OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ύμνοι Τζόρτζεβιτς για Ολυμπιακό...

Είκοσι χρόνια πριν το νικητήριο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη για τον Ολυμπιακό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Ευρωλίγκας, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς-επίσης στην Κωνσταντινούπολη-είχε χαρίσει με τρίποντο στην εκπνοή την Ευρωλίγκα στην Παρτιζάν απέναντι στην Μπανταλόνα. Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής της Μπενετόν Τρεβίζο μίλησε για τις ομοιότητες των δύο τελικών, ενώ υποκλίθηκε στους «ερυθρόλευκους», τον Βασίλη Σπανούλη και τον Κάιλ Χάινς.

«Μάλλον πρόκειται για σύμπτωση, αλλά η Κωνσταντινούπολη έχει κάτι ξεχωριστό, κάτι σαν μαγεία που είναι δύσκολο να εξηγήσεις. Πέρα από τους τελικούς αυτούς, θυμηθείτε τη νίκη της Τουρκίας επί της Σερβίας με το καλάθι του Τουντσερί στο Μουντομπάσκετ του 2010. Αυτή τη φορά ο Ίβκοβιτς και ο Κέσελ ήταν στην πλευρά των νικητών, αλλά ο Τεόντοσιτς και ο Κρστιτς γνώρισαν άλλη μία οδυνηρή ήττα. Θυμάμαι επίσης τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ. Φαίνεται πως η Πόλη έχει συμφωνία με το διάολο όσον αφορά στον αθλητισμό», τόνισε.

«Ως ένα σημείο υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του 1992 και του 2012. Ίσως εμείς τότε να είχαμε περισσότερο ταλέντο, αλλά ο Ολυμπιακός παίζει πιο μοντέρνο μπάσκετ, έχει ενέργεια, δύναμη, καλή άμυνα και πιέζει σε όλο το γήπεδο», πρόσθεσε.

Για την προσφορά του Βασίλη Σπανούλη τόνισε: «Ο Σπανούλης είναι μεγάλος ηγέτης, ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, πάντα πρώτος στην προπόνηση και παράδειγμα για όλους. Δεν είναι εγωιστής και η τελευταία φάση του τελικού ήταν ενδεικτική για το τι κάνει για την ομάδα. Εμείς τότε δεν είχαμε έναν τέτοιο ηγέτη, αλλά ήμασταν στην ομάδα ο Ντανίλοβιτς κι εγώ».

Αναφορικά με την τελευταία φάση του ματς, δήλωσε: «Ήταν ένα αμυντικό λάθος του Κιριλένκο, που προσπάθησε να δώσει βοήθεια, αλλά ο Σπανούλης είχε την ευκαιρία να δώσει την πάσα. Ο Πρίντεζης δεν αστόχησε, όχι επειδή ήταν τυχερός, αλλά επειδή τέτοια σουτ θέλουν πολλή προπόνηση».

Όσο για τον Κάιλ Χάινς ανέφερε: «Θέλω να ξεχωρίσω τον Κάιλ Χάινς. Τον ήθελα στην Μπενετόν φέτος και είχαμε μιλήσει γι’ αυτό για πάνω από μισή ώρα, αλλά δεν μπορούσαμε να συναγωνιστούμε σε θέμα συμβολαίου τον Ολυμπιακό. Τον είχα δει πέρυσι στην Μπάμπεργκ και μου άρεσε πολύ. Είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης ομάδας. Χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός δεν θα κέρδιζε την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό».

Τέλος, για την «κατάρρευση» της ΤΣΣΚΑ τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία ομάδα με τον Κιριλένκο έχασε στον τελικό. Σαν προπονητές έχουμε πάντα την ευθύνη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πως φταίνε περισσότερο οι παίκτες. Έχασαν τον έλεγχο του ρυθμού και δεν ήξεραν πώς να εκμεταλλευτούν τις αρετές τους. Λυπάμαι για τον Κιριλένκο, γιατί έκανε μεγάλη θυσία μένοντας στην Ευρώπη κι άξιζε την κούπα. Όμως οι συμπαίκτες του χαλάρωσαν πολύ στο +19. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το χαρακτήρα που έδειξε και τον τρόπο που τελείωσε το παιχνίδι. Η μαγεία της Κωνσταντινούπολης παραμένει ζωντανή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons