλλη να μην μπορούμε να βρούμε το δίκιο και την επόμενη χρονιά να είναι ο Παναθηναϊκός τιμωρημένος για μισή σεζόν».

Τέλος, για το αν επιθυμεί να διεξαχθούν οι τελικοί: «Δεν θα ήθελα ποτέ να γίνουν τα παιχνίδια γιατί σκέφτομαι το άθλημα. Σκέφτομαι όμως και τον Παναθηναϊκό, αλλά και το γενικό καλό. Έστω και αν αδικούμαστε, πρέπει να βρούμε τον τρόπο, για να κάνουμε ακόμη καλύτερο το μπάσκετ».


Διαβάστε αναλυτικά  τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, Γιώργου Σκινδήλια....


Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα είναι απούσες από τη λήψη της απόφασης για τους τελικούς της Α1, εξέφρασε ο Γιώργος Σκινδήλιας αποχωρώντας από την σύσκεψη που πραγματοποιείται στην ΓΓΑ.

Ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ ανέφερε πως θέση της ομάδας του Πειραιά είναι να γίνουν κανονικά οι αναμετρήσεις προκειμένου να μην επικρατήσει ο… νόμος των λίγων.

«Η θέση του Ολυμπιακού είναι να γίνουν κανονικά οι αγώνες. Παρουσία φιλάθλων. Δεν μπορεί να δεχθεί ήττα του μπάσκετ και να επιτρέψει στους λίγους να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτό που θέλει όλος ο κόσμος είναι να απολαύσει τους αγώνες αυτούς. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού μας ζήτησε να αποχωρήσουμε από τη σύσκεψη. Θα μας ανακοινωθεί αύριο η απόφασή κάτι το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο. Μας έκανε εντύπωση. Θα μας ειδοποιήσουν για την απόφασή… Η κάθε ομάδα είπε ποιες είναι οι θέσεις της και στη συνέχεια μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε. Δεν μπορώ να μαντέψω την απόφασή τους», είπε ο κύριος Σκνιδήλιας ο οποίος πρόσθεσε πως ο Πάνος Μπιτσαξής θα ενημερώσει και την υπουργό Αθλητισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Όσον αφορά το χθεσινό περιστατικό; «Προκαλεί εντύπωση που ποτέ δεν έχει συλληφθεί κανείς από όσους δημιουργούν γεγονότα όπως το χθεσινό. Εμείς θέλουμε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες. Δεν γίνεται να αφήσουμε στους λίγους να χειραγωγήσουν τους πολλούς. Δεν πρέπει μην το επιτρέψουμε!»

Πάντως από τους πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» δήλωσαν έτοιμοι να ακολουθήσουν τις εντολές της αστυνομίας προκειμένου να γίνει κανονικά η σειρά των τελικών. «Ό,τι μας πει η αστυνομία θα το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησαν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο τιμ μάνατζερ Μάνος Παπαδόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας Μιχάλης Γεωργαντής και ο νομικός σύμβουλος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Γιώργο Σκινδήλια, τον γενικό διευθυντή Χρήστο Σταυρόπουλο και το νομικό σύμβουλο Δημήτρη Πράσσο.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι Βασίλης Οικονομίδης και Γιώργος Κονδύλης εκ μέρους του ΕΣΑΚΕ, οι Αριστείδης Γολέμης και Δημήτρης Μπασούρης εκ μέρους της ΕΟΚ, οι Νίκος Παπανικολόπουλος, Κώστας Αλεξανδρίδης και Γιάννης Ζαφειρόπουλος εκ μέρους του ΠΣΑΚ. Το «παρών» έδωσαν οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ Γρηγόρης Μπαλάκος και Ιωάννης Λιούκας αλλά τα μέλη της διοίκησης του ΟΑΚΑ Βασίλης Κάκκος και Δημήτρης Βαλασιάδης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons