OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 81-79...

Συγκλονιστικό ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη στις λεπτομέρειες (81-79) και να κάνει το 1-1 στη σειρά των τελικών. 

Οι "πράσινοι", έστω και δύσκολα λοιπόν, έκαναν το 1-1 και ισοφάρισαν τη σειρά, φεύγοντας για το κυριακάτικο ματς στο ΣΕΦ, έχοντας κάνει το καθήκον τους.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα, γύρισε και πάλι ένα ματς από τους 16 πόντους (63-47 στο 25') και απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης που τελείωσε το ματς με 23 πόντους και στο α' ημίχρονο κράτησε μόνος του τους "πράσινους". Οι "πράσινοι" για ένα πεντάλεπτο στο γ' δεκάλεπτο τα έβαζαν όλα, όμως στη συνέχεια παρουσίασαν και πάλι την έλλειψη ψυχολογίας που εμφανίζουν τον τελευταίο καιρό.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν νευρικά, τους διαιτητές να σφυρίζουν και από πολύ νωρίς να δίνουν το μπόνους των βολών. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Καλάθη, Διαμαντίδη, Σάτο, Καϊμακόγλου, Μάριτς το παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-3 αφού πρώτα οι Καλάθης και Μάριτς είχαν αστοχήσει σε βολές.

Από τη στιγμή που οι διαιτητές έδιναν τα πάντα, το ματς είχε πολλές διακοπές και δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 10-4 χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Μπατίστ. Αυτή ήταν και η μέγιστη τιμή της διαφοράς η οποία και επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές (12-6, 14-8). Πάντως, οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας τον Χάινς σε καλή βραδιά πλησίασαν και στο 1.15'' πριν το τέλος της α' περιόδου, πέρασαν μπροστά στο σκορ με τον Γκετσεβίτσιους (16-17).

Το τέλος του α' δεκαλέπτου, βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με σκορ 20-19, να κερδίζει πολλά φάουλ και να εκμεταλλεύεται το τρίτο φάουλ του Μάντζαρη.

Γκολ φάουλ και προβάδισμα Ολυμπιακού

Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει μπροστά στο σκορ, πηγαίνοντας την μπάλα μέσα στο καλάθι. Μετά από τρία διαδοχικά γκολ φάουλ από τους Σπανούλη και Χάινς (2), οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 24-27, δείχνοντας πιο αποφασιστικοί στο παρκέ.

Από την άλλη, οι "πράσινοι" έπαιρναν πόντους από τους Βουγιούκα και Περπέρογλου οι οποίοι μείωναν για την ομάδα τους, κρατώντας την κοντά στο σκορ. Ειδικά ο τελευταίος χρέωσε και με πολλά φάουλ τους Μάντζαρη (3) και Γκετσεβίτσιους (2) σε εκείνο το διάστημα. Ωστόσο, ένα τρίποντο του Σλούκα συν δύο χουκ του Πρίντεζη έφεραν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +5 (31-36), στα 3.32'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Το 3ο φάουλ του Σλούκα στα δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, υποχρέωσε τον Ίβκοβιτς να ρίξει στο παρκέ τον Κατσίβελη. Οι "πράσινοι" ποστάροντας τους αντιπάλους τους με τους Περπέρογλου και Καϊμακόγλου, κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά. Ο Διαμαντίδης μείωσε σε 36-37 με 1/2 βολές, αλλά ήταν σαφές το αμυντικό πρόβλημα για την ομάδα του.

Ο Άντιτς με 2/2 βολές έκανε το 36-41 στα 14,8'' πριν το τέλος και ο Διαμαντίδης με προσωπική ενέργεια μείωσε σε 38-41 στο ημίχρονο.

"Πράσινο" ξέσπασμα και αφύπνιση κόσμου

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έδειχνε να μπαίνει με την ίδια ενέργεια στο παρκέ... Έτσι ξεκίνησε τουλάχιστον, με τον Κέσελ να γράφει το 40-45 μετά από επιθετικό ριμπάουντ και να επαναφέρει τη διαφορά στους 5 πόντους. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στην επίθεση που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε να τα περιμένει όλα από το Διαμαντίδη, ήταν αρκετό για να του δώσει το ρόλο του οδηγού.

Οι "πράσινοι", έτρεξαν ένα σερί 14-0 το οποίο "αφύπνισε" τον κόσμο και χάρισε ενέργεια στους παίκτες του Ομπράντοβιτς. Ένα τρίποντο του Καϊμακόγλου, ένα καλάθι και φάουλ του Μπατίστ και δύο λέι απ ψυχολογίας, έδωσαν στους γηπεδούχους αυτό που χρειάζονταν για να ξεφύγουν και να επιβάλουν το ρυθμό τους.

Ο Χάινς σταμάτησε το σερί του Παναθηναϊκού με δύο βολές και μείωσε σε 56-47, ωστόσο η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος των γηπεδούχων. Ο Τσαρτσαρής απάντησε αμέσως με αριστερό λέι απ, ο Σάτο έκανε το 60-47 και ο Διαμαντίδης έστειλε τη διαφορά στο +16 (63-47) στο 27'.

Οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν σε 65-59 στο 29' με τους Παπανικολάου και Μάντζαρη να πετυχαίνουν σημαντικά καλάθια. Το 9-0 των φιλοξενουμένων, διακόπηκε από τις βολές του Γιασικεβίτσιους στα 7'' πριν τη λήξη του δεκαλέπτου που έκανε το σκορ 67-59. 

Ένα τρίποντο του Καλάθη στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου επανέφερε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους κάνοντας το 70-59. Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Πρίντεζης είχε αναλάβει και πάλι ρόλο στην επίθεση και με πέντε δικούς του πόντους, μείωσε σε 72-64. Ωστόσο, κάποια συνεχόμενα λάθη από πλευράς "πράσινων" έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μειώσει χάρη σε τρίποντο του Παπανικολάου.

Με ένα τρίποντο του Διαμαντίδη στα 4.14'' πριν το τέλος του αγώνα, το σκορ έγινε 77-69, όμως ούτε και τότε οι "πράσινοι" είχαν την υπομονή για να κρατήσουν το ματς στα χέρια τους. Ένα σερί 7-0 από τον Ολυμπιακό του έδωσε την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο (77-76) και ξαναφέρει την πίεση στην πλευρά των γηπεδούχων.

Ο Χάινς με βολές στο 1.13'' πριν τη λήξη, έγραψε το 79-78, ο Καϊμακόγλου δεν πήρε το φάουλ που του έγινε και ο Σπανούλης αστόχησε για τρεις. Στην επαναφορά, λίγο έλειψε ο Παναθηναϊκός να χάσει την μπάλα, μετά από πολλά χέρια, εκείνη έφτασε στον Μπατίστ ο οποίος την κάρφωσε εντυπωσιακά κι έκανε το 81-78. Στη συνέχεια, ο Σπανούλης πήρε το φάουλ, έχασε τη μία βολή και η μπάλα έφτασε στο Σάρας με τη λήξη.

Στο νοσοκομείο ένας οπαδός...

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ένας οπαδός του Παναθηναϊκού έπαθε κρίση επιληψίας, με τους γιατρούς του "τριφυλλιού" να σπεύδουν δίπλα και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 38-41, 67-59, 81-79.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 11, Λόγκαν, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 23(2), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 11(1), Γιασικεβίτσιους 8.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 18, Άντιτς 4, Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8(2), Πρίντεζης 10(1), Παπανικολάου 11(1), Μάντζαρης 5(1), Σλούκας 4, Κατσίβελης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons