OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η "εκρηκτική" εξομολόγηση του Πέρο Αντιτς...

Διαβάστε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πέρο Άντιτς για τη φωτογραφία που θα έβγαζε με τον Διαμαντίδη και αυτή που... δεν θα ξανάβγαζε με τον Σπανούλη.

 Αλήθεια τώρα ποιο είναι το "feeling" για τον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ;

"Θα είναι ένα παιχνίδι με πάρα πολλές προκλήσεις από την πλευρά των οπαδών του Παναθηναϊκού, αλλά έχουμε αρκετή εμπειρία, ώστε να μην καταστρέψουμε την εμπιστοσύνη που έχουμε στην ομάδα μας και το αγωνιστικό πλάνο του κόουτς Ιβκοβιτς.

Συνεπώς, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, όπως ακριβώς αγωνιστήκαμε στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ και να τελειώσουμε τη σειρά κατακτώντας το πρωτάθλημα εκεί. 'Εχουμε άλλη μια προπόνηση, θα δουλέψουμε σωστά και θα συγκεντρωθούμε για να μπορέσουμε να τα δώσουμε όλα".

-Θα έχεις καταλάβει, προφανώς, ότι έχεις "ανοίξει" λογαριασμούς με αρκετούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Τι σε εξόργισε στα προηγούμενα παιχνίδια;

"Μέσα στο παιχνίδι μπορώ να σκοτώσω την οικογένειά μου! Το λέω μεταφορικά για να δείξω ότι στα σαράντα λεπτά του αγώνα δεν καταλαβαίνω τίποτε. Είναι κάτι που μου έχει τύχει ακόμη και όταν αντιμετώπισα τον αδερφό μου στους τελικούς του βουλγαρικού πρωταθλήματος πριν από μερικά χρόνια. Δεν είχα πρόβλημα ακόμη και να τσακωθώ μαζί του.

Όλα αυτά οφείλονται στην ένταση της μάχης. Μετά τα σαράντα λεπτά γίναμε ξανά οικογένεια και φυσικά λατρεύουμε ο ένας τον άλλον. Αισθάνομαι, όμως, την ανάγκη να πω και κάτι άλλο. Μπορεί να παλεύω για την ομάδα μου, αλλά ποτέ δεν παίζω βρώμικα. Δεν θέλω να πω κακές κουβέντες για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά είναι πονηροί, χτυπάνε συνέχεια, προκαλούν, μιλούν στους διαιτητές, στους οπαδούς. Και κανείς δεν κάνει τίποτε για αυτό, επομένως σκέφτηκα να ανταποδώσω για κάποιες κουβέντες, που ειπώθηκαν για μένα".

-Εννοείς την προστριβή με τον Δημήτρη Διαμαντίδη; Σας είδαμε να ανταλλάσσετε κάποιες κουβέντες, που μόνο εσείς γνωρίζετε τι ειπώθηκε μεταξύ σας.

"Ο Διαμαντίδης είναι μεγάλος παίκτης, αλλά έχουμε δει πολλούς παίκτες να χάνουν. Τον σέβομαι πολύ ως αθλητή, δεν τον ξέρω καλά ως άνθρωπο για να πω το ίδιο, αλλά από τα άλλα παιδιά στον Ολυμπιακό έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό παιδί. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι στο γήπεδο δεν με νοιάζει ποιος είναι μπροστά μου, δεν κάνω πίσω ακούγοντας το όνομα του αντιπάλου μου.

Θα βγω φωτογραφία με τον Διαμαντίδη μετά το ματς, αλλά στο παρκέ θέλω να κερδίσει η ομάδα μου και για αυτό τον σκοπό παλεύω επί σαράντα λεπτά. Δεν πρόκειται, όμως, να παίξω βρώμικα, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού. Και όπως είπα σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου".

-Πότε ακριβώς ο Ολυμπιακός απέκτησε τόσο ισχυρή αυτοπεποίθηση; Τον τελευταίο καιρό «πατάτε» διαφορετικά στο παρκέ. Ομοίως και εσύ που ήσουν εξουθενωμένος στην αρχή εξαιτίας του Ευρωμπάσκετ...

"Όλοι στην αρχή μας είχαν βάλει στην άκρη. Δεν πίστευε κανείς σε μας, αλλά αυτό μάς όπλισε με φοβερό κίνητρο και αρχίσαμε να πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και έτσι ξεκίνησαν όλα. Κανείς δεν περίμενε ότι θα είχαμε τύχη απέναντι στην πανάκριβη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά εμείς καταφέραμε να ανατρέψουμε διαφορά 19 πόντων και να στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης.

Τώρα θέλουμε και το πρωτάθλημα Ελλάδος. Όσο για μένα, ναι ήμουν πολύ κουρασμένος και αυτό με επηρέασε τον πρώτο καιρό. Τώρα, όμως, αισθάνομαι πολύ δυνατός και θεωρώ ότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από τον Παναθηναϊκό σε φυσική κατάσταση. Αν συνδυάσουμε τη φυσική κατάσταση με το μυαλό, εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα".

-Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που ακούστηκε για σένα το βράδυ της Κυριακής ήταν ότι «ένας τέτοιος παίκτης έλειπε από τον Ολυμπιακό» και το σχόλιο δεν αφορούσε μόνο στις ικανότητες, αλλά κυρίως στον τσαμπουκά που βγάζεις στα παιχνίδια.

"Χαίρομαι όταν γίνονται τέτοια σχόλια, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ. Για να κερδίσεις μια μάχη, χρειάζεσαι όλους τους στρατιώτες. Και δεν είμαι μόνο οι δώδεκα που επιλέγονται για να παίξουν, αλλά και οι άλλοι 3-4 που συμμετέχουν στις προπονήσεις, αλλά μένουν εκτός δωδεκάδας.

Φανταστείτε να είχαμε μαζί μας και τον Βασιλόπουλο, ο οποίος είναι απίστευτος ηγέτης, αλλά ήταν τόσο άτυχος με τους συνεχείς τραυματισμούς του. Είμαστε έτοιμοι όμως. Παλέψαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έχουμε παίξει καλό μπάσκετ και απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε".

-Υπάρχουν στιγμές που εσύ, ο Λάζος, ο Σπανούλης αισθάνεστε... μπαμπάδες με τόσους πιτσιρικάδες που έχει ο Ολυμπιακός;

"Φυσικά. Είμαστε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Αυτό ισχύει και για τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη και για τον Μιχάλη Πελεκάνο. Μόνο που ξεχνάς μια σημαντική λεπτομέρεια. Οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες αποτελούν μειοψηφία στον Ολυμπιακό. Οι νεαροί είναι περισσότεροι, επομένως δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα, γιατί θα μας κόψουν τον  κ...λο. Πέρα από την πλάκα, όλοι οι πιτσιρικάδες είναι φοβερά παιδιά. Μέσα σε αυτούς βάζω και τον Πρίντεζη, ο οποίος είναι 27 ετών, αλλά τον ξέρω από το 2001.

Αυτός ο νεαρός παίκτης μεγάλωσε, ωρίμασε, φέτος παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του και θεωρείται ένα από τα κορυφαία τεσσάρια της Ευρώπης. Επίσης, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που έχουμε παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης, ο Σλούκας και ο Κατσίβελης. Είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Στην κορυφή θα έβαζα τον Παπανικολάου, ο οποίος είναι πολύ δυνατός και τον τελευταίο μήνα έχει γίνει μεγάλος παίκτης. Εχει αναλάβει ευθύνες, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και είμαι υπερήφανος για αυτόν".

-Πέρο, προτού σε αποδεσμεύσουμε, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε σχετικά με την περίφημη φωτογραφία, που έβγαλες με τον Σπανούλη μετά τον τελικό της Ευρωλίγκας και δημιούργησε τεράστιο θόρυβο...

"Οσοι με γνωρίζουν πολλά χρόνια, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δεν ασχολούμαι, ούτε κάνω πολιτική. Αγαπάω την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζω και από πού κατάγομαι. Αυτό δεν αλλάζει. Μέσα σε μια ομάδα, όμως, και ειδικά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι λογικό να κάνεις και πλάκες. Και αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στα αποδυτήρια του Σινάν Ερντέμ και αναρτήθηκε στον ‘τοίχο’ του αδερφού μου στο ‘Facebook’.

Μόνο που κανείς δεν μπήκε στη λογική να μεταφράσει τα λόγια που έγραψε ο αδερφός μου στη σελίδα του. Θα σας πω, λοιπόν, εγώ τι έγραψε: ‘Αυτοί οι δύο άνθρωποι’, εννοώντας τον Μπίλι και εμένα, ‘έχουν κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν. Εχουν ο ένας τον άλλον και σέβονται ο ένας τον άλλον. Δεν μπλέκουν την πολιτική με τον αθλητισμό’.

Και αμέσως πήραν τη φωτογραφία στην Ελλάδα και άρχισαν να επιτίθενται σε μένα και στον Βασίλη. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και προ μηνών, όταν είχε γραφτεί για μένα πως είχα σχέση με μια τραγουδίστρια, που δεν γνώριζα καν. Αλλά το θέμα σταμάτησε και ευχαριστώ το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού για τη βοήθειά του.

Αυτό που με εξόργισε περισσότερο ήταν ότι κάποιοι υπονόησαν ότι ο Σπανούλης είναι προδότης. Ποιος είναι προδότης; Αυτός που έχει φέρει τόσες χαρές με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδος; Τι τους πείραξε η φωτογραφία; Μέσα στην ευφορία της στιγμής, θα μπορούσα κι εγώ να βγω φωτογραφία με την ελληνική σημαία και στη δική μου πατρίδα να με πουν προδότη.

Γιατί είμαστε Βαλκάνιοι και μερικές φορές έχουμε χαζή νοοτροπία. Δεν σας κρύβω ότι δέχτηκα και εγώ επιθέσεις από συμπατριώτες μου, αλλά αυτό δεν με νοιάζει. Περισσότερο στενοχωρήθηκα για τον Μπίλι, γιατί εγώ ουσιαστικά τον έφερα σε δύσκολη θέση και αμέσως κατεβάσαμε τη φωτογραφία από το ‘Facebook’ για να σταματήσει όλο αυτό το κόμπλεξ"...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons